News

Stenograme. Discuții ireale între Vlad Pascu și mama lui în arest. Motivul halucinant pentru care se plângea părintele

Crește numărul persoanelor arestate după tragedia de la 2 Mai. Atât Vlad Pascu, șoferul care a produs accidentul sub influența drogurilor, cât și mama sa sunt după gratii
16.09.2023 | 11:50
Stenograme Discutii ireale intre Vlad Pascu si mama lui in arest Motivul halucinant pentru care se plangea parintele
Miruna Pascu se află după gratii după c a încercat să influențeze cel puțin un martor din dosarul fiului său Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Tânărul de 19 ani este arestat pentru accidentul soldat cu doi tineri morți și trei răniți, fiind inculpat și pentru trafic de droguri. Miruna Pascu, mama sa, a ajuns după gratii pentru că, prin amenințări, ar fi încercat să influențeze martorii din cel de-al doilea dosar pe numele fiului său.

Discuții ireale între Vlad Pascu și mama lui în arest

În încercarea de a câștiga bunăvoința anchetatorilor în dosarul de trafic de droguri, Vlad Pascu a făcut declarații amănunțite despre petrecerile organizate în casa tatălui său, petreceri în cadrul cărora le-ar fi oferit droguri invitaților. Tânărul le-a dezvăluit autorităților și cine ar fi furnizorii săi.

ADVERTISEMENT

Tot în cadrul audierilor legate de acest dosar, una dintre martore a susținut că Miruna Pascu, mama șoferului care a produs accidentul mortal din 2 Mai, ar fi fost cea care ar fi furnizat o parte dintre substanțele ilegale consumate în timpul petrecerilor organizate de fiul ei.

Dacă această acuzație este greu de dovedit, femeia a ajuns după gratii pentru că ar fi încercat să influențeze, prin amenințări, cel puțin unul dintre martorii din dosarul lui Vlad Pascu.

ADVERTISEMENT

”I-a scris persoanei vătămate, amenințând-o că dacă nu dă curs solicitării de a vorbi cu ea, va remite presei spre publicare materiale de o natură compromițătoare pentru aceasta”, potrivit DIICOT.

Aceste acuzații sunt confirmate de interceptările realizate în cadrul anchetei, Miruna Pascu neștiind la acel moment că telefonul îi este pus sub supraveghere.

ADVERTISEMENT

Motivul halucinant pentru care se plângea Miruna Pascu

Printre discuțiile interceptate de anchetatori se numără și una purtată cu fiul său, aflat în arest, în cadrul căreia Miruna Pascu se plângea legat de câți bani trebuie să cheltuiască pentru a-l salva.

VLAD: ”Eu nu făceam trafic și nu făceam nimic. Nu mă ocupam cu…”

PASCU MIRUNA: ”Nu, Vlad. Aici nu înțelegi tu problema.”

VLAD: ”Ce e de înțeles?”

PASCU MIRUNA: ”Știi ce, mamă? Că ce s-a întâmplat în ‘Vamă’, la 2 Mai, a fost punctul maxim. Tu ai adunat, mamă. Ai adunat energiile astea la tine, de când ai început viața asta”, potrivit interceptărilor DIICOT, citate de stirileprotv.ro.

ADVERTISEMENT

Deși nu se află în spatele gratiilor, tatăl lui Vlad Pascu este sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce anchetatorii au descoperit în timpul perchezițiilor 73 de cartușe de vânătoare din categoria muniției letale pe care Mihai Pascu nu mai avea dreptul să le dețină de acum 7 ani.

Bărbatul este de asemenea vizat de o anchetă penală după incidentul provocat în apropiere de sediul DIICOT când a pornit în trombă cu scuterul fiind pe punctul de a accidenta mai mulți jurnaliști. Dosarul este deschis, pentru moment, in rem și, pentru că fapta nu a fost constatată în mod direct de un agent al Brigăzii Rutiere, chiar dacă este înregistrată de camerele televiziunilor aflate la fața locului, Mihai Pascu ar putea scăpa chiar și de o amendă.

ADVERTISEMENT