Life

Stațiunea balneară de la malul mării care a fost luată cu asalt de turiști. Are aerosoli salini, care stimulează imunitatea organismului

Stațiunea balneară de la malul mării care a fost luată cu asalt de turiști în ultima vreme. Are proprietăți curative și aerosoli salini.
30.07.2023 | 20:04
Statiunea balneara de la malul marii care a fost luata cu asalt de turisti Are aerosoli salini care stimuleaza imunitatea organismului
Stațiunea balneară de la malul mării care atrage mulți turiști. Foto: Captură Youtube
ADVERTISEMENT

Stațiunea balneară de la malul mării care a fost luată cu asalt de turiști. Aceasta are aerosoli salini și pot să stimuleze imunitatea organismului.

Stațiunea balneară de la malul mării care atrage mulți turiști

Stațiunea  de la malul mării care atrage turiști și pentru proprietățile sale curative este Eforie Nord. Aici sunt efectuate tratamente de hidrotermoterapie ce pot vindeca reumatismele și problemele post-traumatice, spre exemplu după unele operații.

ADVERTISEMENT

Tot la Eforie se mai fac tratamente și pentru ameliorarea unor afecțiuni ale sistemului nervos și respirator. De asemenea, în unele hoteluri există și opțiunea de a face aerosoli.

Turiștii care vor să facă acest lucru pot să facă inclusiv împachetări cu nămol sau masaj cu nămol. Există și posibilitatea de a face băi terapeutice cu apa din Lacul Techirghiol. Nu este de mirare așadar că turiștii iau cu asalt această zonă.

ADVERTISEMENT

Stațiunea este aleasă nu numai pentru că este la malul mării, ci și pentru că este un loc de tratament. Așa că mulți vin pentru a beneficia de proprietățile sale curative.

Stațiunea este una balneoclimaterică și este bogată în aerosoli salini ce ajută la imunitatea organismului. Eforie Nord este la 15 km de Marea Neagră și Lacul Techirghiol.

ADVERTISEMENT

Cum poți să beneficiezi de aerosolii de la mare

Să amintim și faptul că apa sărată din Lacul Techirghiol este și ea renumită pentru toate proprietățile sale benefice.

Dacă mergi la malul mării, în stațiunea Eforie Nord, trebuie să știi că poți să beneficiezi de aerosolii marini doar în zona în care se sparg valurile, adică aproape de diguri.

ADVERTISEMENT

Acești aerosoli conțin clorură de sodiu, iod, brom, magneziu, inclusiv calciu, iar inhalarea vaporilor este benefică pentru sistemul imunitar și respirator.

Ca să ai sistemul imunitar întărit după ce ai stat la malul mării este nevoie de cel puțin zece zile petrecute acolo. Inhalarea vaporilor de aerosoli marini stimuleze organismul să elibereze cortizol.

ADVERTISEMENT