News

Ștefan Godei, patronul azilelor groazei, nelipsit de la petrecerile la care era invitată și Gabriela Firea. Cum se distrau la zilele de naștere ale consilierei Ligia Gheorghe FOTO

Ștefan Godei și Gabriela Firea au participat la petrecerile organizate de Ligia Gheorghe cu ocazia zilei sale de naștere.
14.07.2023 | 08:03
Ștefan Godei era un obișnuit al petrecerilor organizate de Ligia Gheorghe cu ocazia zilelor sale de naștere Colaj: FANATIK, Sursa foto: Foto: Facebook Ligia Gheorghe
ADVERTISEMENT

Ștefan Godei este președintele Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz, care deține căminele pentru persoane vulnerabile „Sfântul Gabriel cel Viteaz” din Voluntari și „Armonia” din Afumați. După perchezițiile din data de 4 iulie efectuate la aceste cămine, în urma cărora s-a descoperit condițiile inumane în care erau ținuți pacienții, Ștefan Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Ligia Gheorghe și Ștefan Godei s-au cunoscut în 2014

În total, patru persoane au fost arestate preventiv și 11 se află  în arest la domiciliu, şase persoane sunt cercetate sub control judiciar, iar pentru trei a fost respinsă propunerea de arestare preventivă. În conducerea Asociației Sfântul Gabriel cel Viteaz s-a aflat, ca vicepreședinte, în perioada 2020-martie 2023, Ligia Gheorghe, consilieră a Gabrielei Firea atunci când aceasta  a fost senator (2012-2016 și din 2020), dar și când a fost primar la Capitaliei (2016-2020).

ADVERTISEMENT

Din februarie 2022, Ligia Gheorghe a devenit consilier personal al ministrului familiei, tineretului și egalității de șanse, Gabriela Firea. Ea a cerut să fie suspendată din funcție pe durata anchetei DIICOT în dosarul azilelor groazei. Decizia Ligiei Georghe a fost luată „pentru a nu afecta percepția publică privind activitatea ministrului Gabriela Firea și a ministerului”, potrivit unui comunicat de presă.

Ligia Gheorghe l-a cunoscut pe Ștefan Godei în 2014, conform propriilor declarații, acesta fiind simpatizant al PSD. L-am cunoscut pe Godei Ștefan în anul 2014, cu ocazia unei campanii electorale. Din acel moment am rămas în relații de amiciție cu acesta, am mai fost colegă cu el și în cadrul Primăriei Capitalei în perioada 2016-2020, acesta ocupând funcția de șofer, iar eu pe funcția de consilier”, a declararat procurorilor Ligia Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Așadar, Ștefan Godei a fost angajat ca șofer la Primăria Capitalei la puțin timp după ce Gabriela Firea și-a început mandatul de primar general. În 2015, Ligia Gheorghe a înființat firma PIU- PIU & Casa Buna SRL, cu  obiect de activitate ”comerț cu amănuntul al cărnii și al produselor din carne, în magazine specializate”, în care s-a asociat cu Ștefan Godei.

Ștefan Godei și Gabriela Firea au participat la trei petreceri organizate de Ligia Gheorghe

Relația dintre Ligia Gheorghe și Ștefan Godei nu a fost doar de afaceri și de colegialitate, ci și de prietenie. Pe pagina sa de Facebook, conform FANATIK, Ligia Gheorghe a postat mereu fotografii realizate cu ocazia zilei sale de naștere, care este pe 24 mai, în care apar atât Gabriela Firea, cât și Ștefan Godei.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în mai 2019, Ligia Gheorghe și-a sărbătorit ziua de naștere într-un birou de la Primăria Capitalei, alături de alți colegi, printre care și șoferul Ștefan Godei. În mijlocul subalternilor se află Gabriela Firea, îmbrăcată într-un sacou vișiniu, purtat peste o rochie gri-argintiu. În mai 2020, Ligia Gheorghe nu și-a mai sărbătorit ziua, din cauza restricțiilor din timpul pandemiei de coronavirus.

În mai 2021, Ligia Gheorghe a organizat o petrecere la un restaurant cu terasă în aer liber, la care au participat aproximativ 30 de persoane, printre care s-au numărat Gabriela Firea și Ștefan Godei. Ligia Gheorghe s-a pozat alături de Firea pe un ponton, Ligia îmbrăcată în pantalon și sacou albe, iar Firea într-o rochie pastelată pe fond bleumarin.

ADVERTISEMENT

Ștefan Godei a fost invitat la botezul fiului Gabrielei Firea

Cu aceeași ocazie, Ligia Gheorghe s-a fotografiat alături de Ștefan Godei şi de alţi bărbaţi. Godei a venit îmbrăcat la petrecerea consilierei Gabrielei Firea în tricou negru de bumbac, cu mânecă scurtă, și blugi gri. Firea și Godei au fost invitați și la petrecerea din 24 mai 2022, atunci când Ligia Gheorghe a sărbătorit împlinirea vârstei de 50 de ani. Evenimentul a avut loc la un restaurant cu terasă, iar fotografiile au fost realizate în aer liber.

Într-una din ele, Ligia, îmbrăcată în sacou alb şi fustă neagră de mătase, a pozat alături de Gabriela Firea, care a onorat evenimentul cu o ţinută formată din pantalon negri şi o bluză cu imprimeuri în care predomină rozul. La aceeași petrecere, Ligia s-a fotografiat și cu Ștefan Godei, care a venit îmbrăcat cu tricou și blugi negri.  Pe 24 mai 2023, Ligia Gheorghe și-a sărbătorit ziua de naștere împreună cu colegii de la Ministerul Familei, conform informațiilor FANATIK, probabil într-unul din birourile instituției. Ștefan Godei nu apare în poze, în schimb Gabriela Firea se află în mijlocul grupului, oferindu-i un tort prietenei și consilierei sale de încredere.

Prima fotografie în care Gabriela Firea și Ștefan Godei apar împreună a fost realizată în 2014, când Godei a fost pozat în spatele acesteia în timp ce Firea acorda interviuri presei, cu ocazia zilei de 1 decembrie. În iunie 2015, Ștefan Godei a postat o fotografie în care apare singur la restaurantul unde s-a sărbătorit botezul unuia din băieții cuplului Gabriela Firea-Florentin Pandele. „La botezul lui Zian Mihail Pandele, împreună cu prietenii și colegii, cântec, joc și voie bună!”, a comentat Ștefan Godei.

ADVERTISEMENT