News

Stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice: “Situația e îngrijorătoare în ceea ce privește siguranța turiștilor”

Stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice. Ministrul turismului s-a declarat dezamăgit de situația găsită într-o cunoscută locație de la malul mării.
11.04.2023 | 22:15
Statiunea de pe litoral care risca retragerea clasificarii turistice Situatia e ingrijoratoare in ceea ce priveste siguranta turistilor
Stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice. Ce a constatat ministrul turismului la Costinești. Sursa foto: Ministerul Turismului
ADVERTISEMENT

Costinești este stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice. După o inspecție în zonă, ministrul turismului a afirmat că ”situația e îngrijorătoare în ceea ce privește siguranța turiștilor”.

Stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice. Ce a constatat ministrul turismului la Costinești

La finalul lunii martie, ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a efectuat o inspecție în cele mai importante locații turistice de pe litoralul românesc al Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Rând pe rând, acesta a ajuns în toate staţiunile de pe litoral. În majoritatea, acesta a constatat faptul că lucrurile arată bine. Iar acolo unde situația nu era tocmai roz, erau efectuate lucrări.

A fost însă și o stațiune care l-a dezamăgit crunt pe oficialul Guvernului. E vorba de Costinești. ”Așa ceva nu admitem în România!”, a fost concluzia lui Cadariu, după ce a efectuat o vizită în Costinești, județul Constanța.

ADVERTISEMENT

Ministrul a avertizat că, aici, sunt necesare măsuri urgente de remediere. El a spus că acestea trebuie implementate până la deschiderea sezonului estival. Dacă acest lucru nu se va întâmpla în timp optim, staţiunea riscă retragerea clasificării turistice. Acest lucru poate conduce la sistarea activităţii economice a operatorilor de profil din Costineşti.

”Am vizitat toate stațiunile de pe litoral. Am început de la Mangalia şi m-am oprit în Constanţa. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun şi la Olimp, dar şi în cele două Eforii există în desfăşurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului.

ADVERTISEMENT

În schimb, la Costineşti, situaţia este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa turiştilor“, a menţionat ministrul Constantin-Daniel Cadariu, într-un comunicat transmis marţi de instituția guvernamentală.

Ministerul Turismului, apel la mobilizare pentru a remedia situația din Costinești

Din comunicatul oficial mai aflăm că, pentru remedierea situației, Ministerul Turismului a inițiat un dialog cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din Costineşti, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), societate aflată în portofoliul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, care deţine majoritatea terenurilor din staţiune, precum şi cu BTT Perla Costineştiului S.A.

ADVERTISEMENT

”Sper să nu ajungem şi la retragerea atestării de staţiune turistică de interes naţional. Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria şi BTT, precum şi toate instituţiile cu rol de control în această speţă, astfel încât siguranţa turiştilor să fie garantată.

În următoarea perioadă, vom avea controale la toţi operatorii economici din Costineşti care sunt clasificaţi de noi. Acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfășura activităţi turistice, a mai declarat Cadariu.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în...
Halep, în fața unei întrebări extrem de incomode: scenariul care prinde contur în cazul Simonei ANALIZĂ
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România....
Un african vorbeşte despre şocurile culturale trăite după ce s-a mutat în România. "Aproape mi-am sunat părinții să le spun că mă întorc acasă"
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are...
Simona Halep a luat o nouă hotărâre radicală şi vinde tot ce are în România! Tocmai a încasat milioane de euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor,...
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu,...
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Ucis de un chips picant. Copil de 14 ani, sfârșit înfiorător
Ucis de un chips picant. Copil de 14 ani, sfârșit înfiorător
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor....
Ronald Gavril, lovitură URIAȘĂ pentru Anamaria Prodan. Răsturnare de situație în cuplul lor. Încă un bărbat care o dezamăgește
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face...
Milionarul despre care s-a spus că are o relație cu Simona Halep face primele declarații: „Eu am invitat-o în oraș”
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru...
Horoscop săptămâna 17-23 mai 2024. Iubire, bani și noroc pe toate planurile pentru patru zodii