Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Stanciu, dezvăluiri din Arabia Saudită: “Au plătit 9 milioane pe mine şi eu n-am mai vrut să rămân!”

Campionatul Arabiei Saudite a atras, în trecut, foarte mulți jucători români. Nicolae Stanciu, jucător în cel mai tare campionat ex-european, crede că românii nu vor mai ajunge atât de ușor în acest campionat.
25.09.2023 | 08:15
Stanciu dezvaluiri din Arabia Saudita Au platit 9 milioane pe mine si eu nam mai vrut sa raman
Nicolae Stanciu crede că românii nu vor mai ajunge în Arabia Saudită. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Românii sunt pe locul cinci în clasamentul numărului de jucători stranieri din prima ligă din Arabia Saudită, după brazilieni, 27 de jucători, marocani, 11, portughezi, nouă, și spanioli, șapte jucători.

Nicolae Stanciu, despre românii din Arabia Saudită

Șase jucători români joacă în cel mai tare campionat ex-european al lumii. Ciprian Tătărușanu, la Abha Club, Alin Toșca, la Al-Riyadh, Andrei Cordea, la Al Tai, Andrei Burcă și Florin Tănase la Al-Okhdood și Nicolae Stanciu, la Damac.

ADVERTISEMENT

Deși românii au ajuns, în general, ușor în Arabia Saudită, Nicolae Stanciu crede că va fi mult mai greu pentru tricolori să facă pasă către zona arabă de acum înainte, deoarece investițiile aici sunt foarte mari.

El crede că arabii nu vor mai plăti sume uriașe de bani pe jucători români deoarece urmăresc să transfere nume cât mai mari pentru a se promova ca imagine.

ADVERTISEMENT

Stanciu și-a amintit că a jucat la Al-Hilal, echipă unde acum joacă Gabri Veiga, Riyad Mahrez, Rober Ibanez, Allan Saint-Maximin, Edouard Mendy ori Franck Kessie.

Românul a fost transferat pentru nouă milioane de euro, dar nu a mai fost dorit la echipă după doar șase luni, revenind în Cehia pentru doar patru milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mă gândeam că e greu… vedeți ce sume pot să plătească ori ce fotbaliști aduc și din ce campionate. Nu mai vin jucători despre care se spune că sunt la final de carieră, vin jucător de 21 de ani, la 26-27 de ani. De asta consider că e greu să mai ajungă români, echipele au posibilitatea să aducă jucători mari.

Dacă te gândești că acum patru ani am fost la Al-Ahli și nu au vrut să mai rămân, plătiseră 8-9 milioane de euro, acum nu cred că cei de acolo ar mai plăti banii ăștia pentru un român”, a spus Nicolae Stanciu.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 30 de ani, Nicolae Stanciu a ajuns la Damac pentru 2.5 milioane de euro, de la WH Three Towns. Două meciuri și un gol a adunat la echipa antrenată de Cosmin Contra.

HORIA IVANOVICI și invitații lui vă așteaptă la FANATIK SUPERLIGA în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la 10:30, pe FANATIK.RO. Reluarea are loc de la ora 17:00 pe Facebook și Youtube.

ADVERTISEMENT