News

Regina Elisabeta a II-a a murit. Prințul Charles, alături de Suverană. William şi alți membri ai familiei regale au ajuns la castelul Balmoral

Regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să amâne mai multe evenimente din viața publică, pentru că starea sa de sănătate nu ar permite-o.
08.09.2022 | 15:15
Regina Elisabeta a IIa a murit Printul Charles alaturi de Suverana William si alti membri ai familiei regale au ajuns la castelul Balmoral
Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală, după ce medicii au devenit îngrijorați pentru starea ei de sănătate. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
08-09-2022
17:38

Regina Elisabeta a II-a a murit

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a murit la vârsta de 96 de ani. Vestea tristă a venit în urmă cu puțin timp.

Regina se afla sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral din Scoția.

08-09-2022
16:55

Prințul William a ajuns la castelul Balmoral, alături de prințul Edward și soția acestuia, Sophie

La câteva ore după tatăl său, la castelul Balmoral a ajuns și prințul William, alături de prințul Andrew, prințul Edward și soția prințului Edward, Sophie, conform BBC.

De la aeroportul Aberdeen, William și rudele sale regale au luat un autoturism Range Rover. Vehicului a fost condus de Prinţul William până la intrarea în castel.

08-09-2022
16:45

Joe Biden, informat despre starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a

Președintele SUA, Joe Biden, a fost informat despre starea de sănătate a reginei Elisabeta a II-a, anunță Casa Albă într-un comunicat citat de CNN.

”Președintele a fost informat, desigur, în această dimineață și va fi ținut la curent pe tot parcursul zilei cu știrile din Marea Britanie”, a precizat, joi John Kirby, directorul de comunicații al Washington-ului. 

08-09-2022
15:11

Prințul William, alături de alți membrii ai familiei regale, au ajuns în Scoția

De la o oră la alta, toată familia regală a Marii Britanii se adună la reședința reginei Elisabeta a II-a din Scoția.

În jurul orei 18.00, prinții William, Andrew și Edward au ajuns la Aberdeen. Aceștia au călătorit cu un avion care a adus șapte membri ai familiei regale, scrie BBC. De aici, aceștia ar urma să se deplaseze la Castelul Balmoral.

Presa britanică mai informează că Ducesa de Cambridge, soția lui William, a rămas la Windsor.

08-09-2022
14:38

Care e planul autorităților britanice în cazul unui deces al reginei Elisabeta a II-a

Regina Elisabeta a II-a trece prin momente dificile din punct de vedere medical. La castelul Balmoral unde se află au ajuns sau sunt în curs de a ajunge cei mai importanți membri ai familiei.

În cazul unui deces al Suveranei, autoritățile britanice au un plan, cu nume de cod London Bridge. Acesta prevede ceea se va întâmpla în primele zile după decesul reginei Elisabeta a II-a.

Vor avea loc acțiuni la toate nivelurile statului britanic. Printre acestea, o amplă operațiune de securitate pentru a gestiona mulțimile fără precedent și haosul ce ar apărea în contextul în care la Londra ar putea sosi sute de mii de oameni pentru funeraliile reginei.

În ceea ce-l privește pe succesorul la tron, la ora 10.00, a doua zi după moartea reginei, Consiliul de Aderare, format din personalități guvernamentale de rang înalt, are o întrunire la Palatul St. James. Aici va fi proclamat Regele Charles, drept noul suveran al Marii Britanii.
 

08-09-2022
13:15

Prințul Charles, alături de Suverană. William, Harry și Meghan, în drum spre Scoția

În aceste momente, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii se află sub supraveghere medicală la castelul Balmoral, după ce medicii au devenit îngrijoraţi de starea ei de sănătate.

Toți membrii apropiaţi ai familiei reginei au fost informaţi. Conform presei din Regat, Charles, prinţul de Wales, alături de ducesa de Cornwall se află deja alături de Suverană.

La rândul său, prințul William, fiul prinţului Charles şi nepot al reginei, este şi el în drum spre Balmoral pentru a fi alături de bunica sa.

De asemenea, Harry și Meghan vor călători în Scoția în următoarele ore, a declarat un purtător de cuvânt al cuplului, transmite Sky News.

Potrivit CNN, medicii reginei i-au recomandat acesteia să se odihnească. Întrega societate din Marea Britanie e îngrijorată la auzul acestor vești.

Regina Elisabeta a II-a are probleme de sănătate

Totodată, doctorii reginei sunt ”îngrijorați” de sănătatea ei și au recomandat ca monarhul să rămână sub supraveghere medicală, a anunțat joi Palatul Buckingham într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

”Regina rămâne la Castelul Balmoral”, au transmis reprezentanții Palatului Buckingham.

O sursă regală a declarat pentru CNN că membrii apropiati ai familiei monarhului, care are 96 de ani, au fost informați cu privire la îngrijorarea pentru sănătatea sa.

Regina s-a întâlnit marți cu noul prim-ministru al Marii Britanii Liz Truss. Truss a scris joi pe Twitter că întreaga țară este profund îngrijorată de știrile de la Palatul Buckingham primite la ora prânzului”.

ADVERTISEMENT

Gândurile mele și gândurile oamenilor din Regatul Unit sunt alături de Majestatea Sa Regina și familia ei în acest moment”, a adăugat Truss.

Gino D’Acampo, un mare Chef din Italia, anunța în urmă cu câteva săptămâni că refuză să meargă în vizită la Palatul Buckingham pentru că regimul acesteia nu i-ar fi pe plac.

ADVERTISEMENT

”Am fost invitat la Palat la ceai chiar înainte de Covid, însă sandvișul cu castraveți este cel mai mare coșmar al meu. Plus că nu îmi place nici ceaiul, nu sunt consumator de ceai. I-am zis agentului meu că mi-ar plăcea să o cunosc pe Regină, dar nu-mi plac sandvișurile cu castraveți, așa că am refuzat invitația”, a declarat Gino D’Acampo, potrivit Hello Magazine.

Cu toate acestea, Regina Elisabeta a II-a a atins vârsta de 96 de ani tocmai pentru că are un meniu special.

ADVERTISEMENT

Se pare că biscuiții ei favoriți sunt cei crocanți, înveliți în ciocolată. Totodată, uneori, Regina mânca cereale, pâine prăjită și marmeladă sau ouă, însă acestea sunt o raritate. Interesant, conform bucătarilor care au lucrat pentru Regină, aceasta preferă seara  carnea de la producătorii locali pe care o servește cu sos de ciuperci, smântână și whiskey.

ADVERTISEMENT