News

Pe cine a dat în judecată Ecaterina Voicu, iubita lui Ștefan Godei. E angajată la stat, dar încasează salariu de la azilele groazei

Ecaterina Voicu, partenera de viață a lui Ștefan Godei, a înființat Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, care administrează centrele pentru persoane vulnerabile.
10.07.2023 | 12:33
Pe cine a dat in judecata Ecaterina Voicu iubita lui Stefan Godei E angajata la stat dar incaseaza salariu de la azilele groazei
Ștefan Godei și iubita sa, Ecaterina Voicu, sunt implicați în activitatea Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz” Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Ștefan Godei, google maps
ADVERTISEMENT

La sfârșitul săptămânii trecute, patru persoane au fost plasate în arest preventiv şi 11 în arest la domiciliu, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, în urma percheziţiilor efectuate marți, 4 iulie, la centrele pentru persoanele vulnerabile din judeţul Ilfov. În acest dosar sunt  cercetate sub control judiciar şase persoane, iar pentru trei a fost respinsă propunerea de arestare preventivă. Printre cei arestați preventiv pentru 30 de zile se numără Ștefan Godei, alături de fratele său, Daniel Godei.

Ecaterina Voicu i-a dăruit un fiu lui Ștefan Godei

Ștefan Godei a gestionat activitatea căminelor „Sfântul Gabriel cel Viteaz” (Voluntari) și „Armonia” (Afumați), ambele înființate în baza Asociației „Sfântul Gabriel cel Viteaz”. Asociația a încasat, de la înființarea din 2019, aproximativ 3,7 milioane de lei de la direcțiile generale de asistență socală ale sectorului 3 și județului Ilfov. Cea care a înființat Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” este Ecaterina Voicu, partenera de viață a lui Ștefan Godei, care i-a dăruit acestuia un băiețel. Ecaterina Voicu a fost membră în conducerea asociației, apoi a fost numită vicepreședinte, în locul Ligiei Gheorghe, atunci când aceasta a fost angajată în funcția de consilier al Gabrielei Firea la Ministerul Familiei, tineretului și egalității de șanse.

ADVERTISEMENT

În 2017, Ecaterina Voicu a fost angajată la Centrul De Servicii Comunitare Integrate Pentru Tineri Al Municipiului București, în presă relatându-se că Gabriela Firea, care era primar al Bucureștiului la acel moment, ar fi numit-o în această funcție. Voicu ocupă în prezent funcţia de șef birou la această instituție. Pe 2 februarie 2021, conform datelor consultate de FANATIK pe portalul instanțelor de judecată, Ecaterina Voicu a dat în judecată Centrul pentru tineret al muncipiului București, materia dosarului find „litigii de muncă”.

„Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 5.429 lei, reprezentând ajutor social, conform art. 30 alin. 2 din Contractul Colectiv de Muncă. Respinge acţiunea în privinţa celorlalte pretenţii, ca rămasă fără obiect. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 2720 lei reprezentând cheltuieli de judecată”, au decis judecătorii de la Tribunalul București pe 23 iulie 2021.

ADVERTISEMENT

Centrul pentru Tineret a făcut apel, iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel București. „Respinge apelul ca nefondat. Obligă pe apelantă să plătească intimatei suma de 1.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Respinge în rest cererea de acordare cheltuieli de judecată în etapa apelului. Definitivă. Pronunţată azi, 15.02.2022 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii prin intermediul grefei instanţei.”, au hotârât judecătorii.

Ecaterina Voicu a încasat 22.037 lei de la Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”

Partenera de viață a lui Ștefan Godei și-a completat declarația de avere, pe 15 iunie 2023, în calitatea ei de șef de birou la Centrul de Tineret. Din documentul consultat de FANATIK reiese că Ecaterina Voicu nu deține terenuri, clădiri sau bunuri mobile. La rubrica activelor financiare, Voicu a notat că are un depozit bancar de 108.905,46 lei și un cont curent de 50.535,41 lei.

ADVERTISEMENT

Ecaterina Voicu nu are datorii la bancă. La rubrica veniturilor anuale, iubita lui Ștefan Godei a notat că a încasat un salariu de 23.675 lei de la Centrul De Servicii Comunitare Integrate Pentru Tineri Al Municipiului București și un salariu de 22.037 lei de la Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”. Voicu a mai încasat 45.734 lei ca indemnizație pentru creșterea copilului pe care îl are cu Godei, acesta primind o alocație de 6.129 lei.

În declarația de interese, Ecaterina Voicu a menționat că este membru al asociației și că este asociat la firma SC Comana Mica Fish SRL, care administrează un lac de pescuit în județul Ilfov. Firma înființată în 2016 de partenera de viață a lui Ștefan Godei nu a desfășurat încă activitate, conform datelor de la Ministerul de Finanțe. Firma prin care își derula activitățile comerciale Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” se numește Creativ Home Concept SRL, înființată de Ștefan Godei în 2019.

ADVERTISEMENT

Firma lui Ștefan Godei a bifat o pierdere de peste 400.000 lei în 2022

Chiar dacă asociația a încasat sume uriașe de la stat pentru îngrijirea persoanelor vulnerabile, firma nu a înregistrat rezultate financiare spectaculoase. Creativ Home Concept SRL a bifat un profit net de 563 lei la o cifră de afaceri de 11.600 lei în 2019. În schimb, în primul an al pandemiei de coronavirus, 2020,  firma a înregistrat un profit de 161.769 lei, iar cifra de afaceri a crescut la 567.001 lei. În 2021, profitul s-a redus la jumătate, fiind de 80.938 lei, deși cifra de afaceri aproape că s-a dublat, fiind de 1.089.663 lei.

Ultimele date de la Ministerul Finanțelor, valabile pentru 2022, arată că Creativ Home Concept SRL a înregistrat pentru prima dat pierdere, de 408.232 lei, în timp ce cifra de afaceri a fost de 517.628 lei. La finalul lui 2022, firma prin care își derulează activitatea azilele groazei a raportat că are datorii de 326.780 lei. Despre Ștefan Godei, care este asociat în firma Piu-Piu & Casa Buna SRL cu Ligia Gheorghe, s-a scris că a fost șoferul Gabrielei Firea.

Procurorii DIICOT au întocmit un referat în care menționează că „potrivit procesului verbal al organelor de cercetare penală din 22.06.2023 au mai reieșit date potrivit cărora Godei Ștefan Cristian dispune de sume de bani însemnate pe care le cheltuiește pentru a apela periodic la serviciile unor prostituate, pentru a își procura droguri sau sume pe care le oferă la lăutari, sens în care potrivit discuțiilor avute de acesta în seara de 26-27.05.2023, a cheltuit pentru o singură astfel de serie de distracții, într-o noapte, suma de 25.000 de lei”.

ADVERTISEMENT