Life

Stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri de care s-a ales praful. Are și acum cel mai curat aer din Europa, dar e aproape pustie

S-a ales praful de stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri. Deși are cel mai curat aer din Europa, e aproape pustie.
07.07.2023 | 21:00
Statiunea pe care o adorau parintii si bunicii nostri de care sa ales praful Are si acum cel mai curat aer din Europa dar e aproape pustie
Stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri de care s-a ales praful. Sursă foto: România Mamă, Ziarul de Vrancea / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea pe care o adorau părinții și bunicii noștri a rămas doar o amintire. S-a ales praful de ea, iar deși are cel mai curat aer din Europa, e aproape pustie. De ce nu vine nimeni aici? Multe persoane nici nu știu de ea.

Stațiunea adorată de părinții și bunici noștri, în paragină

România are numeroase locuri de vis. Iar stațiunea pe care în urmă cu decenii părinții și bunicii noștri o adorau este una dintre ele. Pe atunci, turiștii se luptau să prindă un loc de cazare, însă acum, nimic nu mai este la fel.

ADVERTISEMENT

Stațiunea adorată de sute de mii de români are și acum cel mai curat aer din Europa. Are peisaje de vis, iar dincolo de asta, oferă și numeroase activități pentru cei care ajung în zonă. Interesul însă nu mai este același.

Stațiunea depsre care vorbim este Soveja. Aici există cel mai ozonat aer din Europa. Iar asta o confirmă chiar specialiștii. Pe vremuri, aici veneau părinții și bunicii noștri pentru a se vindeca de anumite afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Dincolo de aerul curat, peisajele sunt și ele unele de neuitat. Stațiunea Soveja este situată între păduri de brad și pin. De asemenea, cei care ajung aici se bucură de izvoare cu apă minerală, munți, dar și pajiști însorite.

Are cel mai curat aer din Europa

Mai mult de atât, stațiunea ete cunoscută și pentru tratamentele pe care le oferă. Cei care ajungeau aici cu decenii în urmă se bucurau de băi cu ape mintale, masoterapie, dar și hidroterapie.

ADVERTISEMENT

Totodată, cei care sufereau de afecțiuni la nivelul aparatului respirator, ori alergii, aveau șansa să facă terapii pentru îmbunătățirea respirației. Acum nimeni nu se mai înghesuie și parcă toată lumea a lăsat-o în urmă.

Stațiunea Soveja, care este situată în județul Vrancea a rămas uitată de lume. Deși se află în Depresiunea Soveja, la poalele Munților Vrancea, unele persoane din actuala generație nici măcar nu au auzit de ea.

ADVERTISEMENT

Și nu este singura din România. Stațiunea Borsec de asemenea a ajuns la un moment dat în paragină. Lucrurile aveau să se rezolve însă ani mai târziu. Centrul spa & balneo Fontana din Borsec a fost renovat, iar acum numeroși turiști ajung aici anual. 

ADVERTISEMENT