News

Ce elevi vor rămâne peste program sau vor merge în weekend la şcoală. Anunţul ministrului Cîmpeanu

03.02.2021 | 16:46
Ce elevi vor ramane peste program sau vor merge in weekend la scoala Anuntul ministrului Cimpeanu
Istoria și Geografia dispar din programa școlară. Ce vor studia elevii în locul celor două materii. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministrul educației Sorin Cimpeanu le-a transmis elevilor din România că o parte dintre ei vor fi nevoiți să recupereze materia pierdută în ultimul an, din cauza pandemiei.

Mai exact, acești elevi vor sta alături de profesori peste program sau în weekend, pentru a recupera materia pierdută, în principal acolo unde elevii nu au putut învăța online.

ADVERTISEMENT

Grupurile țintă de elevi vor fi stabilite de școli și fiecare profesor va primi 200 de lei pe lună pentru fiecare elev pe care îl va pregăti, un total de 30 de milioane de euro fiind pregătite de la minister în acest sens.

Elevii vor recupera materia alături de profesori

Cei care vor fi nevoiți să recupereze materia alături de profesori, în timpul lor liber, sunt elevii care nu au putut învăța online și cei care sunt în risc de a rămâne cu mediile neîncheiate.

ADVERTISEMENT

„Peste 2.4 milioane de elevi vor merge la școală, dintr-un total de aproape 3 milioane. Ordonanța care prevede modificarea unor acte normative, suma de 30 de milioane de euro va avea ca destinație exclusivă derularea și plata orelor remediale. Plata se va face către școli într-un cuantum de 0.4 ISR, 200 de lei pe lună pentru fiecare elev cuprins în grupul țintă.

În grupul țintă vor fi elevii care au înregistrat dificultăți cu referire la procesul de învățare online. Dar și elevii aflați în situații de risc pentru situații de neîncheiere a situației pe primul semestru. Pentru anul 2021-2022 cu trei luni înainte de începere prin ordin de ministru se va stabili programul școală după școală.

ADVERTISEMENT

Am avut ieri videoconferință cu inspectoratele școlare, am cerut să ne informeze, am pregătit asigurări că sunt peste 37 de milioane de măști în școli. Mâine la orele 11 vom avea altă videoconferință, în prezența presei”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Sistemul online de învățământ a fost ineficient și se va renunța la el, însă vor face excepție anumiți elevi. „Vom discuta despre stadiul pregătirii școlilor cu privire la întreg ansamblul, de la protecție împotriva Covid-19, de protecție împotriva incendii, măsuri de prevenție, modul în care se va derula acest program.

ADVERTISEMENT

S-a precizat încă din 15 ianuarie că se renunță la scenariul hibrid care presupunea alternanță cu prezență fizică și online. S-a dovedit a fi ineficient din perspectivă educațională. Scenariu care a determinat pierderi.

Elevii cu contraindicații medicale, elevii care au aparținători în familie cu vulnerabilități, elevii care prezintă simptome specifice în anumite zile vor fi excepția. De asemenea profesorii cu vulnerabilități medicale și profesorii care au simptome nu se vor prezenta în comunitate”, a transmis ministrul.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va...
Udrea comentează cazul Coldea: Stăpânul Cătușelor iese pe ușa DNA. Sper că va duce și la căderea lui Kovesi
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din...
Dosarul Coldea-Dumbravă. În ce două dosare celebre ar fi intervenit foștii șefi din SRI
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La...
Cu ce se poate ocupa fiul Romaniţei Iovan, la doar 17 ani: La 2-3 dimineața, mi-a venit ideea. M-am băgat în ceva greu
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât...
O mai ții minte pe Lola de la Gospodar fără pereche? Uluitor cât de mult s-a schimbat Alexandra Mitruț, e de nerecunoscut
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
DECIZIE privind RECALCULAREA PENSIILOR. Ministrul Muncii a ANUNȚAT: PENSIONARII ADUC ACTELE
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Scandalul Coldea, văzut de Traian Băsescu: Un infractor pensionar
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul...
Doliu în Generaţia de Aur la câteva ore după meciul de retragere. Anunţul trist, în urmă cu puţin timp
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul...
„S-a ținut Poliția după mine, cu girofar”. Miodrag Belodedici a rămas fără permisul auto după meciul Generației de Aur
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe...
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”