News

Stolojan, despre retragerea lui Cîrstoiu: „Toată treaba începe să pară extrem de neserioasă”

Stolojan, despre retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei. Cele două greșeli majore făcute de PNL-PSD
23.04.2024 | 13:34
Stolojan despre retragerea lui Cirstoiu Toata treaba incepe sa para extrem de neserioasa
Stolojan spune că retragerea medicului îl va avantaja „categoric” pe Nicușor Dan / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Theodor Stolojan, fost premier și lider PNL, a declarat, marți, că retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei este încă o greșeală a coaliției PSD-PNL, după prima, aceea de a merge cu un candidat unic în această cursă.

„E a doua eroare care se face”

Theodor Stolojan a comentat, marți, situația coaliției PSD-PNL după ce, în urma ședinței de luni spre marți, s-a luat decizia ca candidatul comun, medicul Cătălin Cîrstoiu, să părăsească cursa pentru Primăria Capitalei și cele două partide să propună candidați comuni în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian Burduja.

ADVERTISEMENT

„Punctul meu de vedere este că dacă se renunță acum la doctorul Cîrstoiu, e a doua eroare care se face, pentru că prima eroare a fost să se meargă cu candidat unic la Primărie”, a declarat pentru RFI Theodor Stolojan.

Listele comune, bune doar la europarlamentare

Fostul premier a explicat că doar la alergerile pentru Parlamentul European se justifică o participare pe liste comune, pentru că „obiectivele României” sunt comune și pentru PSD și pentru PNL, dar că în țară trebuie să participle cu candidați independenți.

ADVERTISEMENT

„Toată treaba începe să pară extrem de neserioasă”

„Sunt două partide, alegerile locale au specificul lor. Dacă la europarlamentare e total justificată participarea pe listă comună, pentru că obiectivele României sunt aceleași și pentru PNL și pentru PSD în PE și în UE, dincoace, lucrurile sunt foarte clare, problemele sunt locale și partidele trebuie să participe independent (…) Toată treaba începe să pară extrem de neserioasă (…). E prea târziu, deja, adică suntem în ceasul al doisprezecelea”, a declarat Stolojan.

Fostul premier a mai spus că decizia retragerii medicului Cătălin Cîrstoiu îl avanajează „categoric” pe Nicușor Dan, actualul primar general, care conduce și în sondaje în fața principalului contracandidat, Cristian Popescu Piedone.

ADVERTISEMENT