Life

Stațiunea perfectă unde pot merge pensionarii oricând în timpul anului. Este recunoscută pentru apele termale vindecătoare

Stațiunea balneară perfectă unde pensionarii pot merge oricând în timpul anului. Locul este cunoscut pentru apele termale vindecătoare.
21.04.2024 | 15:58
Statiunea perfecta unde pot merge pensionarii oricand in timpul anului Este recunoscuta pentru apele termale vindecatoare
Stațiunea balneară unde pensionarii pot merge pe tot parcursul anului. Sursa foto: Freepik, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea balneară unde pensionarii pot merge oricând în timpul anului. Cunoscută pentru apele termale vindecătoare, aici pot fi tratate diverse probleme de sănătate.

Stațiunea perfectă unde pot merge pensionarii oricând în timpul anului

Stațiunile balneare sunt la mare căutare datorită apelor termale care pot face minuni pentru organism, motiv pentru care oamenii merg regulat în astfel de locuri.

ADVERTISEMENT

Tratamentele balneare sunt recomandate mai ales pensionarilor, care pot primi bilete de tratament pentru anumite stațiuni. De exemplu, una dintre stațiunile recunoscute pentru apele minerale și nămolul sapropelic vindecătoare este Băile 1 Mai.

Pentru acest an, au fost puse la dispoziție mai multe bilete de tratament balnear pentru pensionari. Costul pentru biletul de tratament balnear acoperă costurile pentru un tratament cu o durată de 12 zile.

ADVERTISEMENT

Biletele sunt acordate de către Casa Națională de Pensii Publice. Pensionarii care vor să beneficieze de tratament gratuit au nevoie să completeze o cerere tip și de actul de identitate.

Stațiunea Băile 1 Mai este situată în județul Bihor, la 2 km de Băile Felix și la 4 km de Oradea. În trecut, stațiunea avea numele de Băile Episcopiei.

ADVERTISEMENT

Principalul factor terapeutic al zonei este dat de varietatea de ape minerale termale cu debitul ridicat. În acest loc sunt ape bicarbonatate, cașcice, sulfate sau oligominerale, care pot trata mai multe probleme de sănătate.

Ce afecțiuni se pot trata în această stațiune

Printre afecțiunile care se pot trata la Băile 1 Mai se numără cele ale articulațiilor, precum și cele coloanei vertebrale. Persoanele care suferă de afecțiuni reumatice inflamatorii (poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, stări după reumatism articular acut) se pot trata șa această stațiune.

ADVERTISEMENT

De asemenea, stațiunea este recomandată și pentru tratarea persoanelor care suferă de boli metabolice și de nutroție, precum diabet zaharat de tip II, afecțiuni endocrine sau gută cu localizări articulare, potrivit tratamentbalnear.ro.

Afecțiunile post-traumatice, redorile articulare, entorsele, fracturile și luxațiile pot fi tratate aici, precum și unele afecțiuni ginecologice, cum ar fi tulburări de menopauză sau metro-anexite cronice. Alte boli care pot fi tratate aici sunt spondiloza cervicală, dorsală și lombară, precum și artrozele.

Cei care optează pentru tratament balnear vor beneficia de împachetări cu nămol, termoterapie, masaj și împachetări cu parafine. Cura cu nămol are mai multe beneficii pentru organism, precum stimularea neuroreceptorilor periferici, dar și a vasodilatației. Sunt stimulate și mecanismele de reacție ale organismului.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat...
Planul lui Juraj Cintula de a-l asasina pe Robert Fico s-ar fi născut imediat după alegeri. Urmează 24 de ore critice pentru premierul slovac
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani...
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: E un exemplu
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la...
Ce nu s-a văzut la TV, în marea finală de la Chefi la cuțite! Câștigătorul a spus tot adevărul, după plecarea celor trei chefi: „Se vede că...„
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Se SCHIMBĂ TOTUL privind PENSIILE! ANUNȚUL Ministerului Muncii
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al...
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede,...
Doi absolvenți de MIT, acuzaţi că au furat milioane de dolari în criptomonede, în doar 12 secunde
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot...
Răzvan Simion s-a pocăit! Decizia incredibilă luată la 43 de ani! ''Fac tot felul de terapii interesante''
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac...
Prima declarație a lui Juraj Cintula, scriitorul care l-a împușcat pe premierul slovac Robert Fico
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților