News

Spray anti-Covid, creat în laboratoarele armatei britanice. Promite să elimine virusul în timp record

17.12.2020 | 14:31
Spray antiCovid creat in laboratoarele armatei britanice Promite sa elimine virusul in timp record
ADVERTISEMENT

Armata britanică a dezvoltat un spray dezinfectant care promite să elimine virusurile, inclusiv SARS-CoV-2, în doar 60 de secunde. Datorită rapidității cu care acționează, acest produs este ideal pentru utilizarea pe o varietate de suprafețe în zone de risc, precum centrele de vaccinare și testare în masă, susțin autoritățile.

De altfel, 50.000 de sticle au fost puse deja la dispoziția medicilor și asistentelor din spitalele Regatului Unit. În plus, în comunicatul transmis recent se precizează că Virusend este utilizat cu succes în centrele de testare din Medway și Preston.

ADVERTISEMENT

Totodată, de miercuri, 16 decembrie, spray-ul cu care militarii speră să împiedice răspândirea noului coronavirus a devenit accesibil populației din Regatul Unit și poate fi achiziționat direct din magazine sau online.

Virusend, spray-ul care promite să elimine SARS-CoV-2 într-un minut. A fost creat de armata britanică

Un nou spray dezinfectant dezvoltat de armată care poate elimina 99,99% din virusul COVID-19 va fi pus acum la dispoziția publicului și utilizat de personalul militar din prima linie pentru a sprijini lupta împotriva virusului.

ADVERTISEMENT

Am pornit de la o idee foarte bună și am ajuns la un produs uimitor care poate avea un impact major asupra virusului. Este un adevărat privilegiu pentru armata britanică să se implice în acest proiect incredibil.

Suntem încrezători că spray-ul Virusend va contribui decisiv la lupta împotriva pandemiei de coronavirus și a tuturor pandemiilor care ar mai putea să urmeze.

ADVERTISEMENT

Regatul Unit are nevoie de cele mai bune arme pentru a învinge virusul și a se pune pe picioare cât mai repede cu putință”, anunță autoritățile britanice.

Virusend va completa gama existentă de produse dezinfectante disponibile în prezent în Marea Britanie, care ajută la menținerea siguranței oamenilor, cu sticle ce vor putea fi achiziționate online și din magazine. De altfel, au fost demarate deja discuții în vederea extinderii lansării comerciale a produsului.

ADVERTISEMENT

Dezvoltată de experți în inovare din armata britanică, formula de pulverizare s-a dovedit a fi extrem de eficientă împotriva tulpinii pandemice a noului coronavirusului. Testele ample efectuate de Centrul de excelență pentru cercetarea bolilor infecțioase și Școala de Medicină Tropicală din Liverpool au dovedit că Virusend ucide 99,99% din virus în mai puțin de 1 minut.

ADVERTISEMENT