News

Stare de alertă! Un milion de refugiaţi ar putea ajunge în Italia

Experţii apreciază că într-un viitor apropiat cam un milion de persoane ar putea pleca din Libia pentru a ajunge in Italia,scrie agerpres.ro. Anul trecut, majoritatea migranţilor care aveau ca...
13.04.2016 | 19:36
Stare de alerta Un milion de refugiati ar putea ajunge in Italia
ADVERTISEMENT

Experţii apreciază că într-un viitor apropiat cam un milion de persoane ar putea pleca din Libia pentru a ajunge in Italia,scrie agerpres.ro. Anul trecut, majoritatea migranţilor care aveau ca destinaţie Europa au folosit ruta Balcanilor, care leagă Turcia de Germania, însă, după ce au fost închise graniţe, ruta maritimă Libia-Italia ar putea deveni din nou calea preferată de migranţi pentru a ajunge în Europa.

“În Libia, există un milion de potenţiali migranţi’, a declarat generalul Paolo Serra, un consilier militar al emisarului ONU pentru Libia, Martin Kobler, într-o comisie a parlamentului italian.

ADVERTISEMENT

Adresându-se Parlamentului European de la Strasbourg, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a recunoscut existenţa unei astfel de probleme.

“Am în vedere aici ruta mediteraneană. Numărul potenţialilor migranţi din Libia este alarmant. Acest lucru înseamnă că trebuie să fim pregătiţi să ajutăm şi să dăm dovadă de solidaritate cu Malta şi Italia, dacă acestea vor cere sprijin”, a spus el.

ADVERTISEMENT

Paolo Serra a afirmat că acordarea de ajutor Libiei lovite de conflict pentru a-şi reface economia ar reduce riscul unui exod în masă din ţară. Generalul italian a afirmat că producţia de petrol în statul nord-african a scăzut de la 1,8 milioane la 300.000 de barili pe zi.

“Altădată, oamenii veniţi din alte ţări africane s-ar fi oprit în Libia, unde ar fi găsit de lucru (…). Acum există o criză umanitară gravă şi este dificil de controlat mişcările din Africa Subsahariană”, a mai spus Paolo Serra.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.mariustuca.ro