Life

Satul unic din România, cu peisaje deosebite și multă liniște. Ai parte de cea mai relaxantă vacanță din viața ta, puțini știu de el

Localitatea specială din țara noastră, cu un decor de poveste. Turiștii au parte de cel mai frumos sejur când ajung aici.
06.06.2023 | 10:40
Satul unic din Romania cu peisaje deosebite si multa liniste Ai parte de cea mai relaxanta vacanta din viata ta putini stiu de el
Localitatea specială din țara noastră, cu un decor de poveste. Turiștii au parte de cel mai frumos sejur când ajung aici. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Satul unic din România, cu peisaje deosebite și multă liniște. Ai parte de cea mai relaxantă vacanță din viața ta, puțini știu de el. Oamenii care ajung în aceste locuri se bucură de momente inedite și de neuitat.

Localitatea specială din țara noastră, cu un decor de poveste. Turiștii au parte de cel mai frumos sejur când ajung aici

Sălciua este localitatea specială din țara noastră, cu un decor de poveste. Satul din inima Apusenilor ascunde Raven’s Nest (Cuibul Corbilor), un loc desprins din secolele XIX și XX, cu trei case vechi, mobilate cu obiecte adunate de la oamenii din zonă.

ADVERTISEMENT

Turiștii care ajung aici au parte de cel mai frumos sejur pentru că sunt cazați în șoprane, hambare și grajduri readuse la viață. Locul poate găzdui aproximativ 26 de oaspeți în 11 camere. Acestea au fost recondiționate de proprietarii care au descoperit locul într-o plimbare.

Oamenii de afaceri au folosit materiale de construcții ecologice. Pentru pereți au optat pentru un amestec de calcar și cânepă. În plus, au urmat o tehnică veche care are un efect sanitar asupra aerului din interiorul caselor.

ADVERTISEMENT

În plus, această metodă are și rol de izolare pentru că pereţii locuințelor păstrează căldura mai bine decât prin folosirea altor metode. Totodată, pereții caselor mențin răcoare în timpul verii şi căldură în sezonul rece.

Designul din Raven’s Nest este unul simplu, dar și cu facilități de toaletă și iluminare. De asemenea, turiștii care ajung în localitatea Sălciua din județul Alba se bucură de țesături provenite din Săpânţa, Maramureş, de la un artizan local.

ADVERTISEMENT

„Oaspeții pot explora cadrul natural intact al pădurii private, unde există hamacuri și numeroase locuri retrase, precum și un cinematograf în aer liber. Există 2 terase mari construite pe stânci, de unde oaspeții pot admira vederea panoramică la munții din Transilvania.

De asemenea, oaspeții pot să își petreacă seara lângă focul de tabără, să bea apă din izvorul natural de la proprietate sau să privească apusul soarelui pe iaz”, este descrierea care apare pe Booking.

ADVERTISEMENT

Care sunt prețurile de cazare în Raven’s Nest

Prețurile de cazare în Raven’s Nest din satul Sălciua, județul Alba, variază în funcție de perioada din an. Spre exemplu, pentru finalul lunii iunie, două nopți de cazare pentru o singură persoană ajung la suma de 1.600 de lei.

În acești bani turiștii au parte de mâncare tradițională, micul dejun fiind inclus. Restaurantul proprietății, The Dragon’s Tavern, servește preparate culinare autentice realizate după rețete transilvănene vechi.

De asemenea, oaspeții pot savurza o varietate mare de vinuri românești, dar și bere locală. Totodată, oamenii care ajung aici se bucură de jacuzzi în aerul curat din Munții Apuseni, dar și de cinema în aer liber.

ADVERTISEMENT