News

Stațiunea din România cu ape unice în Europa care a renăscut, după ce s-au investit zeci de milioane de euro. Sunt așteptați sute de mii de turiști

Stațiunea din România cu ape unice în Europa care a renăscut în ultimii ani. Aici s-au investit zeci de milioane de euro și sunt așteptați sute de mii de turiști.
13.06.2023 | 21:22
Statiunea din Romania cu ape unice in Europa care a renascut dupa ce sau investit zeci de milioane de euro Sunt asteptati sute de mii de turisti
Băile Felix, stațiunea din România cu ape unice în Europa care a renăscut. S-au investit zeci de milioane de euro. Sursa foto: Băile Felix / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Băile Felix reprezintă stațiunea din România cu ape unice în Europa care a renăscut în ultimii ani. S-a întâmplat asta datorită zecilor de milioane de euro care au fost investite în zonă.

Băile Felix, stațiunea din România cu ape unice în Europa care a renăscut. S-au investit zeci de milioane de euro

Cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România, situată pe locul doi, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare din România, cunoaște noi etape de dezvoltare.

ADVERTISEMENT

În 2023, turismul din zona de vest a României se pregătește de cel mai bun an din istorie. Se anticipează că peste 300.000 de turiști vor ajunge numai în această vară în Băile Felix.

Precedentul record al turiștilor ajunși în zona din Bihor s-a raportat în anul 2019. Atunci, staţiunea Băile Felix a găzduit aproape 225.000 de vizitatori. Anul acesta, gazdele anunță un sezon mult mai bun.

ADVERTISEMENT

În intervalul 2020-2023, zona a cunoscut o dezvoltare impresionantă. În acești trei ani, în zonă s-au făcut investiții publice şi private de peste 70 de milioane de euro. Vorbim de o sumă astronomică, însă una cu rezultate care se văd. Acum, Băile Felix sunt un atracție unică pentru turiştii care caută, la pachet: relaxare, tratament şi distracţie.

Care este prețul pentru un sejur de două nopți la Băile Felix

De luna viitoare, în zonă va fi redeschis un complex balnear cu zeci de bazine în Băile 1 Mai. În timp ce în ultimii ani stațiunea se baza mai mult pe biletele de tratament ale pensionarilor, acum ei mai reprezintă doar 10% din turiștii sosiți în zonă.

ADVERTISEMENT

Cei interesați de tarifele din stațiune trebuie să știe că preţul pentru un pachet de două nopți, în funcţie de numărul de stele al hotelului, variază. Acesta pleacă de la 400 de lei şi poate ajunge la 890 de lei pentru o persoană. Sunt incluse accesul la piscinele cu apa termală, dar și două mese pe zi, în regim bufet suedez, conform Observator News.

Apele din staţiunea Băile Felix sunt unice în Europa. Ele stau în fruntea topului apelor curative, lucru dovedit de analizele efectuate de instituţiile de specialitate din Occident.

ADVERTISEMENT

Unicitatea lor constă în echilibrul fiziologic dintre compoziţia chimică şi termalitate. Acest aspect le face extrem de apreciate şi eficiente atât în cure externe, cât şi în cure interne.

Facilitățile existente în această stațiune permit tratarea reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice. În plus, bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare.

De asemenea, băile cu ape termale de la Băile Felix vin în ajutorul celor cu hernie de disc cervicală sau lombară, cu afecțiuni ale sistemului nervos central sau periferic, cu pareze, paralizii, nevrite, polinevrite sau cu boli ale sistemului circulator, cum sunt, de exemplu, arteritele, conform wikipedia.org.

ADVERTISEMENT