Life

Steliana Sima, dezvăluiri în lacrimi. Nici după 30 de ani nu s-a vindecat: „Îi iau hainele și vorbesc cu ea”

Steliana Sima nu poate trece nici acum peste moartea bunicii sale. Artista a simțit momentul în care femeia a încetat din viață.
19.04.2023 | 18:36
Steliana Sima dezvaluiri in lacrimi Nici dupa 30 de ani nu sa vindecat Ii iau hainele si vorbesc cu ea
Steliana Sima nu și-a putut stăpâni lacrimile în timp ce vorbea despre bunica sa. Foto: colaj Fanatik/ capturi Pro TV
ADVERTISEMENT

Steliana Sima este și acum marcată de pierderea persoanei pe care a iubit-o cel mai mult pe lume. Este vorba de bunica sa, care s-a stins din viață în urmă cu 30 de ani. Artista îi păstrează amintirea vie până în prezent și își alină dorul cu hainele rămase de la „maica”.

Steliana Sima, în lacrimi de dorul bunicii care a murit în urmă cu 30 de ani

Steliana Sima are acum 58 de ani și fiecare apariție a sa se lasă cu voie bună. Se bucură de o carieră de succes, în care timpul a demonstrat că își merită locul pe scenă, dar poartă în suflet o mare durere. În urmă cu trei decenii și-a pierdut bunica, persoana pe care a iubit cel mai mult pe lume.

ADVERTISEMENT

„Bunica mea mă iubea de la pământ până la cer și de la cer până la pământ, atât de mult mă iubea. Eram universul ei. Zicea ea, în tinerețea ei, că atunci când o muri să fie îngropată cu acel costum. Dar când a văzut că nepoata ei cântă, a zis să nu…

Și îl păstrez. Dar cu atâta sfințenie, că îl îmbrac la momente mai speciale. Simt că mă ține în brațe”, a povestit artista în cadrul unui interviu acordat pentru emisiunea lui Cătălin Măruță. 

ADVERTISEMENT

„Am simțit o adiere caldă, cu mirosul ei”

„Maica”, așa cum Steliana Sima o alinta, a murit după o luptă grea cu boala. În ultima discuție avută, i-a cerut artistei să se roage pentru mântuirea sa. La scurt timp, a decedat și chiar dacă nu avea telefon mobil prin care să fie anunțată, susține că a trăit un fenomen paranormal în urma căruia a știut ce s-a întâmplat.

„A suferit mult când a murit. Pentru că a avut ciroză. Și momentele alea… Și chinurile alea… Când m-am dus, ultima discuție asta mi-a spus, ‘Roagă-te să mă ierte Dumnezeu’. ‘Nu, că nu vreau maică să mori’.

ADVERTISEMENT

Eu nu conștientizam că ei îi este atât de greu. Am plâns foarte mult. Și când am ajuns la București, e o biserică acolo la Unirii. Fusesem în biserică și până la urmă am zis, ‘Doamne, iart-o pe maica. Fă cum știi tu mai bine și iart-o!’.

Nu aveam telefoane mobile pe atunci, aveam telefon fix. Și ca să vezi ce legătură puternică a fost între mine și ea. Am simțit o adiere caldă, cu mirosul ei. Am ajuns acasă și a sunat telefonul fix. Zice: ‘Acum 20 de minute a murit maică-ta’.

ADVERTISEMENT

Și imediat am făcut conexiunea că atunci când am simțit adierea aia cu mirosul ei, atunci se prăpădise. Ieșisem de la biserică și l-am rugat pe Dumnezeu așa cum ea m-a rugat când am plecat de acasă”, a povestit, cu ochii în lacrimi, Steliana Sima.

Steliana Sima vorbește cu hainele bunicii pentru a-și putea alina dorul

Deși au trecut 30 de ani de la acel moment, Steliana Sima nu se desprinde de amintirea bunicii. Artista păstrează obiecte și haine care i-au aparținut femeii. Iar atunci când îi este dor, vorbește cu ele și își imaginează că o are în față.

„A rămas prezentă și este prezentă în tot ceea ce fac. I-am păstrat acasă șifonierul ei. Avea șifonierul ei de fată și într-unul din sertare i-am păstrat și haine. Hainele alea pe care le-am păstrat acum, mă duc și le iau, singură, eu, în taină, și le miros.

Și miros a maica. Ele miros a maica-mea. Și alea rămân acolo. Nu știu ce n-aș da măcar o dată să o mai strâng în brațe. Dar când iau iile cusute de ea, le pup înainte, le strâng, le miros. Le așez pe umeraș și vorbesc cu ele. Visul ei a fost să cânt”, a dezvăluit Steliana Sima.

Momentul care a apropiat-o și mai mult de Dumnezeu: „Minunile se fac prin oameni”

Steliana Sima nu s-a supărat pe Dumnezeu că i-a luat-o pe „maica”. Din contră, atunci când a avut o problemă, s-a refugiat în credință. Așa s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, când un medic i-a pus un diagnostic crunt, dar greșit.

I s-a spus că trebuie să-i fie extirpat un sân, dar pe holurile spitalului a făcut cunoștință cu o femeie care ulterior i-a devenit și prietenă. Aceasta a ajutat-o să ajungă la un alt doctor, care i-a dat vești mai bune și care a salvat-o.

„A fost o sincopă în viața mea și atunci L-am rugat să mă ajute. N-a rămas nepăsător pentru că mi-a scos în cale oameni. Minunile se fac prin oameni. Mi-a scos un om de suflet în cale, doamna Grațiela, ne-am întâlnit pe holurile unui spital. 

Mă pregăteam să plec în Egipt. Trebuia să se intervină pe sân. A fost un șoc, să te duci pentru un control de rutină și să constați că trebuie să faci operația. Am ieșit din cabinet răvășită, eram pe altă lume și în fața mea s-a ridicat o doamnă și mi-a spus, ‘Nu se poate, chiar aseară vorbeam cu familia mea și am spus că daca n-oi avea zile să pot să-mi văd băiatul mire, le-am spus să o luați pe Steliana Sima la nuntă, dacă eu nu voi mai fi’.

Cu un suflet atât de generos a spus: ‘Doamne, nu Steliana Sima, am suferit eu destul’. I-am povestit și a spus: ‘Nu, dumneavoastră nu trebuie să faceți nicio intervenție. O să mă duc în genunchi la domnul profesor și o să-l rog să vă primească’. M-a văzut domnul profesor. Din fericire nu era nimic grav, a fost un nodul, nu era de altă natură. De la Fundeni până acasă, cădeau blugii de pe mine. Atât de mult m-a afectat. Acum mă bucur și de o rază de soare”, a mărturisit Steliana Sima.

ADVERTISEMENT
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume