News

Video înfricoşător. Un stol uriaș de păsări, surprins cum se prăbușește din senin. Peste 100 de mierle au murit

Un moment nemaiîntâlnit a avut loc în orașul Chihuahua, din Mexic. Un stol uriaș de mierle a fost surprins în timp ce se prăbușea la pământ, în timpul zborului.
14.02.2022 | 19:25
Video infricosator Un stol urias de pasari surprins cum se prabuseste din senin Peste 100 de mierle au murit
ADVERTISEMENT

Peste 100 de mierle au fost găsite moarte pe străzile din orașul Chihuahua, din Mexic, după ce stolul li s-a prăbușit. Momentul a fost surprins de camerele de luat vederi, din zonă și a devenit viral.

În imagini se vede cum deasupra unei locuințe un stol uriaș cu păsări cade brusc, în timpul zborului. Ulterior, mai multe dintre ele rămân nemișcate, la pământ, transmite presa locală, El Heraldo de Chihuahua.

ADVERTISEMENT

De ce s-a prăbușit stolul de păsări. Explicația oamenilor de știință

Întreg incidentul a avut loc pe data de 7 februarie și i-a uimit inclusiv pe specialiști. Potrivit spuselor acestora, o cauză a unei astfel de situații bizare ar fi încălzirea globală.

Tot oamenii de știință transmit că mierlele fac parte din categoria celor cu cap galben și care obișnuiesc să migreze din Canada, în Mexic, în timpul sezonului de iarnă.

ADVERTISEMENT

Poluarea și Tehnologia 5, posibil unele dintre cauzele prăbușirii stolului

S-au iscat mai multe ipoteze referitoare la cauza din care stolul de păsări s-a prăbușit. Nu este exclus ca acestea să se fi intoxicat cu aer poluat sau să se fi electrocutat în urma unei supraîncărcări a cablurilor electrice.

Totodată, potrivit The Guardian, este posibil și ca tehnologia 5G să fi declanșat episodul bizar. Experții mai pun totul și pe seama faptului ca o pasăre prădătoare să fi produs episodul nefericit.

ADVERTISEMENT

”Se pare că un răpitor ca un peregrine sau un șoim a urmărit o turmă, așa cum o fac cu graurii care murmură și s-au prăbușit când turma a fost forțată să coboare.

Puteți vedea că acestea se comportă ca un val la început”, a declarat dr. Richard Broughton, ecologist la Centrul pentru Ecologie și Hidrologie din Marea Britanie, mai notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

”Se pare că există întotdeauna tendința de a da vina pe poluanții mediului, dar și coliziunile cu infrastructura sunt foarte frecvente.

Într-un stol strâns, păsările urmăresc mișcările păsării din față, mai degrabă, decât să privească în larg.

Nu este exclus ca astfel de evenimente să aibă loc ocazional”, a declarat și dr. Alexander Lees, lector superior în biologia conservării la Universitatea Metropolitană din Manchester.

Pentru a stabili cu precizie ceea ce a dus la prăbușirea stolului, oamenii legii au demarat o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT