Life

Stațiunea perfectă unde pot merge pensionarii oricând în timpul anului. Este recunoscută pentru apele termale vindecătoare

Stațiunea balneară perfectă unde pensionarii pot merge oricând în timpul anului. Locul este cunoscut pentru apele termale vindecătoare.
21.04.2024 | 15:58
Statiunea perfecta unde pot merge pensionarii oricand in timpul anului Este recunoscuta pentru apele termale vindecatoare
Stațiunea balneară unde pensionarii pot merge pe tot parcursul anului. Sursa foto: Freepik, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea balneară unde pensionarii pot merge oricând în timpul anului. Cunoscută pentru apele termale vindecătoare, aici pot fi tratate diverse probleme de sănătate.

Stațiunea perfectă unde pot merge pensionarii oricând în timpul anului

Stațiunile balneare sunt la mare căutare datorită apelor termale care pot face minuni pentru organism, motiv pentru care oamenii merg regulat în astfel de locuri.

ADVERTISEMENT

Tratamentele balneare sunt recomandate mai ales pensionarilor, care pot primi bilete de tratament pentru anumite stațiuni. De exemplu, una dintre stațiunile recunoscute pentru apele minerale și nămolul sapropelic vindecătoare este Băile 1 Mai.

Pentru acest an, au fost puse la dispoziție mai multe bilete de tratament balnear pentru pensionari. Costul pentru biletul de tratament balnear acoperă costurile pentru un tratament cu o durată de 12 zile.

ADVERTISEMENT

Biletele sunt acordate de către Casa Națională de Pensii Publice. Pensionarii care vor să beneficieze de tratament gratuit au nevoie să completeze o cerere tip și de actul de identitate.

Stațiunea Băile 1 Mai este situată în județul Bihor, la 2 km de Băile Felix și la 4 km de Oradea. În trecut, stațiunea avea numele de Băile Episcopiei.

ADVERTISEMENT

Principalul factor terapeutic al zonei este dat de varietatea de ape minerale termale cu debitul ridicat. În acest loc sunt ape bicarbonatate, cașcice, sulfate sau oligominerale, care pot trata mai multe probleme de sănătate.

Ce afecțiuni se pot trata în această stațiune

Printre afecțiunile care se pot trata la Băile 1 Mai se numără cele ale articulațiilor, precum și cele coloanei vertebrale. Persoanele care suferă de afecțiuni reumatice inflamatorii (poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, stări după reumatism articular acut) se pot trata șa această stațiune.

ADVERTISEMENT

De asemenea, stațiunea este recomandată și pentru tratarea persoanelor care suferă de boli metabolice și de nutroție, precum diabet zaharat de tip II, afecțiuni endocrine sau gută cu localizări articulare, potrivit tratamentbalnear.ro.

Afecțiunile post-traumatice, redorile articulare, entorsele, fracturile și luxațiile pot fi tratate aici, precum și unele afecțiuni ginecologice, cum ar fi tulburări de menopauză sau metro-anexite cronice. Alte boli care pot fi tratate aici sunt spondiloza cervicală, dorsală și lombară, precum și artrozele.

Cei care optează pentru tratament balnear vor beneficia de împachetări cu nămol, termoterapie, masaj și împachetări cu parafine. Cura cu nămol are mai multe beneficii pentru organism, precum stimularea neuroreceptorilor periferici, dar și a vasodilatației. Sunt stimulate și mecanismele de reacție ale organismului.

ADVERTISEMENT