Life

Stațiunea de la mare de care turiștii fug în vara aceasta. Din “Perla litoralului româneasc” a devenit “codoașa”

Stațiunea de la mare de care turiștii fug în vara aceasta. A devenit dintr-o perlă a litoralului, așa cum era numită înainte, în codașa stațiunilor.
29.07.2023 | 15:29
Statiunea de la mare de care turistii fug in vara aceasta Din Perla litoralului romaneasc a devenit codoasa
Stațiunea de la mare de care turiștii fug în 2023
ADVERTISEMENT

Stațiunea de la mare de care turiștii fug. Vara aceasta, sunt unii care preferă orice alt loc. Înainte era „perla litoralului” și acum este „codașa” din clasamentul preferințelor.

Stațiunea de la mare de care turiștii fug în 2023

Deși era cea mai populară înainte și considerată de fițe, iată că acum Mamaia este mai degrabă o stațiune de care turiștii fug.

ADVERTISEMENT

Conform proprietarului unui lanț hotelier de la malul mării, Mamaia este acum codașa stațiunilor și nimeni nu se mai înghesuie să vină aici.

Acesta spunea că el avea o cazare de 100 de lei pe noapte și parcare pusă de autorități era tot de 100 de lei. Așa că nu este de mirare că oamenii alegeau alte locuri unde să meargă.

ADVERTISEMENT

„Ar fi bine dacă ar fi şi a românilor. A devenit codaşa staţiunilor. A început anul trecut cu parcarea de 100 de lei, în timp ce eu aveam cazarea de 100 de lei”, a spus Dumitru Ivănescu, hotelier, conform Observator.

De ce nu mai vin turiștii la Mamaia

Și reprezentații de la asociația de turism spun că lipsa de servicii predictibile a dus și ea la o scădere a numărului de turiști care vin în Mamaia.

ADVERTISEMENT

„Pe de altă parte, schimbarea de proprietari la unităţile de cazare şi a bazelor materiale din ultimii ani a determinat o atractivitate mai mică.

Lipsa serviciilor predictibile, de la an la an, să găsească aceleaşi şezlonguri pe plajă, beach barurile şi serviciile pe plajă identice sau îmbunătăţite”, a spus Cristian Bărhălescu, vicepreşedinte Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

ADVERTISEMENT

Și prețurile mari îi fac pe oameni să fugă de Mamaia. Cazarea este cea mai scumpă în primul rând, existând unități de cazare chiar și cu 800 de lei pe noapte.

Chiar și așa, românii tot merg la mare pe litoralul românesc. Unii spun că doar aici merg an de an, deși tendința celor mai tineri este de a pleca în străinătate, în țări precum Grecia, Albania sau Egipt.

ADVERTISEMENT