News

Ștefan Godei, administratorul căminelor groazei, angajat șofer la PMB la o săptămână după ce Gabriela Firea a ajuns primar

Ștefan Godei, personaj cheie în scandalul căminelor groazei, a fost angajat șofer la Primăria Municipală București la o săptămână după ce Gabriela Firea a ajuns primar.
12.07.2023 | 14:24
Stefan Godei administratorul caminelor groazei angajat sofer la PMB la o saptamana dupa ce Gabriela Firea a ajuns primar
Ștefan Godei, administratorul căminelor groazei. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ștefan Godei, cel care se află acum în arest din postura de administrator al unuia dintre căminele groazei din Voluntari, a fost șofer în Primăria București. Bărbatul a ajuns aici la nici o săptămână după ce Gabriela Firea a ajuns primar general al Capitalei, fiind totodată partener de afaceri al Ligiei Gheorghe, ”mâna dreaptă” a Gabrielei Firea.

Administratorul căminelor groazei, angajat șofer la PMB

Gheorghe a fost ”sacrificată” imediat după izbucnirea scandalului, tocmai din cauza apropierii de Gabriela Firea, pentru a nu ridica mingi la fileu ”dușmanilor” și opoziției. Potrivit defapt.ro, Godei a deschis în 2015 un stand de vânzare a cărnii în complexul Smart Expo Voluntari, alături de Ligia Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Ștefan Godei a ajuns pentru 30 de zile în arest preventiv alături de Dan Godei, coordonatorul căminului de bătrâni din Ilfov. Au fost arestați, de asemenea, Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, dar și Ovidiu Dumitra, un fost polițist în cadrul IPJ Ilfov, nimeni altul decât soțul Cristinei Dumitra, cea care a administrat afacerea căminelor de bătrâni.

Ligia Gheorghe, sacrificată pe plan politic în urmă cu mai multe zile, are doar calitatea de martor în dosar pentru că era vicepreședinte al Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”, coordonată de partenerul său de afaceri Ștefan Godei. Prejudiciul în acest caz e estimat de procurori la 5.2 milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, Ștefan Godei a fost vicepreședinte al organizației TSD Ilfov, în timp ce Ligia Gheorghe e prietenă și consilier al ministrului Gabriela Firea. În 2015 cei doi parteneri de afaceri au înființat firma PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL, cu sediu social într-o cameră a unui imobil din Voluntari.

Potrivit documentelor din Monitorul Oficial, Ligia Gheorghe era asociat majoritar cu 70%, restul fiind pe numele lui Godei. Obiectul principal de activitate al firmei e ”comerţ cu amănuntul al cărnii şi al produselor din carne, în magazine specializate”. Soțul Ligiei Gheorghe era angajat în acestă firmă, cu un salariu încasat de 7.800 de lei.

ADVERTISEMENT

”Firma PIU-PIU & Casa Bună 2015 SRL a declarat o pierdere de 7.148 lei în anul fiscal 2017, 6.884 lei în 2018 și 5 lei în 2019. În anul fiscal 2020, firma era pe zero”, transmite sursa citată. De atunci nu au mai fost raportate cifre. Între timp, Ștefan Godei a început și afacerea Creativ Home Concept, cu obiect principal de activitate ”activităţi ale căminelor de bătrâni şi ale căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure”.

În 2022, firma aceasta a avut o cifră de afaceri de 517.000 lei și pierderi de 400.000 de lei, iar cu un an înainte firma raporta o cifră de afaceri dublă și un profit net de 80.000 de lei. Între timp, Gabriela Firea ajungea primar în București și și-a preluat mandatul pe 23 iunie 2016. Ligia Gheorghe a fost numită atunci consilier, iar la nici o săptămână Godei ajungea șofer la Primăria Capitalei.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui răspuns oficial al PMB, ”domnul Godei Ștefan a fost angajat la Primăria Municipiului București, începând cu data de 01.07.2016, pe postul de șofer, în Cadrul Direcției Suport Tehnico-Administrativ și deserveste, la cerere, Municipalitatea, în funcție de nevoile acesteia. Menționăm că domnul Godei Ștefan nu a fost transferat niciodată la Primăria Municipiului București. Mașina Audi cu numărul B-01-PMB la care faceți referire se află în dotarea Primpriei Capitalei, fiind condusă de către persoane autorizate, la cerere”. Godei a fost concediat în ianuarie 2018, când Godei a condus mașina municipalității neregulamentar.

Cu toate acestea, Buletin de București a obținut documente care arată că bărbatul a fost plătit de Primăria București în perioada 1 iulie 2016 – 1 decembrie 2021. Totodată, Primăria București a refuzat să divulge dacă acest individ a fost șoferul Gabrielei Firea, sau nu, considerând informațiile ”secrete”.

Mai mult, Buletin de București a arătat că Godei a lucrat de fapt inclusiv în mandatul lui Nicușor Dan. ”Ștefan Godei a fost salariat al Primăriei Municipiului București în perioadele 01.07.2016 – 31.07.2016, 08.08.2016- 08.01.2020 și 25.03.2020- 01.12.2021, mai arată aceeași sursă. Cu alte cuvinte, după ce a fost angajat la o săptămână de la depunerea jurământului de către Gabriela Firea, a avut în total trei contracte de muncă, și a ajuns să lucreze astfel inclusiv sub noul primar general Nicușor Dan”, arată sursa citată. Pentru serviciile sale, administratorul căminelor groazei a primit 141.805 din banii bucureștenilor, timp cât a fost șofer.

Cu toate acestea, în prezent Gabriela Firea neagă orice relație cu Ligia Gheorghe și Ștefan Godei. ”Afirmațile privind legătura dintre ministrul Gabriela Firea și Ligia Gheorghe, alta decât cea de prietenie și colegialitate, sunt tendențioase și au rolul de a deforma realitatea”, a transmis Gabriela Firea într-un comunicat.

ADVERTISEMENT