News

Stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice: “Situația e îngrijorătoare în ceea ce privește siguranța turiștilor”

Stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice. Ministrul turismului s-a declarat dezamăgit de situația găsită într-o cunoscută locație de la malul mării.
11.04.2023 | 22:15
Statiunea de pe litoral care risca retragerea clasificarii turistice Situatia e ingrijoratoare in ceea ce priveste siguranta turistilor
Stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice. Ce a constatat ministrul turismului la Costinești. Sursa foto: Ministerul Turismului
ADVERTISEMENT

Costinești este stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice. După o inspecție în zonă, ministrul turismului a afirmat că ”situația e îngrijorătoare în ceea ce privește siguranța turiștilor”.

Stațiunea de pe litoral care riscă retragerea clasificării turistice. Ce a constatat ministrul turismului la Costinești

La finalul lunii martie, ministrul antreprenoriatului și turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a efectuat o inspecție în cele mai importante locații turistice de pe litoralul românesc al Mării Negre.

ADVERTISEMENT

Rând pe rând, acesta a ajuns în toate staţiunile de pe litoral. În majoritatea, acesta a constatat faptul că lucrurile arată bine. Iar acolo unde situația nu era tocmai roz, erau efectuate lucrări.

A fost însă și o stațiune care l-a dezamăgit crunt pe oficialul Guvernului. E vorba de Costinești. ”Așa ceva nu admitem în România!”, a fost concluzia lui Cadariu, după ce a efectuat o vizită în Costinești, județul Constanța.

ADVERTISEMENT

Ministrul a avertizat că, aici, sunt necesare măsuri urgente de remediere. El a spus că acestea trebuie implementate până la deschiderea sezonului estival. Dacă acest lucru nu se va întâmpla în timp optim, staţiunea riscă retragerea clasificării turistice. Acest lucru poate conduce la sistarea activităţii economice a operatorilor de profil din Costineşti.

”Am vizitat toate stațiunile de pe litoral. Am început de la Mangalia şi m-am oprit în Constanţa. Lucrurile, în linii mari, arată bine, din punctul meu de vedere. La Neptun şi la Olimp, dar şi în cele două Eforii există în desfăşurare lucrări, dar care se vor încheia până la începutul sezonului.

ADVERTISEMENT

În schimb, la Costineşti, situaţia este îngrijorătoare, mai ales în ceea ce priveşte siguranţa turiştilor“, a menţionat ministrul Constantin-Daniel Cadariu, într-un comunicat transmis marţi de instituția guvernamentală.

Ministerul Turismului, apel la mobilizare pentru a remedia situația din Costinești

Din comunicatul oficial mai aflăm că, pentru remedierea situației, Ministerul Turismului a inițiat un dialog cu reprezentanţii autorităţilor publice locale din Costineşti, ai Biroului de Turism pentru Tineret S.A. (BTT), societate aflată în portofoliul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, care deţine majoritatea terenurilor din staţiune, precum şi cu BTT Perla Costineştiului S.A.

ADVERTISEMENT

”Sper să nu ajungem şi la retragerea atestării de staţiune turistică de interes naţional. Din acest motiv, îmi doresc să facem front comun: ministerul, primăria şi BTT, precum şi toate instituţiile cu rol de control în această speţă, astfel încât siguranţa turiştilor să fie garantată.

În următoarea perioadă, vom avea controale la toţi operatorii economici din Costineşti care sunt clasificaţi de noi. Acolo unde se impune, reiterez faptul că vom retrage dreptul de a desfășura activităţi turistice, a mai declarat Cadariu.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de...
A făcut milioane din fotbal și e vedetă, dar conduce o mașină de doar 1.000 de euro
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei...
Rona Hartner a decis, prin testament, ce se va întâmpla cu fiica ei minoră. Hotărârea luată înainte să moară
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Simona Halep e NEVINOVATĂ! Ei sunt adevărații vinovați în cazul de dopaj
Simona Halep e NEVINOVATĂ! Ei sunt adevărații vinovați în cazul de dopaj
O salată fabuloasă. Seamănă cu cea de boeuf
O salată fabuloasă. Seamănă cu cea de boeuf
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română