Sport

Stadion nou pentru o echipă de Liga 3! Unde va fi construită arena de peste 94 de milioane de euro. Foto

Primăria a anunțat construirea unui nou stadion pentru o echipă care evoluează în prezent în Liga 3. Valoarea investiției va fi de peste 94 de milioane de euro.
03.03.2024 | 13:18
Cum va arăta noul stadion care va fi construit la Oradea.
ADVERTISEMENT

Stadion nou în fotbalul românesc la Oradea. Deși orașul nu dă, deocamdată, nicio echipă în primele două eșaloane din România, Primăria a anunțat construirea unei noi arene. Valoarea investiției este de 472 de milioane de lei, circa 94,4 milioane de euro.

Stadion nou pentru o echipă de Liga 3 la Oradea! Arena are o capacitate de 16.000 de locuri și costă peste 94 de milioane de euro

Primăria Oradea, prin vocea edilului Florin Birta, a anunțat că orașul va beneficia de un stadion ultra modern. Noua arenă va avea o capacitate de 16.000 de locuri, iar valoarea totală a investiției este estimată la 94,4 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Vestea a fost făcută publică de primarul Florin Birta, după ce Primăria Oradea și Guvernul României s-au înțeles asupra construirii unui stadion care respectă cele mai riguroase standarde.

„Prin votul Consiliului Local de joi, am aprobat predarea către Ministerul Dezvoltării – Compania Națională de Investiții a amplasamentului pe care se va ridica noul stadion al orașului, situat pe strada Făgărașului nr. 2”, a anunțat Florin Birta.

ADVERTISEMENT

Cum va arăta noul stadion de la Oradea

Pe lângă capacitatea de 16.000 de locuri, noua arenă de la Oradea va dispune de un hotel cu restaurant, săli de conferințe, dar și centru spa pentru recuperare sportivă. „Urmează ca proiectul stadionului să treacă de comisiile interministeriale.

Ne dorim ca până în cursul lunii mai să putem avea Hotărârea de Guvern ce va aproba indicatorii tehnico-economici finali, după care va fi lansată licitația pentru desemnarea constructorului”, a mai spus primarul Florin Birta.

ADVERTISEMENT

FC Bihor Oradea, fosta adversară a FCSB-ului și a lui Dinamo din grupele Cupei României, va beneficia de stadionul care va fi ridicat la Oradea. FC Bihor ocupă locul 1 în Seria 8 a Ligii a 3-a și speră la promovarea în liga secundă.

  • 2027 este anul în care stadionul ar urma să fie inaugurat
Cum va arăta noul stadion care va fi construit la Oradea.
Cum va arăta noul stadion care va fi construit la Oradea.

FC Bihor Oradea joacă în prezent pe un stadion construit în 1924

FC Bihor este neînvinsă după 15 etape în Seria a 8-a a Ligii a 3-a. Orădenii au un avans de 7 puncte față de principalele urmăritoare, Politehnica Timișoara și Peciu Nou. În prezent, echipa antrenată de Florin Farcaș evoluează pe Stadionul „Iuliu Bodola”.

ADVERTISEMENT

Arena care poartă numele legendarului fotbalist care a jucat pentru naționalele României și Ungariei a fost ridicată în 1924 și modernizată ultima oară în 2004. Stadionul are o capacitate de 12.376 de locuri și a fost arhiplin la duelurile echipei locale cu FCSB și Dinamo din grupele Cupei României, în toamna anului trecut.

FC Bihor are nevoie să termine între primele 4 în Liga 3, Seria 8 pentru a continua să viseze la promovarea în liga secundă. Ulterior, orădenii vor juca un play-0ff și dacă vor termina pe unul dintre primele două locuri vor intra la baraj.

În total, vor fi 20 de echipe din cele 10 serii și vor reieși alte 10 meciuri. Ultima fază o reprezintă împărțirea echipelor câștigătoare în alte 5 meciuri. Echipele care vor promova în liga secundă se vor decide în „dublă” manșă.

ADVERTISEMENT