Life

Stațiunea din România care a renăscut. Are peisaje de vis, ape miraculoase și o poți vizita în orice anotimp

Unde se află stațiunea turistică din România care a născut. Aici găsești peisaje de vis și o poți vizita în orice perioadă a anului.
27.06.2023 | 11:33
Statiunea din Romania care a renascut Are peisaje de vis ape miraculoase si o poti vizita in orice anotimp
Băile Govora, stațiunea comunistă din România care a renăscut și are peisaje spectaculoase. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Băile Govora reprezintă una din stațiunile comuniste care a renăscut în ultimii ani. Este de o frumusețe răpitoare. Poate fi vizitată atât pentru tratarea unor afecțiuni respiratorii, dar și pentru distracție.

Ce poți vizita în stațiunea Băile Govora

Dacă îți dorești să scapi de stresul de zi cu zi și să te relaxezi, dar în același timp te-ai săturat de stațiunile aglomerate de pe Valea Prahovei, află că există o variantă superbă, apreciată pe vremea regimului comunist, care a renăscut de curând.

ADVERTISEMENT

Băile Govora reprezintă o stațiune balneară special concepută pentru tratarea afecțiunilor respiratorii, dar este numai bună și pentru a te relaxa. De exemplu, în această fostă stațiune comunistă pot fi admirate mai mult de 300 de monumente istorice și de artă, cum ar fi tezaure neolitice, vestigii dacice și romane, dar și necropole paleocreștine.

Printre acestea se numără  Mănăstirea Govora, Mănăstirea Dintr-un Lemn și Mănăstirea Surpatele. Totodată, în timp ce te îndrepți spre Horezu poți vizita mănăstirile Horezu, Bistrița și Arnota.

ADVERTISEMENT

Spre defileul Oltului se găsesc Mănăstirea Cozia, Turnu și Stânișoara. În plus, cei care ajung la Băile Govora se pot bucura de peisaje de o frumusețe deosebită, mai ales ținând cont de faptul că se află la altitudinea de 360-380 de metri.

Stațiunea Băile Govora este înconjurată de păduri de fagi, stejari și pini, numai bune pentru a te răcori pe timp de vară. Locația este foarte bogată în ape cu iod, fiind printre cele mai cunoscute din Europa.

ADVERTISEMENT

Stațiunea este comparată cu cele din Europa

Din acest motiv, stațiunea Băile Govora conține ape sulfuroase precum Bains, La Bonzboule, din Franța, Bad Hali din Austria, Salmaggiore din Italia și Marianske Lazne din Cehia. Apa care se găsește aici are proprietăți deosebite.

Stațiunea comunistă din România care acum a renăscut are ape minerale cu diferite compoziții chimice. De exemplu, turiștii au la dispoziție ape sărate iodurate, bromurate, sulfuroase, hipotone, bicarbonate, calcice și magneziene.

ADVERTISEMENT

Cei care suferă de diferite afecțiuni respiratorii și le pot trata în timpul vacanței. Se pot bucura de băi cu esență de brad, dușuri subacvatice, împachetări cu nămol cald, electroterapie, inhaloterapie și multe altele, scrie evz.ro. 

ADVERTISEMENT