Sport

”Bătrâna Doamnă”, nevoită să plece din Oradea. Pe ce stadion se va juca UTA – Oțelul

UTA Arad anunță că va fi nevoită să plece din Oradea, astfel că exilul formației lui Mircea Rednic va continua în alt oraș, mai exact la 322 de kilometri de Oradea.
07.11.2023 | 17:30
Batrana Doamna nevoita sa plece din Oradea Pe ce stadion se va juca UTA  Otelul
UTA, nevoită să plece din Oradea. Pe ce stadion se va juca UTA - Oțelul
ADVERTISEMENT

În luna septembrie, UTA Arad anunța că se va muta câteva luni la Oradea, pentru că Arena ”Francisc Neuman” va fi indisponibilă cel puțin în acest an. Motivul? Lucrările de schimbare a suprafeței de joc, dar și a instalațiilor de drenaj sau irigare. Așadar, UTA s-a mutat la Oradea, ca acum să fie nevoită să plece, din nou, în alt oraș.

UTA, nevoită să plece din Oradea. Pe ce stadion se va juca UTA – Oțelul

Pentru fanii orădeni vestea bună ar fi că această mutare este doar pentru o etapă. ”Pe stadionul din Oradea, nu s-a desfășurat de foarte mult timp un meci de liga 1, nu există dotările VAR și omologările necesare, dar beneficiem din toate punctele de vedere, de sprijinul total al Primăriei Oradea și al cluburilor CSM și FC Bihor, astfel încât la ora primului meci, toată logistica necesară să fie rezolvată.

ADVERTISEMENT

După ultimul joc pe care îl vom găzdui pe teren propriu în acest an, în compania echipei FC Voluntari, vom reveni cu toate detaliile vizând accesul la meciurile disputate la Oradea, asigurând toți abonații că vom căuta soluții pentru ca disconfortul cauzat de această situație, să fie cel mai mic posibil”, mai susțin reprezentanții clubului”, transmiteau în septembrie reprezentanții clubului.

Acum, arădenii se mută la Sibiu, însă doar pentru o etapă, pentru că la Oradea este necesară ”protejarea suprafeței de joc”. Așadar, UTA pare urmărită de blestemul terenului de joc, iar băieții lui Mircea Rednic își vor muta din nou casa. De data aceasta la Sibiu, acolo unde cei de la UTA au primit o mână de ajutor din partea celor de la Hermannstadt.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea a avut parte de acest tratament preferențial din partea sibienilor, drept exemplu cei de la U Cluj, care au fost refuzați din start atunci când au vrut să joace la Sibiu și au fost nevoiți să evolueze la Mediaș. Probabil pentru a-i liniști pe fani și pentru a da dovadă de transparență, cei de la UTA au anunțat că meciul se va disputa la Sibiu doar pentru o etapă.

”UTA nu se mută definitiv de la Oradea. Dorim să jucăm cât mai aproape de casă, apreciem deschiderea și sprijinul acordat de gazdele noastre din județul vecin. Ne bucurăm că am putut să oferim orădenilor meciuri de primă ligă a României și mai dorim să le oferim în continuare. Din aceste motive, am solicitat organizatorului de competiție ca doar următorul joc pe care îl vom juca din postura de gazdă să fie disputat în altă localitate decât Oradea.

ADVERTISEMENT

Singurul motiv pentru care am făcut această solicitare este protejarea suprafeței de joc pe care s-au jucat multe partide într-o perioadă relativ scurtă, motiv pentru care au apărut și unele probleme. Astfel, UTA-Oțelul Galați din etapa a 16-a a SuperLigii se va juca la Sibiu, pe stadionul Municipal, dacă solicitarea noastră va fi avizată”, au transmis arădenii pe pagina oficială de Facebook.

Chiar și așa, mereu pe drumuri, Mircea Rednic e încrezător în șansele echipei sale de a obține victoriile necesare pentru a duce echipa în play-off. ”Sfatul meu de dinainte de meci. Hai să ne uităm și deasupra, că UTA de când a promovat tot ăsta e obiectivul, să nu retrogradăm. Hai măcar să visăm, că suntem în grafic.

ADVERTISEMENT

Acum în urma jocurilor făcute și cu Farul și cu Rapid, cu Craiova. Echipa a jucat, meciul ăsta am schimbat un singur jucător. E clar că deja se văd și relațiile de joc”, a explicat Rednic la finalul meciului UTA – Dinamo, câștigat de arădeni cu un penalty discutabil primit în prelungiri.

ADVERTISEMENT
Tags: