Fotbal intern

Stadionul din Drobeta Turnu Severin nu se va numi Ilie Balaci! ”Primarul vrea o dezbatere publică”

31.10.2018 | 08:37
Stadionul din Drobeta Turnu Severin nu se va numi Ilie Balaci Primarul vrea o dezbatere publica

Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin nu se va numi Ilie Balaci, inițiativa unui jurnalist local fiind respinsă pentru moment în ședința Consiliului Local de marți. În schimb, fostul mare jucător al Universității Craiova a fost declarat, post-mortem, cetăţean de onoare al orașului.

”Ilie Balaci a fost declarat cetăţean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin! Le mulţumesc tuturor consilierilor locali care au aprobat în unanimitate iniţiativa mea de conferire a titlului de cetăţean de onoare post-mortem regretatului Ilie Balaci! Este un semn de recunoştinţă pentru cel care, în sezonul 1989-1990, în calitate de antrenor-jucător la AS Drobeta, a reuşit performanţele cele mai mari pentru fotbalul severinean din ultimii 50 de ani”, a declarat pentru ProSport viceprimarul Daniel Cîrjan.

Stadionul din Drobeta Turnu Severin nu se va numi Ilie Balaci: ”Nu am înțeles de ce nu s-a aprobat”

”Din păcate, iniţiativa unui jurnalist sportiv, pe care eu am îmbrăţişat-o, de a schimba denumirea Stadionului Municipal în Stadionul Ilie Balaci, nu a trecut. Primarul Marius Screciu a zis că vrea mai întâi o dezbatere publică, să vadă dacă locuitorii Severinului sunt de acord cu această modificare. Eu voi susţine acest demers şi nu am înţeles de ce nu s-a aprobat de acum. Am fi putut prelua modelul Târgu Jiu, unde stadionul a fost numit, de câţiva ani, Municipal – Tudor Vladimirescu. Aşa s-ar putea numi şi la Severin, dacă nu vor doar să se numească Ilie Balaci, măcar să poarte denumirea Municipal – Ilie Balaci”, a mai spus viceprimarul din Drobeta Turnu Severin.

Ilie Balaci la un meci deemonstrativ jucat pe stadionul din Drobeta Turnu Severin
Ilie Balaci la un meci deemonstrativ jucat pe stadionul din Drobeta Turnu Severin

În schimb, primarul Marius Screciu a propus ca o stradă din oraș să poarte numele lui Ilie Balaci: ”Propun ca o stradă din Drobeta Turnu Severin să poarte denumirea lui Ilie Balaci. Vrem să facem o consultare publică, în privinţa schimbării denumirii stadionului! Vrem să vedem şi părerea cetăţenilor. Nu pot lua doar eu decizia asta sau consilierii. Severinenii trebuie să voteze”.

Fostul mare fotbalist Ilie Balaci a decedat în urmă cu 10 zile la vârsta de 62 de ani în urma unui infarct. El a fost înmormântat la 23 octombrie, la Cimitirul Sineasca din Craiova în prezența a câteva mii de persoane.

Tags: