News

Stațiunea populară din România care le impune turiștilor o taxă. Cât plătești pe zi în plus pe lângă cazare

Care este stațiunea extrem de populară din România unde turiștilor le este impusă o nouă taxă. Cât vor plăti vizitatorii în plus pe lângă cazare.
20.02.2024 | 23:49
Statiunea populara din Romania care le impune turistilor o taxa Cat platesti pe zi in plus pe langa cazare
Borsec, stațiunea populară din România care impune taxă de promovare. Cât vor plăti turiștii. Sursa foto: Facebook / Stațiunea Borsec / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Stațiunea de renume din România care le impune turiștilor o nouă taxă. Turiștii vor plăti un supliment pentru fiecare noapte de cazare. Măsura a intrat deja în vigoare.

Borsec, stațiunea populară din România care impune taxă de promovare. Cât vor plăti turiștii

Stațiunea balneoclimaterică Borsec, aflată la 120 km de Piatra-Neamț, un adevărat ”colț de Rai”, datorită apelor minerale curative și a altor factori naturali cu benefici terapeutice, îi întâmpină pe turiști cu o nouă taxă.

ADVERTISEMENT

Din debutul acestei luni, turiștii care se cazează în stațiunea din Harghita trebuie să plătească o taxă de promovare pentru structurile de primire turistică. Aceasta a fost introdusă de administrația locală în paralel cu înființarea Organizației de Management a Destinației (OMD), în bugetul căreia vor intra banii, reiese dintr-un comunicat de presă publicat de site-ul statiuneaborsec.ro.

Primăria Borsec informează că 25 de membri fondatori au pus bazele Organizaţiei de Management a Destinaţiei (OMD) din Borsec, care dispune de un capital social de 82.000 de lei.

ADVERTISEMENT

”Colaborarea reprezintă cheia succesului turismului la Borsec. Oraşul are multe resurse, dar acestea pot fi cu adevărat exploatate doar prin cooperare cu antreprenorii locali. Aceste resurse nu sunt încă împachetate ca produse turistice, iar scopul nostru este să le creăm şi să le promovăm împreună cu propunerile venite de la antreprenori.

Crearea OMD-ului local serveşte acestui scop. Organizaţia are 25 de membri fondatori, incluzând administraţia locală. Jumătate din capitalul social de 82.000 de lei este asigurat de către primărie, iar restul de 41 mii de lei rămaşi sunt achitaţi de către furnizorii de servicii turistice“, se arată în comunicatul de presă.

ADVERTISEMENT

Concomitent cu înfiinţarea Organizaţiei de Management a Destinaţiei Borsec, de la 1 februarie s-a introdus în staţiune şi o taxă de promovare turistică. Turiştii care se cazează în staţiune trebuie să plătească 3 lei/persoană pentru fiecare noapte de cazare. Ulterior, suma va fi transferată de către furnizori la bugetul OMD.

Primarul din Borsec: Banii vor fi alocați exclusiv pentru promovarea stațiunii

Primarul din Borsec, Mik Jozsef spune că ținta autorităților locale este să adune bani în asociație. Aceste fonduri se vor duce exclusiv pentru promovarea imaginii locației.

ADVERTISEMENT

Dorim să adunăm cât mai mulți bani în asociație, bani care vor fi alocați exclusiv pentru promovarea stațiunii. Este necesar să promovăm Borsecul în mod unitar pe piața turistică națională, iar acești pași sunt meniți să faciliteze acest proces”, a declarat edilul.

ADVERTISEMENT