Fotbal international

Stanciu cere iertare fanilor. “Unul dintre cele mai slabe meciuri din carieră”

28.07.2018 | 13:13
Stanciu cere iertare fanilor Unul dintre cele mai slabe meciuri din cariera
ADVERTISEMENT

Internaţionalul român Nicolae Stanciu cere iertare fanilor echipei Sparta Praga pentru meciul catastrofal pe care echipa sa l-a făcut în manşa întâi a turului al doilea preliminar în Europa League, de la Subotica. Mult mai modesta formaţie din prima divizie a Serbiei a produs o surpriză, reuşind să bată echipa de zeci de milioane a Spartei cu 2-0 şi să ia astfel o opţiune importantă pentru calificarea în următoarea fază preliminară a celei de-a doua competiţii europene intercluburi.

În meciul de la Subotica au jucat titulari şi trei fotbalişti români: vedeta echipei, Nicolae Stanciu, portarul Florin Niţă şi proaspăta achiziţie din această iarnă, Alex Chipciu. Ultimului i s-a dat să joace pe un post mai neobşinuit pentru el, cel de fundaş dreapta. Doar Bogdan Vătăjelu nu a intrat nici un minut, scăpând astfel de furia fanilor, care i-au insultat pe cei care făcuseră de râs culorile clubului praghez. În urma acestui rezultat a existat şi un ţap ispăşitor, antrenorul Pavel Hapal, care a fost înlăturat de la echipă.

ADVERTISEMENT

Stanciu cere iertare fanilor. Antrenorul a plătit cu demiterea rezultatul de la Subotica

De pregătirea meciului de campionat din weekend, de la Jablonec, partidă foarte dificilă pentru Sparta şi a returului cu Subotica, joia viitoare, se ocupă directorul sportiv Zdenek Scasny. Vizibil afectat atât de rezultatul de la Subotica, dar şi de faptul că antrenorul a plătit neputinţele lor, Stanciu a decis să se adreseze fanilor chiar pe site-ul oficial al clubului.

“Este o situaţie dificilă. Meciul din Serbia a fost un dezastru total, nu cred că am mai trecut prin aşa ceva până acum. Pentru mine, a fost unul dintre cele mai slabe meciuri din carieră. Nu neapărat pentru mine, personal, ci ca echipă. Vreau să le cer iertare fanilor care ne-au însoţit şi ne-au susţinut. Le înţeleg supărarea şi vom încerca să jucăm mai bine cu Jablonec şi la returul cu Subotica.

ADVERTISEMENT

Rămâne încrezător în răsturnarea situaţiei la returul de la Praga

Îmi pare rău că antrenorul Hapal şi-a pierdut postul după acest meci. Noi, jucătorii, am intrat pe teren şi am pierdut, iar din nefericire el plăteşte pentru evoluţia noastră slabă. Îmi pare rău că nu am reuşit rezultate bune cu el, deoarece este un foarte bun antrenor. Sperăm să schimbăm ceva, am vorbit între noi, am avut discuţii dure, pentru că nu putem continua să jucăm la fel ca la Subotica.

Stanciu cere iertare fanilor. Sparta s-a făcut de râs în Europa League, pierzând cu scorul de 2-0
Stanciu cere iertare fanilor. Sparta s-a făcut de râs în Europa League,

Nu putem să câştigăm un meci şi să-l pierdem pe următorul şi tot aşa, nu acesta este stilul Spartei. Putem juca mai bine, pentru că avem jucători valoroşi. Trebuie să vorbim unul cu altul şi să să rezovăm această situaţie”

ADVERTISEMENT