Life

Stațiunea din România de care foarte puțini știu. Are numeroase lacuri cu ape terapeutice

Stațiunea din România de care nu au aflat încă mulți, deși este ideală pentru tratarea diferitor boli. Are numeroase ape terapeutice.
25.07.2023 | 15:25
Statiunea din Romania de care foarte putini stiu Are numeroase lacuri cu ape terapeutice
Stațiunea din România de care puțini turiști știu. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

Puțini sunt cei care au auzit sau au vizitat până acum stațiunea balneoclimatică Băile Sărate din Turda. Se află la doar patru kilometri de centrul orașului și are numeroase ape terapeutice, benefice pentru tratarea a numeroase boli.

Stațiunea din România cu ape terapeutice de care puțini au auzit

Băile Sărate din Turda reprezintă o stațiune balneoclimatică sezonieră, aflată la numai patru kilometri de centru orașului. În ciuda faptului că fost recunoscută ca microstațiune în perioada interbelică, felul în care este amenajată acum datează din 1837.

ADVERTISEMENT

Zona depresionară în care stațiunea este amplasată este una cu peisaje deosebite, fiind situată la aproximativ 360 de metri altitudine și înconjurată de păduri. Aici există mai mult de 15 lacuri antroposaline, fiecare având o altă concentrație salină.

De altfel, există și un lac natural, Lacul Tractoarelor, aflat în incinta grădinii zoologice din apropiere. Apele lacurilor -clorosodice, bicarbonatate, calcice, magneziene- sunt bune pentru tratarea mai multor afecțiuni, precum cele ginecologice, ale aparatului locomotor și cele ale sistemului periferic.

ADVERTISEMENT

În baza de tratament de la Băile Sărate Turda, turiștii beneficiază de proceduri de tratament pentru boli reumatismale sau respiratorii. Dintre acestea amintim, băile sărate, băile galvanice, saună, împachetările cu nămol și parafină, masaje și gimnastică terapeutică, conform locuridinromania.ro. 

Cea mai nouă stațiune de băi de la noi din țară

De asemenea, din categoria stațiunilor balneare face parte și Ocna Mureș, cea mai nouă stațiune cu ape sărate, care s-a deschis pe 13 mai 2023. Aceasta a a fost luată cu asalt de turiștii care au venit pentru relaxare și tratamente încă din prima zi.

ADVERTISEMENT

La numai o lună de la inaugurare, stațiunea din România adunase peste 30.000 de vizitatori, conform unui bilanț prezentat de primarul din Ocna Mureș. Veniturile obținute au fost la fel de impresionante, ridicându-se la 7,1 milioane de lei.

„Veniturile au fost peste așteptări și se cifrează la aproape 1,7 milioane de lei. 67% dintre intrări au fost pentru 4 ore, iar 33% pentru întreaga zi. Am avut foarte mulți turiști, care au umplut toate pensiunile și disponibile în oraș.

ADVERTISEMENT

99,9% dintre aceștia au fost mulțumiți de condițiile de la baza de agrement și tratament”, a declarat primarul din Ocna Mureș, Silviu Vințeler, conform apuseniinfo.ro. Tot el a mărturisit că nu se aștepta la un asemenea val de persoane.

ADVERTISEMENT