News

Starea de alertă, prelungită în România pentru încă 30 de zile. Ce restricţii sunt în vigoare începând cu 16 august

16.08.2020 | 12:32
Starea de alerta prelungita in Romania pentru inca 30 de zile Ce restrictii sunt in vigoare incepand cu 16 august
ADVERTISEMENT

Starea de alertă a fost prelungită în România pentru încă 30 de zile, în urma unei decizii luate de Guvernul Orban.

Prelungirea intră în vigoare de duminică, 16 august, în urma unei decizii a Executivului.

Românii nu au motive de îngrijorare, însă, pentru că starea a fost prelungită fără a fi introduse noi măsuri de restricție.

ADVERTISEMENT

Starea de alertă a fost prelungită pentru 30 de zile începând din 16 august

„Starea de alertă continuă pentru o perioadă de încă 30 de zile fără măsuri de restricţii suplimentare şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice va fi adaptată această stare de alertă la noile condiţii în măsura în care acest lucru va permite”, a anunțat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Purtatul măștii rămâne obligatoriu în anumite locuri, așa cum este scris în Anexa 2 la HG 668/2020: „Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă”.

ADVERTISEMENT

DSP-urile alături de alte autorități județene sau locale pot decide noi restricții în funcție de situația epidemiologică din zonă.

Anexa 3 reglementează „activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/ sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne, emis în temeiul articolului 45 şi al articolului 71 alineat (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare”, potrivit Digi 24.

ADVERTISEMENT

Restaurantele, hotelurile, motelurile, pensiunile, cafenelele și alte localuri publice, din interiorul clădirilor, vor rămâne închise în această perioadă.

Pentru cei care mai vor să ajungă la mare în acest an, trebuie să știe că pe plajă e impusă o distanță de 2 metri față de ceilalți oameni, pentru a preveni răspândirea bolii.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în județe ca Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi Bucureşti, terasele se închid la ora 23:00 până la ora 6 dimineața.

ADVERTISEMENT
Tags: