News

Structura anului școlar 2021-2022, schimbată radical. Cât vor dura cele două semestre

05.02.2021 | 13:38
Structura anului scolar 20212022 schimbata radical Cat vor dura cele doua semestre
ADVERTISEMENT

Decizie importantă pentru milioane de elevi din România. Structura anului școlar 2021-2022 va fi schimbată radical, a anunțat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Oficialul Guvernului Cîțu a anunțat vineri că, printr-un ordin de ministru, a fost stabilită structura anului școlar viitor. Acesta va avea două semestre, iar primul se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește materia, aceasta va fi adaptată duratei celor două semestre, mai anunță Sorin Cîmpeanu.

Se schimbă structura anului școlar 2021-2022. Ministrul Sorin Cîmpeanu explică decizia

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a anunțat, într-o conferință de presă, emiterea a patru acte normative în ceea ce privește sistemul educațional. Unul dintre ele vizează structura anului școlar 2021-2022.

ADVERTISEMENT

Astfel, ministrul a anunţat vineri că structura anului şcolar care ba debuta în septembrie va fi una modificată substanțial. Acesta va avea două semestre, iar primul se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă.

”Al treilea ordin vizează modul de derulare al anului școlar 2021-2022. Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice.

ADVERTISEMENT

Eu îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară, pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat Sorin Câmpeanu.

Cât vor dura cele două semestre

Sorin Cîmpeanu a mai spus că, după aceste modificări, semestrul 1 va avea 14 săptămâni, iar al doilea 20, din care o săptămână va fi dedicată programului Școala Altfel.

ADVERTISEMENT

Excepție de la regulă vor face anii terminali, al căror an școlar va avea doar 32 de săptămâni, în loc de 34, dar și elevii de la filierele tehnologice.

În ceea ce privește materia, aceasta fi adaptată duratei celor două semestre. ”Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a mai spus ministrul.

ADVERTISEMENT