Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Stoichiță, luat peste picior. „În Panama, el antrena pe un canal, pe celălalt era altul”

Cornel Dinu l-a luat la mișto pe Mihai Stoichiță, după indicațiile de la meciul României cu Belarus, scor 0-0.
19.10.2023 | 15:50
Stoichita luat peste picior In Panama el antrena pe un canal pe celalalt era altul
Cornel Dinu l-a luat la mișto pe Mihai Stoichiță, după indicațiile de la meciul României cu Belarus, scor 0-0.
ADVERTISEMENT

În Budapesta, România a remizat cu Belarus, scor 0-0. În ultimele minute ale meciului, directorul tehnic de la FRF a avut câteva reacții. Astfel, Cornel Dinu l-a luat la mișto pe Mihai Stoichiță. Legenda de la Dinamo nu a fost de acord cu indicațiile pe care oficialul Federației le dădea jucătorilor echipei naționale.

Stoichiță, luat la mișto de Cornel Dinu după indicațiile din meciul cu Belarus

La FANATIK SUPERLIGA, Cornel Dinu nu s-a abținut și l-a luat la mișto pe Mihai Stoichiță după indicațiile din meciul cu Belarus. Horia Ivanovici a încercat să îi explice analistului special că intențiile directorului tehnic de la FRF au fost altele. Cu toate acestea, Cornel Dinu este de părere că în urme experienței, Mihai Stoichiță ar fi trebuit să procedeze diferit.

ADVERTISEMENT

“Capac la toate, când mai erau 7 minute s-a comentat, pe bună dreptate, celebrul “calm-calm” al lui Stoichiță. Care are și el o experiență în fotbal. Este o indicație lipsită de orice acoperire logică. La experiența lui internațională…El a antrenat în Panama echipa națională de pe un mal al canalului, iar pe malul celălalt antrena altcineva.

Să nu mai spun că în Armenia, unde a fost el antrenor și e o istorie mai lungă, acolo erau mai mult atenți să nu vină Turcii să îi măcelărească. Indicația de calm este de o stare de spirit care ți se transmite. Se putea traduce foarte ușor, pe termeni pur tehnici, deschideți jocul, jucați pe margine.

ADVERTISEMENT

Numai cel care nu a jucat în echipa națională, când vrei un rezultat de care ai nevoie și vezi că mai sunt 6-7 minute și vezi că nu reușești să le obții, nu mai stare de calm nu poți să ai. E o tensiune pozitivă la care trebuie să vii cu indicații pur tehnice”, a declarat Cornel Dinu.

Cornel Dinu a fost emoționat după meciul României cu Andorra 4-0

Cornel Dinu ținut un discurs incredibil. La FANATIK SUPERLIGA, legenda fotbalului românesc s-a arătat emoționat după victoria echipei naționale cu Andorra: A fost o seară magnifică. Dacă stai să te gândești că, din punctul meu de vedere poate o să te surprindă, a fost cel mai interesant joc al naționalei din istoria sa. Este pentru prima dată când și nouă, la câte se întâmplă în România. Un mare dram de speranță, în atașament, în patriotism, l-au dat cei 22.000 de copii. Aici este meritul Federației dacă au organizat acest lucru, au fost pe stadion și au încurajat echipa națională.

ADVERTISEMENT

De o manieră nu numai decentă, dar cu un atașament patriotic care nouă ne-a lipsit. Pe mine m-a emoționat de maniera în care să spun că a fost unul din cele mai interesante jocuri ale echipei naționale. Prezența acestor tineri, comportamentul lor, a fost extraordinar. Ceea ce denotă că gena poporului este încă curată. Este stricată de fel și fel de misiuni din afară de educație modernă care sunt niște tâmpenii, care îndepărtează de școala adevărată.

Suporterii aceștia, ideea a fost foarte bună să aducă copii, iar  comportamentul lor mi-a dat o speranță fantastică că acest popor nu este încă pierdut cu modernismul acesta  care ne atacă sub forme distructive. Mi-au făcut o bucurie extraordinară. Vocile acelea curate, sufletele acelea curate au fost o binefacere pentru ceea ce înseamnă reflecția de a se întoarce la binele comportamental național care ne-a caracterizat”.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI este în direct în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, pe site-ul nostru. Emisiunea va fi în premieră de la ora 17:30 și pe canalul de YouTube, dar și pe pagina de Facebook.

Cornel Dinu, ironic după reacția lui Mihai Stoichiță de la meciul cu Belarus

ADVERTISEMENT