News

Stenograme incendiare în ședința PNL: ”Am ajuns ospătarii PSD” / ”Stâlpii, mai cunoscuți ca miniștrii noștri”

Stenograme incendiare la ultima ședință a PNL. Liberalii și-au aruncat critici dure și reproșuri față de situația din partid.
06.04.2023 | 12:30
Stenograme incendiare in sedinta PNL Am ajuns ospatarii PSD  Stalpii mai cunoscuti ca ministrii nostri
Stenograme incendiare la ședința PNL. Vasile Blaga, critici dure: ”Am ajuns ospătarii PSD”. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Stenograme incendiare apărute după ultima ședință a PNL. Liderii liberalilor au purtat discuții extrem de tensionate și și-au aruncat critici și cuvinte extrem de dure în legătură cu situația actuală a formațiunii.

Stenograme incendiare la ședința PNL. Vasile Blaga, critici dure: ”Am ajuns ospătarii PSD”

Joi seară, la Vila Lac, mai mulți membri din PNL s-au reunit în ședința Biroului Permanent Național (BPN). Temele principale de discuție au fost rotația guvernamentală și negocierile cu PSD. S-au discutat, de asemenea, și problemele din interiorul partidului.

ADVERTISEMENT

În Capitală au fost prezente figuri importante din partid, precum Vasile Blaga, Ilie Bolojan sau Emil Boc. Aceștia nu s-au ferit în a-și exprima deschis nemulțumirea în legătură cu situația din partid.

Cel mai dur în discurs a fost Vasile Blaga, politician care s-a aflat în fruntea PDL în perioada 2012-2014. Acesta a criticat dur situația în care a ajuns PNL-ul. Actualul europarlamentar le-ar fi reproșat colegilor din Guvern că nu sunt vizibili în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Mai cunoscuți sunt stâlpii decât unii dintre miniștrii noștri”, ar fi afirmat Blaga, conform stenogramelor publicate de Digi24. Fost șef MAI și președinte al Senatului, acesta s-a mai plâns că PNL este subordonat PSD. ”Am ajuns ospătarii PSD”, a mai acuzat Blaga.

La evenimentul din urmă cu o zi a fost prezent și Rareș Bogdan. O figură tot mai vizibilă în PNL, după ultimele ieșiri publice în care a criticat conducerea, acesta s-ar fi auto-propus vicepremier și ministru al transporturilor, mai scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

PNL ar urma să cedeze postul de premier la rotația guvernamentală

Tensiuni au fost în ultima perioadă și la nivel de coaliție. Se întâmplă asta pe fondul apropierii finalului lunii mai, atunci când, teoretic, ar trebui să aibă loc rotativa Nicolae Ciucă – Marcel Ciolacu în fruntea Executivului.

Liderii liberalilor și cei ai social-democraților au dat asigurări că sunt șanse mari ca rotația guvernamentală care va aduce un premier social-democrat în locul lui Nicolae Ciucă să aibă loc la sfârșitul lunii mai. Funcțiile ar urma să fie schimbate conform deciziei din Coaliție luată în 2021.

ADVERTISEMENT

Sunt multe semne de întrebare în acest moment în legătură cu unele portofolii. În plus, nu este clar ca se va întâmpla cu liderul PNL, Nicolae Ciucă. Acesta nu pare convins să preia funcția de președinte al Senatului.

ADVERTISEMENT