Sport

Stranieri, 7-13 decembrie. Dan Petrescu a calificat-o pe Jeonbuk în optimile Ligii Campionilor Asiei. Reacția tehnicianului

FANATIK vă ține la curent cu toate informațiile despre meciurile stranierilor. Vezi aici video cu cele mai tari reușite ale fotbaliștilor români.
13.12.2023 | 16:07
Stranieri 713 decembrie Dan Petrescu a calificato pe Jeonbuk in optimile Ligii Campionilor Asiei Reactia tehnicianului
Echipa sud-coreeană Jeonbuk s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, după ce a învins, pe teren propriu, scor 3-2, formația thailandeză Bangkok United, în ultima etapă a fazei grupelor. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-12-2023
14:20

Dan Petrescu, calificare cu emoții în Liga Campionilor Asiei

Echipa sud-coreeană Jeonbuk s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor Asiei, după ce a învins, pe teren propriu, scor 3-2, formația thailandeză Bangkok United, în ultima etapă a fazei grupelor.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Moon Seon-Min (42) și Lee Dong-Jun (76, 78), în timp ce pentru oaspeți au înscris Jarunongkran (4) și Poomchantuek (85). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a terminat Grupa F pe locul secund cu 12 puncte.

Jeonbuk a avut o linie de clasament bună care i-a permis să intre între cele mai bune șase locuri 2 din cele 10 grupe.

La finalul meciului câștigat cu Bangkok United, care a adus calificarea, Dan Petrescu s-a arătat nemulțumit de jocul prestat de echipa sa în prima repriză, dar consideră că per total a avut parte de 6 luni bune la Jeonbuk.

”Nu am jucat bine în prima repriză. Nu am avut agresivitate. Cu toate acestea, am egalat și am fost activi în repriza a doua. Nu am profitat de toate șansele pe care le-am avut în repriza a doua, dar sunt fericit că am câștigat. Sunt foarte fericit pentru că am ajuns în optimi. Ne vom îmbunătăți anul viitor.

E dificil să evaluez sezonul când ești în mijlocul lui. Am fost foarte mulțumit de ultimele șase luni. Sunt fercit că am ajuns în finala Cupei și sunt fericit că am avansat de pe locul șapte. Sunt fericit, de asemenea, și pentru calificarea în optimi de azi. Sezonul viitor va fi cu mult diferit.

Nu cred că e corect să mă evaluez singur. Trebuie să fiu judecat de altcineva. A fost dificil să mă adaptez într-o țară nouă. Am fost satisfăcut, pentru că am lucrat cu jucători profesioniști. Am făcut greșeli, trebuie să mă îmbunătățesc în viitor. Trebuie să mă schimb, nu doar eu, ci întreaga echipă.

Atât eu, cât și jucătorii, trebuie să ne adaptăm mai bine, să avem o pregătire bună. Trebuie să aducem jucători care să ajute echipa. Sper să se decidă să fie aduși jucători buni”, a declarat Petrescu, conform presei sud-coreene.

13-12-2023
11:31

Declarația lui Cristian Chivu după calificarea în play-off-ul Youth League

După ce a calificat-o pe Inter U19 în play-off-ul Youth League, Cristian Chivu s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale. Antrenorul susține că a avut trei adversare grele, însă forța grupului italienilor a fost mai puternică și i-a ajutat să își îndeplinească obiectivul.

“Am jucat în Youth League într-o grupă deloc ușoară, cu trei echipe mai pregătite decât noi în acest moment.

Cu Sociedad am înțeles în ce momente ale meciului trebuia să luptăm mai mult, cu inimă și spirit am adus această victorie pe care am meritat-o încă din prima etapă, având în vedere cum a fost la San Sebastian.

Totuși, parcursul este important: băieții cresc bine, astăzi (n.r. 12 decembrie, cu Real Sociedad) a fost al șaptelea meci în 20 de zile”, a declarat Cristi Chivu.

12-12-2023
15:48

Chivu, calificare în extremis cu Inter U19

Echipa Inter U19, antrenată de Cristian Chivu, a terminat pe locul secund în Grupa D a UEFA Youth League și s-a calificat în play-off-ul competiției.

În ultima etapă a fazei grupelor, italienii au învins pe teren propriu, scor 1-0, formația spaniolă Real Sociedad, prin golul marcat din penalty de Sarr (64). Inter a profitat și de faptul că Benfica, contracandidata la locul 2, a pierdut în deplasare cu liderul FC Salzburg, scor 2-4.

Echipa spaniolă FC Sevilla, cu fundașul român Robert Răzvan Jalade titular, s-a calificat în play-off-ul UEFA Youth League, după ce a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația franceză RC Lens, în ultima etapă a Grupei B. Jalade a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 4.

Ibericii au încheiat pe locul 2, după Lens, beneficiind de faptul că echipa olandeză PSV Eindhoven a pierdut, acasă, scor 1-3, în fața formației engleze Arsenal Londra.

11-12-2023
18:22

Moruțan, gol spectaculos pentru Ankaragucu

Mijlocașul Olimpiu Moruțan a marcat un gol în partida pe care echipa, sa, Ankaragucu, a terminat-o la egalitate, teren propriu, scor 1-1, în fața formației Caykur Rizespor, din etapa a 15-a a campionatului Turciei.

Folosit titular, internaționalul român a deschis scorul în minutul 14 cu un șut magnific de la 17 metri, după o combinație cu Guneren. Moruțan a fost schimbat în minutul 81. 

 

Tot în Turcia, mijlocașul Alexandru Cicâldău a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Konyaspor, l-a pierdut, acasă, scor 0-1, în fața formației Sivasspor.

Portarul Ciprian Tătărușanu a fost integralist în întâlnirea pe care echipa sa, Abha, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-2, în fața formației Al Khaleej, în sferturile de finală ale Cupei Arabiei Saudite.

Mijlocașul Răzvan Marin a intrat pe teren în minutul 63 al jocului pe care echipa sa, Empoli, l-a terminat la egalitate, acasă, scor 1-1, cu formația Lecce, în etapa a 15-a din Serie A.

Mijlocașul Antonio Sefer a jucat până în minutul 90+2 al partidei pe care echipa sa, Hapoel Beer Sheva, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Netanya, în etapa a 8-a a campionatului Israelului.

10-12-2023
19:37

Eșec dur pentru Racovițan și Sorescu în Polonia

Jucătorii Bogdan Racovițan și Deian Sorescu au fost integraliști în partida pe care echipa lor, Rakow Czestochowa, a pierdut-o, în deplasare, scor 2-4, în fața formației Jagiellonia, în etapa a 18- a campionatului Poloniei.

Fundașul Andres Dumitrescu a fost rezervă în meciul pe care echipa sa, Slavia Praga, l-a câștigat, pe teren propriu, scor 2-0, în fața formației Mlada Boleslav, în etapa a 18-a a campionatului Cehiei.

Atacantul Florin Andone a jucat 57 de minute în întâlnirea pe care echipa sa, Eldense, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Leganes, în etapa a 19-a a ligii secunde din Spania.

Fundașul David Celea a fost integralist în jocul pe care echipa sa, Nea Salamis, l-a pierdut, acasă, scor 0-2, în fața formației Omonia Nicosia, în etapa a 14-a a campionatului Ciprului.

Atacantul Adrian Păun a jucat 62 de minute în partida pe care echipa sa, Bnei Sakhnin, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 2-3, în fața formației Maccabi Tel Aviv, în etapa a 8-a a campionatului Israelului.

10-12-2023
17:59

Drăguș, gol din lovitură liberă

Atacantul Denis Drăguș a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Gaziantep, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 1-3, în fața formației Trabzonspor, în etapa a 15-a a campionatului Turciei.

Internaționalul român, care a fost integralist, a transformat superb o lovitură liberă de la 23 de metri în minutul 80 și a stabilit rezultatul final. Antrenorul Marius Șumudică l-a folosit toate minutele și pe portarul Florin Niță, în timp ce pe mijlocașul Alexandru Maxim l-a înlocuit în minutul 66.

 

Gaziantep se află pe poziția 15, cu 14 puncte, unul mai mult decât Samsunspor, prima formație aflată pe loc retrogradabil.

Jucătorii Vlad Dragomir și Adrian Rus au fost titulari în partida pe care echipa lor, Pafos, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Karmiotissa, în etapa a 14-a a campionatului Ciprului. Dragomir a fost integralist, în timp ce Rus a fost schimbat în minutul 81. La învingători, mijlocașul Răzvan Grădinaru a jucat toate minutele.

10-12-2023
17:27

Mihăilă, gol splendid în Serie B

Atacantul Valentin Mihăilă a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Parma, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 3-3, cu formația Palermo, în etapa a 16-a din Serie B.

Intrat pe teren în locul lui Dennis Man în minutul 73, internaționalul român a înscris golul de 2-3 în primul minut de prelungire. Mihăilă a marcat cu o execuție minunată de la marginea careului de 16 metri.

 

Primul gol al Parmei a fost reușit de Estevez (51), în timp ce pentru 3-3 a punctat Charpentier (90+5). Pentru Palermo, la care fundașul Ionuț Nedelcearu a fost rezervă, au marcat Brunori (3, 18) și Segre (85).

Parma este lider în Serie B, cu 34 de puncte, în timp ce Palermo ocupă locul 8, cu 25 de puncte.

10-12-2023
16:18

Adi Mutu, a doua victorie la rând cu Neftchi

Echipa Neftchi Baku, antrenată de Adrian Mutu, a învins, pe teren propriu, scor 3-2, formația Turan, în etapa a 16-a a campionatului Azerbaidjanului.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Ozobic (5), Hadzhiyev (56) și Olanare (76), în timp ce pentru oaspeți au înscris Miller (8) și John (59). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 3 în clasament, cu 25 de puncte, la 10 puncte în spatele liderului Qarabag.

Echipa FC Metz, pregătită de Ladislau Boloni, a fost învinsă, acasă, scor 0-1, de formația Brest, în etapa a 15-a din Ligue 1. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Le Douaron (75). Trupa antrenorului român ocupă locul 12 în clasament, cu 16 puncte.

Fundașul Radu Drăgușin a fost integralist în partida pe care echipa sa, Genoa, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-1, în fața formației Monza, în etapa a 15-a din Serie A. Coechipierul său, atacantul George Pușcaș, a fost doar rezervă.

Tot în Italia, portarul Mihai Popa a fost rezervă în meciul pe care echipa sa, Torino, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Frosinone.

Mijlocașul Umit Akdag a intrat pe teren în minutul 90 al întâlnirii pe care echipa sa, Goztepe, a câștigat-o, în deplasare, scor 3-0, în fața formației Genclerbirligi, în etapa a 15-a a ligii secunde din Turcia.

10-12-2023
08:12

Alexandru Mățan e campion în MLS

Alexandru Mățan și-a trecut în palmares titlul de campion în Major League Soccer. Columbus Crew a reușit să câștige finala în fața celor de la Los Angeles FC cu scorul de 2-1. Mățan ajunge, astfel, la 3 trofee în carieră, după Cupa și Supercupa câștigate alături de Farul.

Cu peste 20.000 de oameni în tribună, Alexandru Mățan a fost integralist în duelul cu Los Angeles. În vârstă de 24 de ani, Mățan a reușit 2 goluri și 12 pase decisive în cele 37 de partide disputate pentru americani.

09-12-2023
20:57

Burcă, titular în Arabia Saudită

Fundașul Andrei Burcă a fost titular în partida pe care echipa sa, Al Akhdoud, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Al Wehda, în etapa a 16-a a campionatului Arabiei Saudite.

Internaționalul român a fost integralist și a primit un cartonaș galben în minutul 29. Coechipierul său Florin Tănase nu a fost inclus în lot la acest joc.

Fundașul Alexandru Pașcanu a fost integralist în meciul pe care echipa sa, Sporting Gijon l-a terminat la egalitate, pe teren propriu, scor 0-0, cu formația Levante, în etapa a 19-a a ligii secunde din Spania.

Jucătorii Virgil Ghiță și Cornel Râpă au fost integraliști în întâlnirea pe care echipa lor, MKS Cracovia, a terminat-o la egalitate, acasă, scor 2-2, cu formația Stal Mielec, la care Marco Ehmann nu a jucat fiind accidentat, în etapa a 18-a a campionatului Poloniei.

Tot în Polonia, fundașul Marius Briceag a fost titular în partida pe care echipa sa, Korona Kielce, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 0-0, cu formația Slask Wroclaw. Briceag a fost integralist, în timp ce coechipierul său Ronaldo Deaconu a intrat pe teren în minutul 56.

Mijlocașul Alexandru Dobre a intrat pe teren în minutul 67 al meciului pe care echipa sa, Famalicao, l-a terminat la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Portimonense, în etapa a 13-a a campionatului Portugaliei.

Atacantul Rareș Ilie a fost doar rezervă în întâlnirea pe care echipa sa, Lausanne, a terminat-o la egalitate, pe teren propriu, scor 1-1, cu formația Servette Geneva, în etapa a 17-a a campionatului Elveției.

09-12-2023
17:22

Ghinion teribil pentru Marius Marin în Serie B

Mijlocașul Marius Marin și-a dat un autogol în partida pe care echipa sa, Pisa, a pierdut-o, în deplasare, scor 0-2, în fața formației Catanzaro, în etapa a 16-a din Serie B.

Internaționalul român a fost căpitanul oaspeților, a fost integralist și a marcat în proprie poartă în minutul 82, stabilind scorul final.

Atacantul George Ganea a fost doar rezervă în meciul pe care echipa sa, Ujpest, l-a terminat la egalitate, în de plasare, scor 1-1, cu formația Zalaegerszeg, în etapa a 16-a a campionatului Ungariei.

09-12-2023
15:45

Succes lejer pentru Olăroiu în Emirate

Echipa Al Sharjah, antrenată de Cosmin Olăroiu, a învins, în deplasare, scor 4-1, formația Hatta, în etapa a 10-a a campionatului Emiratelor Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Caio (19, penalty), Camara (41, 73) și Tagliabue (45), în timp ce pentru gazde a înscris Merkel (67). În urma acestei victorii, trupa tehnicianului român a urcat pe locul 4 în clasament, cu 17 puncte, la 7 puncte în spatele liderului Al Wasl, care are însă un joc mai mult disputat.

Mijlocașul Ianis Hagi a jucat 63 de minute în partida pe care echipa sa, Deportivo Alaves, a pierdut-o, pe teren propriu, scor 0-1, în fața formației Las Palmas, în etapa a 16-a din La Liga.

Mijlocașul Alexi Pitu a jucat 73 de minute în meciul pe care echipa sa, Girondins Bordeaux, a câștigat-o, în deplasare, scor 1-0, în fața formației Angouleme, în turul 8 al Cupei Franței.

Mijlocașul Denis Hergheligiu a jucat 77 de minute și a primit un cartonaș galben în întâlnirea pe care echipa sa, FeralpiSalo, a pierdut-o, în deplasare, scor 1-2, în fața formației Ternana, în etapa a 16-a din serie B.

08-12-2023
17:05

Etapă de groază pentru Reghecampf și Tătărușanu la arabi

Ciprian Tătărușanu a primit trei goluri astăzi, în partida pierdută de Abha, scor 1-3, în deplasarea de la Al Khaalej. Abha a ajuns la a 4-a înfrângere consecutivă în campionat și ocupă primul loc retrogradabil, cu doar 13 puncte acumulate în 16 etape.

Cât despre Laurențiu Reghecampf, formația acestuia, Al-Tai, a pierdut pe teren propriu în fața colosului Al Hilal, de altfel liderul la zi al campionatului, scor 1-2. În urma acestui rezultat formația lui Reghecampf se apropie de retrogradare, cu 17 puncte față de 13 ocupate chiar de către echipa lui Ciprian Tătărușanu.

08-12-2023
15:29

Denis Alibec, gol pentru Muaither SC în Qatar, în 2-2 cu Al Arabi

Partida dintre echipa lui Alibec și Al Arabi s-a terminat 2-2. Denis Alibec a marcat un nou gol pentru Muaither SC în Qatar. Atacantul român a punctat în prelungirile primei reprize a meciului cu Al-Arabi, în etapa a 11-a din campionatul qatarez. 

A fost cea de-a 5-a reușită a românului în tricoul lui Muaither SC. Denis Alibec a mai înscris în campionat cu Al-Duhail (1-4), Al-Ahli Doha (2-4) și două goluri în cupă cu Umm-Salal (3-4). 

Denis Alibec a profitat de o eroare în defensiva oaspeților. Fostul atacant de la Farul a recuperat excelent o minge și l-a învins pe Al-Hail. 

08-12-2023
15:21

Mirel Rădoi și Al-Bataeh, salt în clasamentul din Emiratele Arabe Unite

Al-Bataeh a obținut o victorie importantă în meciul de pe teren propriu cu Bani Yas. Formația pregătită de Mirel Rădoi s-a impus, scor 2-1, în etapa a 10-a din campionatul Emiratelor Arabe Unite. 

Al-Bataeh a deschis scorul în minutul 4 prin Alhammadi. Atacantul în vârstă de 26 de ani a înscris din pasa lui Gassama. Avantajul formației lui Mirel Rădoi a rezistat doar 4 minute. În minutul 8, Alvarez a restabilit egalitatea. 

Brazilianul Alvaro de Oliveira a adus toate cele 3 puncte pentru Al-Bataeh cu un gol marcat din penalty în minutul 42. Astfel, Al-Bataeh a urcat nu mai puțin de 4 locuri în clasament până pe poziția a 5-a. 

07-12-2023
19:15

Victorie pentru Răzvan Lucescu în Cupa Greciei

Formația PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, pe teren propriu, scor 1-0, echipa Volos NFC, în prima manșă a 16-imilor de finală ale Cupei Greciei.

Unicul gol al întâlnirii a fost marcat din penalty de Schwab (45+2). Returul de la Volos va avea loc la începutul anului viitor.

07-12-2023
17:29

Contra și Stanciu, victorie în fața unui colos

Echipa Damac, antrenată de Cosmin Contra, a învins, pe teren propriu, scor 3-1, formația Al Ittihad, campioana en-titre, în etapa a 16-a a campionatului Arabiei Saudite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de N’Koudou (12, 45+7) și Grohe (46, autogol), în timp ce pentru oaspeți a înscris Hamdallah (45+3, penalty). Mijlocașul Nicolae Stanciu a fost integralist la Damac. Al Ittihad a fost lipsită de superstarul Karim Benzema, dar i-a avut pe teren pe italianul Luiz Felipe, francezul N’Golo Kante și brazilienii Igor Coronado și Fabinho.

În urma acestei victorii, trupa tehnicianul român a urcat pe locul 6 în clasament, cu 24 de puncte.

07-12-2023
14:47

Gaziantep a avut nevoie de prelungiri în Cupa Turciei

Echipa Gaziantep, antrenată de Marius Șumudică s-a calificat cu emoții în turul 5 al Cupei Turciei, după ce a învins, pe teren propriu, scor 2-1 după prelungiri, formația Etimesgut Belediyespor, din liga a treia.

Gazdele au deschis scorul prin Kizildag (45+3), dar oaspeții au trimis meciul în prelungiri cu golul lui Kucuk (90+1). Victoria pentru trupa tehnicianului român a fost adusă de Karakas (93).

Mijlocașul Alexandru Maxim a fost căpitanul lui Gaziantep și a fost înlocuit la pauză. Ceilalți doi români din lot, portarul Florin Niță și atacantul Denis Drăguș, au fost menajați de Șumudică.

Damac caută să își prelungească seria meciurilor fără înfrângere în Arabia Saudită, însă formația lui Cosmin Contra și Nicolae Stanciu au parte de un duel infernal cu Al-Ittihad. Formația care îl are în atac pe Benzema are 4 victorii în ultimele 5 meciuri. Duelul are loc, joi, 7 decembrie, de la ora 17:00.

Stranieri, 7-10 decembrie. Dueluri tari pentru românii din Arabia Saudită

Duelurile stranierilor continuă vineri, 8 decembrie. Al-Bataeh, formația pregătită de Mirel Rădoi, o înfruntă pe Bani Yas, ora 14:45. Cele două formații sunt vecine de clasament în Emiratele Arabe Unite. Tot vineri echipa lui Denis Alibec, Muaither SC, se duelează de la ora 16:30 cu Al Arabi în campionatul din Qatar.

ADVERTISEMENT

Vineri au loc nu mai puțin de 3 meciuri în Arabia Saudită în care sunt implicați români. De la ora 17:00, Ciprian Tătărușanu și Abha o înfruntă pe Al-Khaleej. Portarul român vine după experiența neplăcută din etapa trecută, când a primit 6 goluri de la Al Ahli.

Totodată, Al-Tai, cu Laurențiu Reghecampf și Andrei Cordea în prim-plan, dau piept cu Al-Hilal, liderul din Arabia Saudită. Seria duelurilor de vineri ale românilor în campionatul saudit este închisă de Al-Nassr – Al-Riyadh, Cristiano Ronaldo împotriva lui Alin Toșca.

ADVERTISEMENT

Stranieri, 7-10 decembrie. Ianis Hagi, duel cu Las Palmas în La Liga

Sâmbătă, 9 decembrie, Cosmin Olăroiu caută prima victorie la Al Sharjah după 6 meciuri consecutive fără succes. Echipa românului o înfruntă pe Hatta în campionatul din Emiratele Arabe Unite, de la ora 14:45.

Ianis Hagi are o nouă oportunitate pentru a prinde minute în La Liga. Alaves o înfruntă pe Las Palmas, pe teren propriu, de la ora 15:00. Românul a fost luat pe sus de presa din Spania după evoluția din Cupa Regelui.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Alexi Pitu poate prinde mai multe minute la Bordeaux. Formația din liga a doua franceză o înfruntă în Cupa Franței pe Angouleme, ora 15:00. De asemenea, Marius Marin poate bifa o nouă apariție în tricoul lui Pisa contra celor de la Catanzaro într-un duel din Serie B.

Al-Okhdood, cu Florin Tănase și Andrei Burcă pe teren, caută să scape de emoțiile retrogradării în Arabia Saudită cu o victorie în fața celor de la Al-Wehda. Ronaldo Deaconu (Korona Kielce) și Rareș Ilie (Lausanne) închid seria meciurilor românilor de sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Derby pentru Marius Șumudică în Turcia

Duminică, 10 decembrie, meciurile stranierilor continuă. După victoria entuziasmantă împotriva liderului, Neftchi Baku primește vizita celor de la Turan. Cu o victorie, formația lui Adrian Mutu poate face un salt impresionant în clasamentul din Azerbaidjan. Tot de la ora 16:00, Metz o înfruntă pe Brest în Ligue 1. Boloni caută o nouă victorie în Franța.

Radu Drăgușin și Genoa vor ține steagul sus pentru România în duelul din Serie A cu Monza, în timp ce în Serie B, românii Valentin Mihăilă și Dennis Man au derby la Parma cu Palermo.

Marius Șumudică și Gaziantep primesc vizita celor de la Trabzonspor, duminică, 10 decembrie, ora 18:00, în etapa a 15-a din campionatul Turciei. O jumătate de oră mai târziu începe meciul lui Rakow, formația la care evoluează Deian Sorescu și Bogdan Racovițan. Tot duminică au loc meciurile lui Andres Dumitrescu (Slavia Praga – Mlada Boleslav) și Răzvan Lucescu (Asteras – PAOK).

ADVERTISEMENT