Sport

EXCLUSIV. De ce ÎNTÎRZIE “Enache la Steaua”. “Trebuie să ne dea bani”

UPDATE. Gabi Enache are şanse mari să ajungă la Steaua, dar transferul său nu a fost finalizat din cauza unor mici detalii. Enache i-a anunţat pe şefii giurgiuvenilor că doreşte să joace sub...
26.01.2016 | 00:01
EXCLUSIV De ce INTIRZIE Enache la Steaua Trebuie sa ne dea bani

UPDATE. Gabi Enache are şanse mari să ajungă la Steaua, dar transferul său nu a fost finalizat din cauza unor mici detalii. Enache i-a anunţat pe şefii giurgiuvenilor că doreşte să joace sub comanda lui Laurenţiu Reghecampf.

STEAUA. Ofertă din Rusia pentru Stanciu! Răspunsul lui Reghecampf

Deşi conducătorii liderului l-au anunţat că deocamdată nu pot lua o decizie finală, deoarece au probleme să-l contacteze, la penitenciar, pe Ioan Niculae, FANATIK.RO a aflat care este motivul real care îl face pe Enache să nu plece încă la Steaua.

STEAUA. Reghecampf A LUAT FOC: „Erau selecţionaţi de ochii lumi!”

“Am avut discuţii pentru procentele pe care le deţinem”

Oficialii Astrei fac în aceste zile eforturi uriaşe să-i convingă pe omologii lor de la CS Mioveni să le vîndă procentele care le mai deţin pentru Enache, conform înţelegerii pe care au parafat-o atunci cînd mijlocaşul Astrei a semnat cu echipa lui Ioan Niculae. Din cauza faptului că jucătorul a intrat în ultimele şase luni de contract cu echipa care se află pe primul loc în Liga I, oamenii patronului giurgiuvenilor nu pot obţine o sumă prea mare de transfer de la Gigi Becali. Iar aceasta trebuie împărţită frăţeşte şi cu CS Mioveni. Se pare că este vorba despre 50 la sută.

STEAUA. „Roş-albaştrii” riscă să fie suspendaţi! Ce sancţiune pot primi

“Nu e problema noastră că jucătorul a intrat în ultimele şase luni de contract cu Astra, iar cei de acolo nu pot obţine o sumă mai mare de la Gigi Becali. Indiferent de ce bani vor obţine de la Steaua, conducerea Astrei trebuie să ne plătească o sumă importantă pentru procentele pe care le deţinem. Am fost contactaţi şi la începutul lui 2015 pentru a le vinde procentele, dar am fost contactaţi şi acum, după ce giurgiuvenii au intrat în contact cu Gigi Becali. Încă nu ne-am înţeles să le vindem procentele”, a mărturisit pentru FANATIK.RO, Constantin Stancu, conducătorul clubului CS Mioveni.

………………………………………………………………………………..

UPDATE. Dani Coman, preşedintele Astrei, a încercat să ofere un răspuns diplomat în privinţa scandalului dintre Gabriel Enache şi Astra Giurgiu.

EXCLUSIV. FOTO. Asta e SUPER OFERTA din China pentru Budescu!

Oficialul liderului l-a sfătuit pe mijlocaşul Astrei să se concentreze pe activitatea de la clubul giurgiuvean, nu pe un transfer la Steaua. “Nu este exclus din lot, este jucătorul Astrei şi momentan trebuie să îşi facă datoria pentru clubul care îl plăteşte. Sînt mai multe lucruri de discutat. Cert este că sîntem deschişi la orice discuţie referitoare la Enache. Eu nu văd ce a făcut aşa grav încît să luăm o decizie radicală în privinţa lui. Astra are nevoie de Enache, iar dacă nu o să se transfere o să joace în continuare la echipă. Budescu are mai multe oferte, depinde doar de el unde doreşte să joace. Oferta din Qatar a căzut că au fost nişte neînţelegeri, s-au schimbat anumite lucruri”.

Real Madrid intră în cursa pentru Lewandowski. E peste Ronaldo!

UPDATE. Gabi Enache a oferit prima declaraţie după decizia conducerii Astrei, care a decis să îl excludă din lot, pe termen nelimitat, pe mijlocaşul dorit de Steaua.

“Eu nu ştiu nimic de această decizie, nu am fost anunţat de către conducere. Eu mă pregătesc să mă duc la naţională. Nu au fost declaraţii de dragoste la adresa Stelei, am spus doar că vreau să mă duc. E normal să o fac, e cel mai profesionist club din Liga 1”, a declarat jucătorul formaţiei giurgiuvene.

INTERVIU „italian”: „ARESTAREA lui Giovani m-a dat peste cap!”

UPDATE/ Petre Buduru a dezvăluit pentru FANATIK.RO ultimele detalii legate de situaţia lui Gabi Enache, care a fost exclus din lotul  liderului Ligii 1.

“Am avut o discuţie civilizată cu Gabi Enache. El ne-a transmis că vrea să plece la Steaua. Pe un ton foarte calm noi i-am transmis să înceteze cu declaraţiile publice, de dragoste, la adresa Stelei că nu îi fac bine atât timp cît el este sub contract cu Astra. Acum o să plece la echipa naţională şi l-am anunţat că vom încerca să dăm de Ioan Niculae pentru că vrem să clarificăm cît mai repede situaţia sa”, a  spus pentru FANATIK.RO, Petre Buduru.

Liga 1 reacţionează, după scandalul Steaua-FRF: „Ne chemăm jucătorii”

––––––––––––––––-

STEAUA. Refuzul lui Constantin Budescu de a semna cu echipa lui Gigi Becali a avut un impact nefericit asupra lui Gabriel Enache, colegul din linia mediană a liderului Ligii 1.

STEAUA. Din momentul în care trecerea celor doi la Steaua, la pachet, a picat, transferul separat al lui Gabi Enache s-a transformat într-un calvar pentru fotbalistul în cauză. Deşi mijlocaşul de 25 de ani şi-a manifestat clar dorinţa de a pleca la Steaua, oficialii Astrei ezită să îşi dea acceptul pentru trecerea acestuia la campioana României.

Iordănescu cere sancţiuni pentru STEAUA: „Au boicotat naţionala!”

“Enache a avut o discuţie clară atît cu preşedintele Dani Coman, cît şi cu Petre Buduru, mîna dreaptă a lui Ioan Niculae. Le-a transmis acestora că doreşte să plece la Steaua. Nu vrea să mai continue la Astra, a fost clar în privinţa asta”, au precizat sursele FANATIK.RO.

Reghe îl aşteaptă în cantonament

STEAUA. Ciudat în transferul lui Gabi Enache este faptul că, deşi toate părţile şi-au dat acordul verbal ca transferul să se realizeze, iar jucătorul a stabilit cu Gigi Becali salariul pe care urmează să îl încaseze şi perioada pe care semnează, trecerea mijlocaşului stagnează.

Ioan Niculae a ieşit la ATAC! A ACHITAT prima anti-STEAUA!

“Reghecampf îl aşteaptă pe Enache în cel de-al doilea cantonament al echipei, trebuie să îl antreneze pentru a nu pierde timp. Acest lucru i-a fost transmis şi jucătorului, că trebuie să facă presiuni pentru ca Niculae să îşi dea acceptul”, au accentuat sursele din cadrul campioanei.

Explicaţia halucinantă: “Nu avem mandat!”

STEAUA. Cert este că tergiversarea mutării a creat o stare de tensiune între Enache şi conducerea Astrei. Iar jucătorul a avut mai multe discuţii pe un ton ridicat cu Petre Buduru, însă chiar dacă părea că totul este în regulă pentru ca acesta să se ducă la Steaua în schimbul sumei de 300.000 euro, Buduru i-a transmis că transferul nu se poate realiza.

“Îmi pare rău, nu avem mandat să negociem cu Steaua, iar la Niculae se ajunge foarte greu. Nu avem cum să te transferăm”, a fost răspunsul sec al lui Buduru.

Şi-a somat patronul!

STEAUA. Nemulţumit de situaţia sa, dar şi de relaţia cu Marius Şumudică, Enache a transmis conducerii că pînă cînd se întoarce din cantonamentul echipei naţionale doreşte ca transferul său la Steaua să primească avizul lui Ioan Niculae.

“Mi-am făcut datoria pentru echipă, este momentul să plec, să fac următorul pas. Duminică plec în cantonament cu echipa naţională, dar cînd mă întorc vreau să ştiu că am primit ok-ul ca să plec la Steaua”, a sunat “ameninţarea” lui Enache.  Contactat de FANATIK.RO, jucătorul nu adorit să ofere multe detalii despre situaţia sa la echipa giurgiuveană, însă a afirmat că singurul lucru pe care îl aşteaptă este avizul conducerii liderului.

“Ar fi bine pentru club ca eu să plec, este nevoie de bani. În legătură cu mandatul, acesta este răspunsul pe care l-am primit, este foarte greu să obţină o întrevedere cu domnul Niculae. Momentan, nu pot comenta mai multe”, a declarat Enache.

Mioveni îl ţine în loc

STEAUA. FANATIK.RO a aflat însă că adevărul este cu totul altul. Problema pentru care trecerea lui Enache nu s-a materializat o reprezintă procentele de 50% din drepturile federative ale jucătorului care sînt deţinute de Mioveni ( vezi detalii exclusive AICI).

Dacă transferul lui Enache se făcea la pachet cu Budescu, căpitanul Astrei era trecut cu 1,8 milioane euro, în timp ce Enache costa doar 100.000 euro, Mioveniului urmînd să îi revină jumătate din această sumă. Cotat în momentul de faţă la 300.000 euro, Niculae trebuie să îi ofere echipei piteştene jumătate din sumă, lucru cu care patronul Astrei nu este de acord ţinînd cont de situaţia financiară precară cu care se confruntă clubul.

Situaţia a fost comentată inclusiv de Gigi Becali, care a reacţionat în urma informaţiilor obţinute de FANATIK.RO.
La Enache, Astra am înţeles că are 50-50 cu Mioveni. Dar eu nu vreau să mai fac lucruri necurate. Le-am zis să-şi rezolve probleme şi să-şi plătească datoria”, a fost declaraţia patronului stelist.