Sport

Stranieri 19-24 decembrie. Rădoi, învins de Crespo în Emirate. Ce s-a întâmplat în duelul dintre Olăroiu și Isăilă

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor. Vezi aici video cu cele mai tari reușite ale fotbaliștilor români.
24.12.2023 | 16:42
Stranieri 1924 decembrie Radoi invins de Crespo in Emirate Ce sa intamplat in duelul dintre Olaroiu si Isaila
Mirel Rădoi, înfrângere în Emirate. Sursă foto: Twitter Al Bataeh
ADVERTISEMENT
24-12-2023
14:50

Rădoi pierde în Emirate. Remiză între Olăroiu și Isăilă

Al Bataeh, echipă pregătită de Mirel Rădoi, a pierdut în etapa a 12-a din Emiratele Arabe Unite, scor 1-3, în fața celor de la Al Ain.Hernan Crespo este antrenorul celor de la Al Ain, care au punctat prin Laba, Atzili și Romero. Pentru Al Bataeh egalase Gassama în finalul primei reprize. 

Al Bataeh este pe locul 7 în Emiratele Arabe Unite, cu 16 puncte, în vreme ce Al Ain a urcat pe locul 2, cu 25 de puncte. În aceeaș rundă a avut loc și duelul dintre Al Sharjah și Ajman, echipe pregătite de Cosmin Olăroiu, respectiv Daniel Isăilă. S-a terminat 1-1, după ce oaspeții au avut 1-0 prin golul lui Madan. Fahad a egalat tot în prima repriză.

Al Sharjah este pe locul 4, cu 22 de puncte după primele 12 etape. În vreme ce Ajman este pe locul 11 cu 11 puncte acumulate.

24-12-2023
13:53

Neftci, victorie la primul meci fără Mutu

Azerii au reușit să obțină o victorie importantă în fața celor de la Kapaz, scor 2-0, în etapa a 18-a. Astfel, Neftci a reușit să câștige la primul meci fără Adrian Mutu pe bancă. 

Fosta echipă a „Briliantului” e pe trei în clasament, cu 28 de puncte, unul mai puțin decât locul doi ocupat de Zira și la zece puncte de liderul Qarabag. Până va fi numit un nou antrenor interimatul este asigurat de către secunzii lui Mutu, Bogdan Pătrașcu și Alin Chița. 

24-12-2023
12:37

Victorie mare pentru Alex Cicâldău în Ajunul Crăciunului

Konyaspor a câștigat clar meciul de pe teren propriu împotriva lui Kayserispor, scor 2-0, în etapa a 18-a din campionatul Turciei. Cikalleshi, cu o „dublă” din penalty, a marcat ambele goluri pentru gazde. 

Astfel, Konyaspor a urcat în clasament, iar în funcție de celelalte rezultate ar putea termina anul în afara locurilor retrogradabile. Konyaspor ocupă locul 15, cu 18 puncte în 17 etape. 

Alexandru Cicâldău a fost titular la Konyaspor. Mijlocașul român a fost înlocuit în minutul 82 cu francezul Steven N’Zonzi. Kayserispor a ratat ocazia de a urca pe locul 3 în clasament. 

24-12-2023
07:07

Marius Șumudică, imagine superbă cu suporterii lui Gaziantep

Gaziantep a câștigat categoric ultimul meci al anului, scor 3-0, în deplasare, împotriva celor de la Karagumruk, în etapa a 18-a din SuperLiga Turciei. Românul Denis Drăguș a fost cel mai bun jucător al lui Gaziantep cu un gol și o pasă de gol. 

Totodată, Florin Niță a fost integralist între buturi, iar Alexandru Maxim, intrat de pe bancă, a pasat decisiv la ultimul gol. Echipa lui Marius Șumudică a fost susținută de aproximativ 200 de persoane în deplasarea de la Istanbul. 

Imaginea finalului de an cu Marius Șumudică a venit după fluierul de final al meciului. Antrenorul român a mers în fața suporterilor și s-a îmbrățișat cu aceștia. 

„Am făcut 9 puncte în deplasare. Suntem pe un drum bun, ne vom continua drumul cu pași încrezători. Acum vom intra în pauză. Vor fi jucători care ni se vor alătura, dar și fotbaliști care vor merge la Cupa Africii pe Națiuni.

Toată lumea a știut cum să joace astăzi. Vreau să-l felicit pe președintele nostru. Îi felicit pe toți cei care au rămas lângă echipă. Vreau să le dedic această victorie suporterilor noștri care au venit de la o mie de kilometri distanță.

Cu toate acestea, aștept mai mulți fani la meciurile pe care le jucăm acasă. Aştept 15 mii de suporteri la următorul meci. Vreau să ne susţină. Îi aştept!”, a declarat Marius Șumudică, la finalul meciului. 

23-12-2023
16:31

Marius Șumudică încheie anul cu o victorie

Gaziantep a câștigat categoric ultimul meci din 2023. Formația antrenată de Marius Șumudică s-a impus, scor 3-0, în deplasare cu Karagumruk, în etapa a 18-a din SuperLiga Turciei. 

Denis Drăguș a fost omul meciului pentru Gaziantep. Atacantul român a deschis scorul în minutul 27 după o cursă incredibilă și a pasat la golul al doilea marcat de Gradel. 

Scorul final a fost stabilit de Kizildag în minutul 87 din pasa lui Alex Maxim. Gaziantep a urcat până pe locul 14 în clasament, cu 19 puncte în 17 etape. Florin Niță a fost integralist între buturile echipe lui „Șumi”. 

23-12-2023
14:40

Dennis Man își continuă recitalul

Dennis Man nu s-a mulțumit cu golul marcat în prima repriză a partidei dintre Parma și Ternana. Internaționalul român a oferit și două pase decisive în actul secund din minutele 52 și 55 ale lui Cyprien, respectiv Bernabe și astfel s-a făcut 3-1.

7 goluri și 3 assist-uri sunt acum cifrele fostului star de la FCSB pentru liderul din Serie B.

23-12-2023
13:33

Denis Drăguș, un nou gol la Gaziantep

Gaziantep o înfruntă pe Karagumruk, în deplasare, în etapa a 18-a din SuperLiga Turciei, ultima rundă din acest an. Formația lui Marius Șumudică a deschis scorul în minutul 27 prin Denis Drăguș. 

Atacantul român a trecut în viteză de doi adversari și a înscris cu un șut pe jos, pe lângă portarul Bilgin. A fost cea de-a 6-a reușită pentru Denis Drăguș la Gaziantep. Florin Niță este titular între buturile echipei antrenate de Marius Șumudică, în timp ce Alexandru Maxim este rezervă. 


Parma se duelează cu Ternana în etapa a 18-a din Serie B pe Stadio Ennio Tardini. Ternana a deschis scorul rapid în minutul 8 prin Raimondo. Răspunsul gazdelor a venit rapid. 

În minutul 10, Dennis Man a marcat din pasa lui Bernabe și a restabilit egalitatea pe tabelă. Fotbalistul spaniol i-a pasat cu călcâiul lui Dennis Man, iar românul a driblat un adversar și a înscris fără emoții. 

Dennis Man a ajuns astfel la 9 goluri marcate pentru Parma în 17 meciuri, în toate competițiile.

22-12-2023
17:20

Tănase și Burcă, protagoniști în victoria lui Al-Okhdood din Arabia Saudită

Al Okhdood a obținut a doua victorie consecutivă în Arabia Saudită. Echipa lui Florin Tănase și Andrei Burcă a câștigat, pe teren propriu, scor 1-0 cu Al-Shabab, în etapa cu numărul 18 din campionatul Arabiei Saudite. 

Scorul a fost deschis rapid de gazde în minutul 3. Saviour a înscris din pasa lui Florin Tănase. Fostul căpitan de la FCSB a fost integralist împotriva lui Al-Shabab. Tănase a primit un cartonaș galben în minutul 47. 

Al-Shabab a rămas în inferioritate numerică în minutul 54. Totuși, egalitatea pe teren a fost restabilită după cartonașul roșu încasat de Andrei Burcă în minutul 70 al meciului. 

Al-Okhdood a urcat în clasament până pe locul 12, cu 19 puncte în 18 partide. Echipa lui Burcă și Tănase a părăsit temporar zona locurilor retrogradabile. 

21-12-2023
20:24

Răzvan Lucescu, victorie clară la final de an

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, s-a impus categoric în ultimul meci din 2023, scor 6-0, în deplasare, cu formația Kifisias, în etapa a 15-a a campionatului Greciei.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Konstantelias (13), Thomas (28), Despodov (34), Murg (52), Ozdoev (72) și Tsingaras (80). În urma acestui succes, trupa tehnicianului român încheie anul pe primul loc în clasament, cu 35 de puncte, la un punct peste următoarea clasată, Panathinaikos Atena.

Ciprian Tătărușanu a avut parte de un nou meci de coșmar în Arabia Saudită. Portarul român a fost integralist în înfrângerea categorică suferită de echipa sa, în deplaxsare, scor 0-7, cu liderul Al Hilal, în etapa a 18-a a campionatului Arabiei Saudite.

21-12-2023
19:16

Moruțan, titular în Turcia

Mijlocașul Olimpiu Moruțan a fost integralist în partida pe care echipa sa, Ankaragucu, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Hatayspor, în etapa a 17-a din campionatul Turciei.

Mijlocașul Călin Popescu a jucat toate minutele în meciul pe care echipa sa, Othellos Athienou, a câștigat-o, acasă, scor 2-1, în fața formației Ethnikos Achnas, în etapa a 16-a a campionatului Ciprului.

21-12-2023
17:14

Stanciu, un nou gol spectaculos în Arabia Saudită

Nicolae Stanciu a marcat un gol de generic TV în partida pe care echipa sa, Damac, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 3-0, în fața formației Al Tai, în etapa a 18-a a campionatului Arabiei Saudite.

Internaționalul român, care a fost folosit pe toată durata jocului de antrenorul Cosmin Contra, a înscris ultimul gol în minutul 90+11. Stanciu a primit o pasă pe culoar, iar din interiorul careului a punctat de un lob fantastic pentru portar.

 

De partea cealaltă, tehnicianul Laurențiu Reghecampf l-a avut integralist pe mijlocașul Andrei Cordea. După acest rezultat, Damac a urcat pe locul 5 în clasament, cu 30 de puncte, în timp ce Al Tai este pe poziția 13, cu 17 puncte.

Mijlocașul Alexandru Cicâldău a jucat 86 de minute în meciul pe care echipa, Konyaspor, l-a încheiat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Samsunspor, în etapa a 17-a a campionatului Turciei.

În etapa a 15-a a campionatului Greciei, fundașul Sebastian Mladen a evoluat 70 de minute în întâlnirea pe care echipa sa, Panetolikos, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația PAS Giannina, care l-a avut 76 de minute în teren pe atacantul Claudiu Bălan.

20-12-2023
20:52

Ghiță, titular în Polonia

Fundașul Virgil Ghiță a fost titular în partida pe care echipa sa, MKS Cracovia, a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Legia Varșovia, într-o restanță din etapa a 2-a a campionatului Poloniei.

Ghiță a fost integralist, în timp ce coechipierul său Cornel Râpă a rămas pe banca de rezerve.

Mijlocașul Antonio Sefer a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Hapoel Beer Sheva, l-a pierdut, acasă, scor 0-1, în fața formației Maccabi Tel Aviv, în etapa a 10-a a campionatului Israelului.

20-12-2023
19:09

Alex Păun, titular în Israel

Mijlocașul Alexandru Păun a fost titular în partida pe care echipa sa, Bnei Sakhnin, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Hapoel Haifa, în etapa a 10-a a campionatului Israelului.

Fostul jucător de la CFR Cluj a fost înlocuit la pauză.

Fundașul Umit Akdag a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Goztepe, a câștigat-o, acasă, scor 5-1, în fața formației Eyupspor, în etapa a 16-a a ligii secunde din Turcia.

20-12-2023
18:08

Olăroiu, doar remiză în Emiratele Arabe

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Al-Ahli Dubai, în etapa a 9-a a campionatului Emiratelor Arabe Unite.

Oaspeții au deschis scorul prin Mateusao (45+3), gazdele restabilind egalitatea după autogolul lui Abbas (81). Trupa tehnicianul român a încheiat jocul în inferioritate numerică după eliminarea lui Salim Ali (90+7).

Al Sharjah se află pe locul 4 în clasament, cu 21 de puncte, la 6 puncte în spatele liderului Al Wasl.

20-12-2023
16:59

Alibec a marcat pentru Muaither

Denis Alibec, în vârstă de 31 de ani, a fost titular pentru echipa Muaither și și-a adăugat un gol impresionant în cont în minutul 30 al meciului cu Al Wakra. Reușita sa a venit în urma unei pase la firul ierbii semnată de Fouad Saleh, iar Alibec a înscris cu un șut plasat sub transversală.

Cu acest gol, Alibec a ajuns la patru reușite în primele 12 meciuri pentru formația qatareză și a contribuit și cu două pase decisive. În ciuda reușitei lui Alibec, Al Wakra s-a impus în final cu scorul de 4-2. În clasamentul campionatului qatarez, Muaither se află pe locul 11.

Marius Șumudică a fost egalat în Turcia de la 2-0. Gaziantep a făcut egal cu Adana Demirspor, scor 2-2, în etapa 17 din SuperLig. Florin Andone s-a accidentat grav în meciul Albacete – Eldense. Atacantul român suferă de o durere la genunchiul drept.

Stranieri 19-24 decembrie. Marius Şumudică, egalat de la 2-0 în Turcia!

În perioada 19-24 decembrie îi așteaptă pe stranieri ultimele examene din acest an. Primul pe listă a fost Marius Șumudică care a fost egalat de la 2-0 în Turcia. Astfel, duelul dintre Gaziantep și Adana Demirspor s-a terminat 2-2 în etapa 17 din SuperLig.

ADVERTISEMENT

După acest egal, Gaziantep rămâne pe locul 15 în campionat cu 16 puncte. Elevii lui Șumudică sunt la 2 puncte de locul 16, Konyaspor, care urmează să joace în etapa 17 cu Samsunspor, formația clasată pe locul 17 retrogradabil.

Ultimul meci din acest an al celor de la Gaziantep este cu Karagumruk, formația de pe locul 14. Adversara din etapa 18 a echipei lui Șumudică are un meci mai puțin și 17 puncte. Duelul dintre cele două va avea loc sâmbătă, de la ora 15:00, la Istanbul.

ADVERTISEMENT

Înaintea confruntării dintre Gaziantep şi Adana Demirspor, Marius Şumudică i-a oferit flori arbitrului Bahattin Şimşek. Echipele au aplaudat înainte de startul meciului, gest simbolic prin care condamnă atacul asupra arbitrului Halil Umut Meler.

Ghinion uriaş pentru Florin Andone

Florin Andone a avut parte de un ghinion uriaș în Spania. Atacantul român s-a accidentat la genunchiul drept în ultimul duel din acest an contra celor de la Albacete. Andone este la primul sezon pentru Eldense care ocupă locul 15 cu 26 de puncte în La Liga 2.

ADVERTISEMENT

În 19 meciuri, Florin Andone a marcat 3 goluri și a oferit o pasă de gol. Fotbalistul de 30 de ani este la echipa cu numărul 5 din Spania. Andone a mai evoluat la Cordoba, La Coruna, Cadiz și Las Palmas. În carieră, atacantul a mai jucat pentru Brighton și Galatasaray.

Meciuri tari pentru antrenorii români în străinătate

Ladislau Boloni deschide lista antrenorilor din străinătate care vor avea parte de cele mai tari meciuri pe final de an. Metz va face deplasarea la Paris pentru duelul din etapa 17 cu PSG, liderul din Ligue 1. Formația lui Boloni este pe locul 14 și are 16 puncte, cu 3 mai multe decât Lyon, formație care se află pe poziția 16 retrogradabilă. Duelul dintre PSG și Metz se va desfășura pe Parc des Princes, miercuri, 20 decembrie, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

În Arabia Saudită vom avea un derby românesc. Damac, formația antrenată de Cosmin Contra și Al Taee, echipa lui Laurențiu Reghecampf se vor duela în runda 18. Contra și Stanciu au trec printr-o perioadă excelentă cu 4 meciuri câștigate la rând. În partea cealaltă, Reghe a obținut doar două victorii și 2 înfrângeri în ultimele 4 dueluri. Meciul dintre Damac și Al Taee va avea loc joi, 21 decembrie, de la ora 17:00.

ADVERTISEMENT