News

STB îi cazează pe refugiații ucraineni într-o pensiune din Predeal: ”Vom acoperi integral costurile”

STB se alătură românilor care îi ajută pe refugiații ucraineni. Compania anunță că le pune la dispoziție o pensiune din Predeal, asigurând toate costurile necesare.
28.02.2022 | 16:45
STB ii cazeaza pe refugiatii ucraineni intro pensiune din Predeal Vom acoperi integral costurile
STB îi sprijină pe refugiații ucraineni cu un loc de cazare. Sursa foto: Facebook Cristi Popovici, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

STB îi va caza gratuit, mai exact, pe refugiații ucraineni într-o pensiune din Predeal, destinată până acum vacanțelor angajaților companiei. Aceștia din urmă își vor reprograma sejururile, în semn de solidaritate.

Cât vor putea fi cazați refugiații ucraineni în pensiunea STB

”Casa de Odihnă Predeal” este denumirea locului de cazare, iar refugiații vor putea sta aici pe parcursul a 45 de zile.

ADVERTISEMENT

”SPRIJIN CONFIRMAT: STB SA pune la dispoziție casa de odihna de la Predeal (70 de locuri + bucătărie) timp de 45 de zile si va acoperi integral costurile.

Angajații STB, in semn de solidaritate, isi vor reprograma sejururile. Va mulțumesc frumos pentru ajutor!”, a scris pe contul personal de facebook, Florin Covaci, cel care a solicitat acest ajutor, de la Societatea de Transport București.

ADVERTISEMENT

Zeci de mii de ucraineni vin în România, de teama războiului provocat de Rusia

Demersul are loc în contextul în care la granița României cu Ucraina sosesc zeci de mii de ucraineni, care fug din calea războiului cu Rusia. Vin foarte multe mame cu copii, deoarece soții lor trebuie să rămână să lupte, pe front.

În țara vecină, în prezent, bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani sunt obligați să meargă la război. Așadar, la Vama Siret, de exemplu, refugiații sunt primiți cu mâncare, apă și haine,  asigurate de voluntari.  S-au asigurat și corturi pentru adăpostirea temporară.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre ucraineni se îndreaptă din România către țări din Vest, alții sunt preluați de rude, prieteni sau de români binevoitori să-i primească în casele lor.

De altfel, sunt mulți ucraineni care trec granița doar ca să-i ferească pe copii de război, iar mai apoi se întorc în țara lor, pentru a lua parte la luptă. Este și cazul Oksanei, originară din Hmelnițki.

ADVERTISEMENT

”Casa surorii mele a fost distrusă. Acum locuiește la o prietenă. Îi petrec pe copii la bunica și mă întorc în Ucraina. Bunica locuiește în Italia. Vine aici la noi să îi întâmpine pe nepoți”, a spus Oksana, pentru Digi 24.

Reamintim că războiul dintre Rusia și Ucraina a izbucnit în dimineața zilei de joi, 24 februarie 2022. Vladimir Putin a invocat drept motiv acela de a apăra regiunile separatiste, Donețk și Lugansk.

ADVERTISEMENT