ADVERTISEMENT
Sporturi

Sportivul paralimpic Iulian Șerban a murit la 35 de ani. Era triplu campion mondial

Autor: Traian Terzian | 06.01.2021 | 15:57
Sportivul paralimpic Iulian Șerban a murit la 35 de ani. Era triplu campion mondial
Sportivul paralimpic Iulian Șerban, care a reprezentat România la nivel înalt în proba de paracanoe, a murit la doar 35 de ani. Sursă foto: csasteaua.ro

Sportivul paralimpic Iulian Șerban, care a reprezentat România la nivel înalt în proba de paracanoe, a murit la doar 35 de ani.

ADVERTISEMENT

Tragica veste a fost anunțată pe site-ul oficial al Clubului Sportiv al Armatei Steaua București, dar nu a fost anunțată și cauza decesului.

Iulian Şerban şi-a pierdut un picior în urma unui accident de tren suferit la vârsta de 21 de ani.

A murit sportivul paralimpic Iulian Șerban

”Clubul Steaua Bucureşti anunţă cu regret trecerea în nefiinţă a celui care a fost Iulian Şerban. Campion mondial în trei rânduri la paracanoe (2010, 2011 şi 2012) şi ocupant al locului 4 la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (2016), Iulian a plecat fulgerător dintre noi la doar 35 de ani”, a fost anunțul CSA Steaua despre moartea sportivului paralimpic Iulian Șerban.

ADVERTISEMENT

În urma cu ceva vreme, sportivul a stat de vorbă cu jurnaliștii de la site-ul lead.ro și le-a povestit cum sportul paralimpic i-a dat o nouă șansă: ”Dacă nu-mi pierdeam piciorul într-un accident de tren, probabil nu mai făceam kaiac. Accidentul m-a adus înapoi la sport, iar sportul m-a ținut departe de anturaje dubioase”.

Iulian Șerban a dezvăluit atunci cum s-a întâmplat accidentul: ”Eram în gară la Bușteni și credeam că am timp să beau o cafea până pleacă trenul. Când am văzut că oprește doar cât să coboare lumea și apoi pleacă, am încercat să-l prind.

M-am agățat din mers, dar m-am dezechilibrat pe scări și m-am trezit sub tren. M-a călcat bine de tot, auzeam ‘trosc bum, trosc bum’, și după ce-a trecut am văzut că piciorul drept era pe cealaltă cale ferată.

ADVERTISEMENT

Stăteam întins pe spate, vedeam crucea de pe Caraiman și spuneam ‘Tatăl nostru’. Vedeam copacii și frunzele în reluare și mă gândeam ‘Gata, am pus-o’. Eram singur, așa că am sunat la salvare. După ce a venit, le-am spus că au doi kilometri de oraș și vin așa târziu, apoi nu mai știu nimic. Am fost inconștient ceva timp, până am ajuns la București, la spitalul Floreasca.

Când m-am trezit n-am avut un șoc, știam ce s-a întâmplat cu piciorul. M-am văzut tot alb, pansat, zici că eram mumie. Problema era dacă supraviețuiesc, dacă îl țin și pe celălalt, că am fost destul de jupuit. Am avut capul spart, ficatul perforat și am încă pe spate o tăietură la coloană”, a povestit Iulian Șerban

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!