Sport

Strategia de atacanți a Rapidului. Șeful din Giulești vorbește despre înlocuitorul lui Rrahmani

Rapid suferă la capitolul atacanți, după ce Albion Rrahmani și Kevin Soni s-au accidentat. Daniel Nicolae a dezvăluit care este strategia de transferuri a clubului.
31.10.2023 | 21:27
Strategia de atacanti a Rapidului Seful din Giulesti vorbeste despre inlocuitorul lui Rrahmani
Rapid nu mai soluții în atac, după accidentările lui Albion Rrahmani și Kevin Soni. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Rapid suferă la capitolul atacanți, după ce ambele vârfuri transferate în această vară de echipă s-au accidentat: Albion Rrahmani și Kevin Soni. Daniel Niculae a vorbit despre strategia de transferuri la Rapid.

Cum se  fac transferurile la Rapid?

Daniel Niculae a vorbit despre politica de transferuri a echipei, spunând că fiecare campanie de achiziție este pregătită cu un șase luni înainte.

ADVERTISEMENT

Lucrurile au fost foarte clare în perioada de vară, fiecare campanie de transferuri o pregătim cu cel puțin șase luni de zile înainte. Știm foarte bine că cele mai multe transferuri se fac în perioada de vară.

Știm foarte bine că noi am avut nevoie de foarte mulți jucători, ținând cont de această continuă mișcare și transformare a echipei.

ADVERTISEMENT

Plecând din liga a patra și trecând prin toate ligile inferioare, automat trebuie să vii cu un refresh vis-a-vis de lotul de jucători, ridici puțin calitatea și încerci să aduci dubluri pe toate posturile. În mare, ne-am cam ținut de promisiuni și am reușit să face lucrurile astea. Sunt și momente în care încerci să aduci jucători și mai apar și lucruri pe care nu poți să le controlezi”, spune Daniel Nicolae, despre campania de transferuri a Rapidului.

Putea fi refuzată oferta lui Dugandzic

Rapid a fost dată peste cap, din punct de vedere ofensiv, de plecarea lui Marko Duganzdic, transferat de Al-Tai în septembrie pentru două milioane de euro. Președintele echipei spune că oferta nu putea fi refuzată.

ADVERTISEMENT

Vorbesc despre plecarea lui Dugandzic, dar sunt și jucători pe care îi aduci, îi urmărești, le aloci perioade de timp uriașe, se merge să îi urmărești și live, ne interesează foarte mult calitățile umane.  Nu îmi doresc decât caractere în vestiarul Rapidului.

Ne-am făcut strategia cu Marko și cu Albion, cei doi atacanți, plus tânărul Stan, plus Borja Valle care poate juca acolo. A intervenit această ofertă pentru Marko fix când nu trebuia. (n.r. Putea fi refuzată oferta?) Foarte greu pentru toată lumea, atât pentru club, cât și pentru jucător”, a spus Daniel Niculae la ”Suflet de Rapidist”.

ADVERTISEMENT

Care este situația lui Kevin Soni?

În continuare, Daniel Niculae a vorbit despre Kevin Soni, atacant transferat pentru a-l înlocui pe Marko Dugandzic. Acesta însă nu joacă la echipă, fiind accidentat.

După plecarea lui Marko a trebuit să căutăm soluții și să încercăm să găsim soluții pentru înlocuirea lui. A găsit această variantă cu Kevin Soni, care din păcate este accidentat, a suferit ceva muscular. În istoric a mai avut probleme, nu există jucător care să nu fi avut”, a spus Daniel Niculae.

Problemele lui Kevin Soni au apărut la un amical jucat de Rapid cu Tunari, când a simțit o încărcătură la ambele picioare. Președintele Rapidului speră ca acesta să revină până la pauza competițională.

La amicalul cu Tunari a simțit prima oară, simțise puțină încărcare înainte, iar atunci, după meci, ne-a spus că simte, la ambele picioare.

Nu a făcut antrenamente foarte grele, dar nu a jucat o perioadă lungă de timp și nu s-a mai antrenat, este foarte greu. Chiar și atunci când reușești să te antrenezi cu o echipă, e greu la primul meci amical, nu mai vorbim de primul meci oficial. Este foarte dificil.

Eu îmi doresc ca până în perioada de întrerupere pentru echipa naționale să își revină din punct de vedere fizic, iar atunci să putem compensa deficiențele fizice pe care le are și să îl aducem la un anumit nivel. Nu la nivel de titular, dar să fie aproape. Avem speranța că, după ce a fost introdus în lot, să nu mai apară o recidivă”, a încheiat Daniel Niculae.

Suflet de Rapidist”, emisiunea realizată de Robert Niță și Lucian Ionescu este LIVE pe FANATIK.RO în fiecare zi de marți, de la ora 13:30, imediat după FANATIK SUPERLIGA. Premiera emisiunii are loc joi, de la 17:30, pe Facebook și Youtube.

Daniel Niculae, despre strategia de transferuri de la Rapid

ADVERTISEMENT