Life

Stațiunea balneară care a renăscut din propria cenușă. E din nou populară pentru ”apa miraculoasă”, turiștii au ocupat toate locurile de cazare

Stațiunea balneoclimaterică, reconstruită de autorități. E un loc foarte căutat de oameni datorită apei sale ”miraculoase”.
19.08.2023 | 19:00
Statiunea balneara care a renascut din propria cenusa E din nou populara pentru apa miraculoasa turistii au ocupat toate locurile de cazare
Stațiunea balneoclimaterică, reconstruită de autorități. E un loc foarte căutat de oameni datorită apei sale ”miraculoase”. Sursa foto: Colaj Fanatik / Facebook.com
ADVERTISEMENT

Stațiunea balneară care a renăscut din propria cenușă. E din nou populară pentru “apa miraculoasă”, turiștii au ocupat toate locurile de cazare. Complexul turistic a fost deschis de curând și până acum a adus profituri uriașe autorităților locale.

Stațiunea balneoclimaterică, reconstruită de autorități. E un loc foarte căutat de oameni datorită apei sale ”miraculoase”

Băile Sărate Ocna Mureș din județul Alba resprezintă stațiunea balneoclimaterică care a fost reconstruită de autorități. Este investiția anului 2023 și un loc foarte căutat de oameni datorită apei sale ”miraculoase” și tratamentelor pe care le oferă.

ADVERTISEMENT

În cele 3 luni de la marea deschidere s-a încasat peste 1 milion de euro. Peste 100.000 de persoane au trecut pragul complexului care are prețuri accesibile, atât pentru cei cazați în incinta sa, cât și pentru cei care vin numai pentru o zi. Toate cazările au fost ocupate la capacitate maximă.

Oamenii caută baza de tratament şi agrement pentru apa sărată și dulce care se găsește atât în piscinele interioare, cât și în cele exterioare. Turiștii beneficiază de ”apa miraculoasă” care îi vindecă de diverse boli și afecțiuni.

ADVERTISEMENT

„Cel mai important lucru pentru oraşul Ocna Mureş, pentru mine ca primar, este că aceste Băi Sărate chiar fac minuni, tratează cu adevărat diferite afecţiuni. Brandul Băile Sărate Ocna Mureş este aşa cum se spunea în perioada interbelică:

«La Băile Sărate din Ocna Mureş vii în cărucior şi pleci pe picioarele tale», aşa cum este menţionat în presa maghiară din acele vremuri”, a declarat primarul oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţele, conform ziare.com.

ADVERTISEMENT

Băile Ocna Mureș, un proiect în continuă dezvoltare

Băile Ocna Mureș este un proiect în continuă dezvoltare, edilul localității dezvăluind că personalul din stațiune este deschis la sugestii și recomandări din partea clienților. Stațiunea balneară va avea în curând și mai multe dotări, șezlonguri și un soft de acces.

De asemenea, baza de tratament și agrement va dispune de panouri solare care vor încălzi apa de la dușuri, dar și din piscine. O altă facilitate de care se bucură deja oamenii este sala de sport din incinta complexului.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, cele mai căutate sunt bazinele cu apă sărată. Turiștii le aleg pentru relaxare, dar și pentru a trata diferite boli și afecțiuni. Cel mai scump bilet se vinde în weekend și este în valoare de 70 de lei.

„Complexul este și un punct de revedere. Două doamne, foste colege de liceu, plecate departe una de alta, s-au revăzut după… 40 de ani! Am avut printre oaspeți o familie venită tocmai din… Finlanda!”, este una dintre postările făcute pe pagina de Facebook a stațiunii.

ADVERTISEMENT