Life

Cât a ajuns să coste taxa de parcare în Mamaia. Suma nu este mică deloc

Cât costă taxa de parcare din Mamaia. Prețul nu este deloc unul mic. Ce decizie au luat autoritățile locale pentru anul acesta.
08.05.2023 | 07:09
Cat a ajuns sa coste taxa de parcare in Mamaia Suma nu este mica deloc
Cât costă taxa de parcare în Mamaia. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Taxa de parcare în Mamaia nu este ieftină deloc, lucru care a fost un impediment pentru mulți turiști. Din această cauză, s-a luat o decizie cu privire la taxele din acest an. Românii care ajung în această stațiune vor plăti mai puțin.

Cât costă taxa de parcare în Mamaia. Decizia luată de autorități

Mamaia este o stațiune pe care turiștii o aleg în număr mare anual, însă prețurile nu sunt pentru toate buzunarele. Inclusiv taxa de parcare era, până anul trecut, una destul de mare.

ADVERTISEMENT

În 2022, tariful de parcare din Mamaia era de 96 de lei pe zi în plin sezon estival. Prețul era unul apropiat de cel pentru o noapte de cazare la un hotel de două stele. Din acest motiv, dat fiind faptul că mulți turiști evitau stațiunea, autoritățile locale au luat decizii privind taxa de parcare de anul acesta.

În schimb, în stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud, autoritățile locale au amenajat peste 2.000 de locuri de parcare publice, care sunt gratuite. Parcarea va fi gratuită toată vara în sudul litoralului, în Olimp și Mangalia. Singura excepție este Podul Turistic Mangalia. Turiștii care aleg să își petreacă sejurul într-una dintre stațiunile din sud nu vor plăti taxa pentru parcare.

ADVERTISEMENT

Anul acesta, pentru ca pe litoral să vină cât mai mulți turiști, autoritățile locale au decis reducerea tarifelor de parcare pentru sezonul estival. Mai mult, în Mamaia au fost amenajate două zone de parcare. În restul stațiunilor, turiștii vor putea parca gratuit, deoarece sunt multe străzi în curs de asfaltare.

În zona doi din Mamaia, un loc de parcare va costa 1 leu pe oră, 10 lei pe zi sau 50 de lei pe săptămână. De asemenea, în zona zero, tarifele vor fi de 4 lei pe oră, 30 de lei pe zi sau 100 de lei pentru o săptămână.

ADVERTISEMENT

“Pe zona doi este până la ora 20:00, seara, pe timpul nopții gratuit, iar în zona zero pot plăti pe oră, pe zi sau pe șapte zile”, a declarat Ionuț Rusu, viceprimarul din Constanța, pentru Știrile Pro TV.

Mamaia, una dintre cele mai căutate stațiuni

Mamaia se numără printre stațiunile preferate atât de turiștii români, cât și de cei străini, potrivit reprezentanților agențiilor de turism. “Este stațiunea care atrage cel mai mult, are cel mai mult divertisment”, a declarat un manager al unei agenții de turism.

ADVERTISEMENT

Zilele trecute a fost vreme bună pe litoral, așa că turiștii au început deja să vină în stațiuni. Până de 15 iunie, turiștii vor plăti pentru vacanța lor cu aproximativ 65% mai puțin decât în iulie sau august.

ADVERTISEMENT