News

Ștefan Godei, patron la azilele groazei, ar fi fost ales de Gabriela Firea într-o delegație la Madrid

Ștefan Godei, patron la azilele groazei, ar fi fost ales de Gabriela Firea, când aceasta era primar al Capitalei, într-o delegație la Madrid.
08.11.2023 | 21:48
Stefan Godei patron la azilele groazei ar fi fost ales de Gabriela Firea intro delegatie la Madrid
Numele lui Ștefan Godei, patron la azilelele groazei, pe o listă făcută de Gabriela Firea pentru o deplasare la Madrid. Sursa foto: hepta.ro / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ștefan Godei, unul dintre patronii azilelor groazei din Voluntari, ar fi trebuit să meargă într-o delegație la Madrid, în 2018, cu Gabriela Firea și alți oficiali. Liderul PSD București era, atunci, primar general al Capitalei.

Numele lui Ștefan Godei, patron la azilelele groazei, pe o listă făcută de Gabriela Firea pentru o deplasare la Madrid

O investigație realizată de Centrul de Investigatii Media și Buletin de București arată că Godei ar fi fost fost ales de Gabriela Firea, în octombrie 2018, să meargă cu ea într-o delegație de 6 zile la Madrid, în calitate de șofer. Din delegație ar mai fi făcut parte și Ligia Enache, pe atunci consiliera primarului și alți angajați ai Primăriei.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, edilul de atunci al Bucureștiului a dat o dispoziție prin care a desemnat o serie de persoane să reprezinte Capitala, la Madrid, la ”Forumul Mondial privind violența urbană și educația pentru conviețuire și pace”.

Pe listă apăreau: primarul general Gabriela Firea, Tomnița Michaela Florescu, viceprimar, Ligia Gheorghe (în prezent Enache) și Radu Preda, consilieri personali ai primarului Firea, Cătălina Gușavan, director general al Direcției Generale ”Servicii Publice” din Primăria Capitalei, Simona Popa, directorul executiv al Direcției de Mediu, Manuela Dediu, directorul Direcției de Presă, Ciprian Codrin Prisecaru, referent la Direcția Administrativă, Oana Micu, inspector de specialitate la Direcția Relații Externe și Protocol și Ștefan Godei, șofer.

ADVERTISEMENT

Investigația jurnaliștilor citați mai scoate în evidență că respectiva călătorie a delegaţiei din București la Madrid ar fi costat: 20.432,12 lei pentru bilete de avion, 29.446,96 de lei pentru cazarea delegaţiei la hotel, 1.760 de euro diurne şi 270 de lei asigurări medicale.

În ceea ce-l privește pe Ștefan Godei, în ciuda prezenței sale pe lista delegațiilor, el nu ar mai fi ajuns în Spania. Se pare că, la acea dată, ar fi invocat o serie de motive medicale.

ADVERTISEMENT

Un oficial din Primăria Capitalei confirmă prezența lui Godei pe lista inițială

Manuela Dediu, și în prezent șefă a direcției de presă a Primăriei, parte a delegației pentru Madrid, a confirmat că a făcut deplasarea în Spania, alături de Firea și restul conducerii primăriei. A spus însă că nu-și amintește să-l fi văzut pe și pe Godei în acea călătorie.

Cu mine la hotel sau la întâlniri eu nu l-am văzut. Eu nu-mi amintesc să fi fost Godei în delegația aia”, a declarat Manuela Dediu, pentru sursele citate anterior.

ADVERTISEMENT

În schimb, a dat asigurări că Godei s-a aflat pe lista inițială pentru Madrid. Spune că a avut chiar și bilet de avion, luat pe banii municipalității. Apoi, cu două zile înaintea plecării, în 2 noiembrie, acesta ar fi dat o declarație prin care anunța că renunță să mai meargă în respectiva deplasare.

ADVERTISEMENT