News

”Străzi deschise” 2023 București. Care este programul weekendurilor pietonale

Ediția 2023 a evenimentului ”Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” debutează în acest weekend. Acesta va dura până în 8 octombrie
27.04.2023 | 10:08
Strazi deschise 2023 Bucuresti Care este programul weekendurilor pietonale
A treia ediție a evenimentului va avea loc între 29 aprilie și 8 octombrie Sursa foro: Facebook Nicușor Dan
ADVERTISEMENT

Revin weekendurile pietonale în Bucureşti. Evenimentul ”Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană”, ajuns la a treia ediție, revine cu un nou sezon în weekendul 29-30 aprilie 2023 pe Calea Victoriei.

Evenimentul ”Străzi deschise” revine în Capitală

Cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei. ”Străzi deschise”, propune bucureştenilor o serie de evenimente artistice şi educaţionale organizate pe traseele pietonale în colaborare cu teatrele, instituţiile culturale, operatorii independenţi şi artiştii Bucureştiului.

ADVERTISEMENT

”Străzi deschise” se va desfăşura alternativ în mai multe puncte din Bucureşti şi în anumite weekenduri din sezonul estival al Capitalei, ”pentru a ajunge la cât mai mulţi locuitori ai Bucureştiului, dar şi pentru a permite organizarea altor evenimente pentru comunitate în spaţiul public”, informează Primăria Municipiului București.

”Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană” este organizat de Primăria Capitalei, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism a Municipiului Bucureşti, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

ADVERTISEMENT

”Anul trecut, peste 700.000 de bucureșteni au participat la acest proiect care a implicat 1.000 de artiști, 800 de evenimente, organizate pe 35 de străzi pietonale”, precizează edilul Nicușor Dan, într-o postare pe pagina de Facebook.

Programul ”Străzi deschise” 29-30 aprilie 2023

Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei, între orele 10:00 şi 22:00. Evenimentul ”Străzi deschise” vine și cu restricții rutiere.

ADVERTISEMENT

Calea Victoriei: În perioada 29-30 aprilie 2023, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Ştirbei Vodă între Calea Victoriei şi De. I. Dobrescu. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

ADVERTISEMENT

În weekendurile în care se desfășoară evenimentul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.  În premieră, pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete.

SÂMBĂTĂ, 29 aprilie 2023

Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

17:00 – 17:40: Spectacole de circ – spectacole acrobaţii, parada personajelor Circului Metropolitan Bucureşti (Circul Metropolitan Bucureşti)

Calea Victoriei: Zona Casa Capşa – Cercul Militar Naţional

10:00 – 12:00 / 17:00 – 19:00: Artişti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

Calea Victoriei: Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porţile lumii – partea I – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” // „În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

DUMINICĂ, 30 aprilie 2023

Zona Calea Victoriei: Memorialul Renaşterii

10:00 – 12:00: Artişti animatori pe picioroange, jonglerii – numere de circ (CREART)

17:00 – 19:00: Artişti animatori pe picioroange, pantomimă – numere de circ (CREART)

Zona Calea Victoriei – Muzeul Național de Istorie a României

17:30 – 18:20 / 18:40 – 19:30: Români la porţile lumii – partea a IIa – premieră spectacol teatru (Teatrul Masca)

Zona Calea Victoriei – Casa Filipescu Cesianu

10:00 – 17:30: „Muzeul Vârstelor – de la copilărie la senectute” //„În apropierea sfinţilor. Frescele Mănăstirii Văcăreşti după 40 de ani” // „Povestea unei biserici de mahala. Sf. Nicolae-Udricani” – expoziții (Muzeul Municipiului Bucureşti)

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor