Sport

Florin Andone, ținta de lux a lui Dinamo în mercato. Cum arată lista scurtă de transferuri a lui Nicolescu. Exclusiv

Florin Andone este starul pe care Dinamo vrea să îl regimenteze în pauza de iarnă. Nu este însă singurul nume mare care are șanse să ajungă în „Ștefan cel Mare”.
19.12.2023 | 14:30
Florin Andone tinta de lux a lui Dinamo in mercato Cum arata lista scurta de transferuri a lui Nicolescu Exclusiv
Florin Andone, ținta de lux a lui Dinamo în mercato. Cum arată lista scurtă de transferuri a lui Nicolescu. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT

Florin Andone (30 de ani) este din ce în ce mai aproape de prima sa experiență ca fotbalist în România. FANATIK a aflat în exclusivitate că atacantul lui Eldense este principala țintă de transfer a lui Dinamo în această iarnă. Pe lista „câinilor” se mai află și alți doi jucători experimentați.

Florin Andone este dorit la Dinamo în pauza de iarnă. De ce a picat în vară transferul la Rapid

Florin Andone n-a evoluat niciodată în România la nivel de seniori. Atacantul născut la Botoșani are ocazia ca, începând cu 2024, să îmbrace tricoul lui Dinamo. În vară, Andone a fost și pe lista Rapidului, echipa sa de suflet, dar transferul a picat.

ADVERTISEMENT

Din informațiile obținute în exclusivitate de FANATIK, Florin Andone și-a dorit să joace pentru Rapid, dar mutarea nu s-a concretizat pentru că soția atacantului n-a vrut să lase Spania pentru România.

Situația s-a schimbat însă, deoarece Florin Andone vrea să prindă lotul pentru Euro 2024. Vârful lui Eldense vrea să fie cât mai aproape de raza de acțiune a selecționerului Edi Iordănescu și este dispus mai mult ca niciodată să evolueze în SuperLiga, chiar și pentru Dinamo, una dintre rivalele rapidiștilor.

ADVERTISEMENT

Cotat de transfermarkt.com la 800.000 de euro, Florin Andone mai are contract cu Eldense până în vara lui 2025, dar ar putea ajunge la o înțelegere pentru ca spaniolii să îl lase liber și să vină să joace la Dinamo.

Vârful nu doar că are experiență, dar este și un fotbalist în formă, exact ce le trebuie „câinilor” pentru a se salva de la retrogradare. În acest sezon de LaLiga2, Andone marcat 3 goluri și a oferit 1 assist în cele 19 meciuri jucate pentru Eldense, ocupanta locului 15 din al doilea eșalon fotbalistic spaniol.

ADVERTISEMENT

Euro 2024, atu pentru Dinamo

Cu 25 de selecții și 2 goluri sub tricolor, Florin Andone nu este singurul fotbalist român care ia în calcul varianta Dinamo, în speranța că va intra în atenția lui Edi Iordănescu pentru lotul care va reprezenta România la Euro 2024.

FANATIK a aflat în exclusivitate că, pe lângă Andone, conducerea roș-albilor poartă tratative și cu Ronaldo Deaconu și Ionuț Nedelcearu. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru site-ul nostru, fundașul central, care în prezent evoluează la Palermo, și-a exprimat dorința de a merge la Euro 2024 și a vorbit despre varianta Dinamo.

ADVERTISEMENT

Dacă situația lui Nedelcearu este una similară cu cea a lui Florin Andone, el având contract cu Palermo până în vara lui 2025, în ceea ce îl privește pe Deaconu, care, în SuperLiga, a mai evoluat pentru ASA Tg. Mureș, Concordia Chiajna, Gaz Metan Mediaș și Sepsi, în iarnă, acesta va intra în ultimele șase luni de contract cu polonezii de la Kielce.

Din informațiile pe care le-a obținut site-ul nostru, tratativele cu Florin Andone (atacant, 30 de ani, Eldense), Ronaldo Deaconu (mijlocaș ofensiv, 26 de ani, Korona Kielce) și Ionuț Nedelcearu (fundaș central, 27 de ani, Palermo) au fost purtate de administratorul special Andrei Nicolescu și au intrat în linie dreaptă, conducerea lui Dinamo dorind ca noii jucători să fie la dispoziția antrenorului croat Zeljko Kopic încă din primele zile ale anului viitor.

  • 2016 este ultimul turneu final la care a participat România, iar Florin Andone a făcut parte din lot
ADVERTISEMENT
Tags: