Sport

Stadion nou în unul dintre cele mai mari oraşe din România! Cât va costa şi câte locuri va avea. Foto

Primăria Timișoara a anunțat construirea unui nou stadion. Arena va avea peste 10.000 de locuri și va fi ridicată din bani de la bugetul local.
02.02.2024 | 13:20
Cum arată viitorul stadion din Timișoara. Va avea peste 10.000 de locuri și va costa 115 milioane de lei.
ADVERTISEMENT

Veste importantă pentru sportul românesc. Primăria Timișoara, prin vocea viceprimarului municipiului Timişoara, Cosmin Tabără, a anunțat construirea unui nou stadion. Arena va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri și va costa 115 milioane de lei, bani obținuți de la bugetul local.

Stadion nou la Timișoara! Cât va costa și câte locuri va avea noua arenă

Noul stadion de la Timișoara va purta numele ”Arena Eroii Timişoarei”. Construcția se va întinde pe o suprafaţă de peste 9.000 mp și va avea 10.101 locuri pentru spectatori. În jurul stadionului va fi amenajat un parc cu loc de joacă, dar și o parcare cu peste 450 locuri.

ADVERTISEMENT

Parcarea va putea fi folosită și de locuitorii din împrejurimi. Anunțul a fost făcut de Cosmin Tabără. Liberalul a precizat că documentația pentru viitorul stadion de la Timişoara s-a definitivat. Totodată, a fost emisă Autorizaţia de Construcţie.

”O veste minunată: Stadionul Lego are autorizaţie! De astăzi, proiectul Stadionului Lego, încă îl numesc aşa deoarece e cunoscut obiectivul sub această denumire, dar în viitor denumirea va fi de ‘Eroii Timişoarei’, putem spune că este autorizat pentru a fi construit!

ADVERTISEMENT

„Voi face totul pentru a ceva în urmă, ce lipsește unei Timișoare moderne”

Autorizația este semnată şi urmează să facem procedurile pentru a da ordinul de începere a lucrărilor. Am pornit la drum în administraţie cu gândul că, atât timp cât voi fi în Primărie, voi face totul pentru a lăsa ceva în urmă, ceva ce, deocamdată, lipseşte unei Timişoare moderne.

Mulţi au promis, dar eu m-am zbătut să se şi întâmple. Din prima zi am spus că voi lua proiectul stadionului ‘lego’ în mâini şi îl voi duce la final!

ADVERTISEMENT

Nu a fost uşor să conving pe toată lumea despre necesitatea lui, despre obligaţia noastră de a construi infrastructură sportivă şi nu numai. Acest stadion va fi dedicat Timişoarei, tineretului, sportului”, a fost anunțul lui Cosmin Tabără, pe pagina de Facebook.

Noul stadion de la Timișoara va fi categoria UEFA 4

Viitorul stadion ”Arena Eroii Timişoarei” va găzdui atât meciuri oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii şi juniori. De asemenea, arena va putea deservi concertelor și evenimentelor de mare anvergură.

ADVERTISEMENT

Lucrările la construirea stadionului vor începe la ordinul Primăriei Timișoara. Din acel moment, stadionul ar trebui să fie gata în 2 ani şi 3 luni. „Surprins, am constatat că aproape nimeni nu credea în el, dar, încetul cu încetul, am reuşit să îi conving şi pe cei mai sceptici.

Mi s-a spus de multe ori: «nu se poate face», «renunţă la proiect», «este irealizabil». Nu există «nu se poate» atunci când iţi doreşti ceva!

Şi, trebuie să recunosc, se cuvine să mulţumesc celor de la care am preluat Studiul de Fezabilitate al stadionului de la vechea administraţie PNL, adică fostul primar Nicolae Robu”, a mai spus Cosmin Tabără.

ADVERTISEMENT
Tags: