Sport

Edi Iordănescu, mesaj pentru contestatari: “Așteptam minimum respect”. Ce spune despre indicațiile de la Stoichiță

Edi Iordănescu le-a răspuns contestatarilor la conferința de presă premergătoare duelului România - Andorra, din preliminariile Euro 2024.
14.10.2023 | 14:39
Edi Iordanescu mesaj pentru contestatari Asteptam minimum respect Ce spune despre indicatiile de la Stoichita
Edi Iordănescu a răspuns criticilor venite după Belarus - România 0-0. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

România a irosit ocazia de a face un pas important spre calificarea la Euro 2024 după 0-0 cu Belarus, însă Edi Iordănescu rămâne optimist cu trei meciuri rămase înainte de final. La conferința de presă premergătoare partidei cu Andorra, selecționerul a răspuns criticilor venite și a vorbit atât despre indicațiile lui Mihai Stoichiță din tribune, cât și despre gestul lui Mihăilă, care și-a rupt tricoul.

„Sunt tratat cu minimum de respect”. Edi Iordănescu le-a răspuns contestatarilor

Remiza înregistrată de naționala României la Budapesta cu Belarus, scor 0-0, a atras inevitabil o serie de nemulțumiri. Lumea fotbalului din România i-a pus la zid atât pe jucători, cât și pe selecționer. Edi Iordănescu susține că nu este tratat nici măcar cu minimum de respect.

ADVERTISEMENT

„Eu înțeleg critica și analizele. Sunt și multe lucruri obiective printre cele critice, dar nu înțeleg neadevărul și de ce, în anumite cazuri, nu sunt tratat cu minimum de respect. De 15 ani, de când sunt activ în această meserie, am câștigat trofee, am făcut lucruri bune și foarte bune.

Nu o spun cu laudă, o spun pentru că este realitatea. Am oferit respect total opiniei publice și presei. A fost respect necondiționat. Am oferit maxim respect și așteptam minimum respect”, a declarat Edi Iordănescu, la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Edi Iordănescu despre indicațiile lui Stoichiță din tribune: „Am auzit «România, România»”

Mihai Stoichiță a fost surprins pe parcursul meciului Belarus – România, scor 0-0, în timp ce a dat indicații din tribună. Intervenția directorului tehnic al Federației Române de Fotbal a fost apreciată de Dumitru Dragomir. Edi Iordănescu a dezvăluit că el este cel care ia în totalitate deciziile la echipa națională, însă un sfat de la Mihai Stoichiță este întotdeauna binevenit.

„Înainte de orice, în timpul meciului, atenția mea totală e la echipă și la ce facem bine și ce facem mai puțin bine. Încerc să fiu foarte exact în sarcinile pe care le fac raportat la joc. Nu sunt atent la ce se întâmplă în tribună, nu pot să ascult.

ADVERTISEMENT

Am auzit în vreo două rânduri «România, România» și sunt sigur că a venit din partea delegației noastre. Ne-a bucurat, a ajuns la noi. Au fost mai multe voci și nu știu ce se întâmplă în tribună. Știu că toate lumea este trup și suflet alături de echipa națională. Responsabilitatea este total a mea. La fel și deciziile.

De când sunt la națională, nu mi-a fost sugerată nici cea mai mică decizie și nu am fost inspirat ce a spus stânga sau dreapta. Domnul Stoichiță are experiență de antrenor. Un sfat de la domnul Stoichiță e binevenit, dar expertiza, decizia și responsabilitatea sunt ale mele”, a mai spus Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Edi Iordănescu după ce Valentin Mihăilă și-a rupt tricoul: „I-am spus asta”

Valentin Mihăilă a jucat doar 7 minute pentru România în remiza cu Belarus. Atacantul de la Parma și-a rupt tricoul după fluierul de final al meciului, iar Edi Iordănescu a dezvăluit ce i-a spus fotbalistului de 23 de ani după meci.

„A fost o frustrare, un moment neinspirat al lui Vali (n.r. Mihăilă). Eu am verificat și reverificat. Chiar între primele contacte pe care le-a avut cu adversarul, i-a rupt tricoul.

Probabil, în subconștient, că e tricoul rupt, nu a realizat și din supărare a recurs la acest gest. I-am spus că trebuie să fie atent la lucrurile acestea, este un român adevărat, un fotbalist cu mult talent, pe care eu îl aștept să se impună mai decisiv la Parma, să joace și să poată să vină și să ajute echipa națională”, au fost cuvintele lui Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT
2.78 este cota EXCLUSIVĂ Casa Pariurilor pentru pronosticul „total goluri România: peste 3.5” la meciul România - Andorra