News

Spitalul Județean Deva a rămas fără conducere. Manager interimar, numit un fost candidat PSD la primărie

25.05.2020 | 15:28
Spitalul Judetean Deva a ramas fara conducere Manager interimar numit un fost candidat PSD la primarie
ADVERTISEMENT

Spitalul Județean de Urgență Deva are o conducere nouă, din nou, în urma unei hotărâri luate de Consiliul Județean Hunedoara. Medicul Emil Mariș, fost candidat al Partidului Social Democrat la funcția de primar al Devei, va fi manager interimar până când instituțiile abilitate vor alege un nou succesor.

Spitalul Județean Deva a rămas fără conducere, după o decizie a CJ Hunedoara

Dispoziția de elibrare din funcția de manager al spitalului a medicului Bianca Glodean, dar și a directorului Marius Vasile Blendea, a fost semnată de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Bobora Mircea.

ADVERTISEMENT

„Pentru asigurarea unui management eficient al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva, preşedintele CJ Hunedoara a semnat dispoziţia de numire în funcţia de manager interimar a dr. Emil Stoica Mariş.

Tot prin dispoziţie a fost numit şi directorul medical interimar, în persoana dr. Lucian Ştefan Miron”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

ADVERTISEMENT

Managerul interimar al instituției, Emil Stoica Mariș, a fost candidat al PSD în 2016 pentru funcția de primar al Devei, conform Adevărul.ro.

Spitalul Județean Deva și-a schimbat conducerea de mai multe ori începând din martie 2020, în condițiile în care focarul de Covid-19 prezent în Huneodara a dat mari emoții autorităților. Că a fost vorba de prefectul județului Hunedoara, de Consiliul Județean Hunedoara sau de Ministerul Sănătății, toate insituțiile și-au impuns, alternativ, diferite conduceri care au încercat să gestioneze criza sanitară din județ.

ADVERTISEMENT

Spitalul Județean de Urgență Deva devenise focar de infecție în luna aprilie, situație rezolvată de conducerea militară impusă de ministrul Nelu Tătaru, după modeul Suceava.

Deva a devenit focar de infecție în luna aprilie, alături de Suceava și Deva. Spitalul a fost carantinat timp de două săptămâni, însă după ce focarul a fost stins la Deva au ajuns toți bolnavii de Covid-19 din zonă.

ADVERTISEMENT

În județul Hunedoara au fost confirmate 626 de cazuri de coronavirus, din totalul de 18.283 de cazuri înregistrate în România.

ADVERTISEMENT