Life

Specia rară care a fost observată în pădurile României. E printre puținele animale de pe pământ care nu fac deloc zgomot

Specia rară care a fost zărită pentru prima dată, anul acesta, în pădurile din România. Apariția sa este un moment cu totul și cu totul special.
27.04.2024 | 08:00
Specia rara care a fost observata in padurile Romaniei E printre putinele animale de pe pamant care nu fac deloc zgomot
Specia rară care a fost văzută pentru prima dată în pădurile din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Natura din România continuă să fie uimitoare la orice pas. Oricât de mult am crede că știm totul despre ceea ce ne înconjoară, ecosistemul este foarte complex. Așa se face că, de curând, o specie rară a fost observată în pădurile din România, spre surprinderea tuturor.

Specia rară de pasăre care a fost zărită pentru prima dată, anul acesta, în România

Una dintre cele mai rare specii de păsări a fost observată recent în pădurile din România. Un astfel de moment este cu adevărat special, această pasăre fiind foarte ”scumpă” la vedere.

ADVERTISEMENT

Caprimulgul, căci despre ea este vorba, este o pasăre pe care nu multă lume are ocazia să o vadă. De data asta, norocosul care o zărit-o este din Harghita. Caprimulgul și-a făcut apariția chiar ieri, pe 11 aprilie.

Caprimulgul este o specie de pasăre foarte interesantă care mai este numită și lipitoare. Aceasta este foarte activă pe timpul nopții, iar de multe ori este confundată cu un cuc, din cauza faptului că au talia asemănătoare.

ADVERTISEMENT

Numele acestei păsări poate suna ciudat, însă, are în spate o poveste foarte interesantă. De sute de ani, se spune că această pasăre zboară seara și mulge laptele caprelor. De aici și numele său interesant.

Caprimulgul este o pasăre solitară și monogamă

Caprimulgul are un penaj deosebit, iar ochii mari îi permit să aibă o vedere specială pe timp de noapte. Dincolo de penajul și de structura sa, un alt aspect este cel care dă unicitate acestei specii de păsări.

ADVERTISEMENT

Nu multă lume știe, dar caprimulgul este aproape imposibil de observat, din două motive. Primul și poate cel mai important este coloritul. Nuanțele penajului său imită foarte bine scoarța de copac, ceea ce o face aproape imposibil de zărit în natură.

Al doilea aspect special este structura penelor. Spre deosebire de alte păsări, caprimulgul are un penaj moale, ceea ce înseamnă că nu face deloc zgomot atunci când zboară.

ADVERTISEMENT

Deși penele sale nu fac zgomot, cântatul caprimulgului este foarte ușor de reperat. Se aude mereu la începutul verii, atât dimineața, cât și seara. Cântecul său nu este un simplu sunet, ci cu ajutorul lui își protejează teritoriul.

Caprimulgul este o specie de pasăre solitară, iar atunci când vine perioada de migrare, zboară în stoluri foarte mici. De cele mai multe ori, această pasăre rămâne monogamă pe viață.

ADVERTISEMENT
Tags: