News

Studenta din Timișoara condamnată pentru crima de la Medicină rămâne în închisoare. Tribunalul a anulat cererea de eliberare condiționată

Carmen Șatran, studenta din Timișoara care a fost condamnată pentru crima de la Medicină, va rămâne în continuare în spatele gratiilor, conform ultimei decizii luate de magistrați.
25.10.2022 | 22:20
Studenta din Timisoara condamnata pentru crima de la Medicina ramane in inchisoare Tribunalul a anulat cererea de eliberare conditionata
Carmen Șatran, criminala de la facultatea de Medicină, rămâne în închisoare: Sursă foto: cancan.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În vara anului 2009, o crimă fără precedent a șocat România. La acel moment, Carmen Șatran, o studentă de doar 19 ani, împreună cu iubitul său de la acel moment au decis să tranșeze un bărbat chiar în camera de cămin din Timișoara.

Crima din 2009 care a șocat România

Oamenii legii au stabilit ulterior că tânăra și iubitul său l-ar fi ademenit pe bărbat în camera de cămin de la Universitatea de Medicină din Timișoara, însă ulterior a apărut un conflict între cei trei.

ADVERTISEMENT

Criminalii l-ar fi ucis pe bărbat, iar mai apoi au decis să îi ascundă cadavrul în portbagajul unei mașini.

Au trecut mai bine de 13 ani de atunci, iar Carmen Șatran a tot crezut că va scăpa de pedeapsă. De-a lungul timpului, aceasta a reușit să obțină o reducere de 540 de zile din pedeapsă, dar și 428 de zile de libertate pentru munca prestată în timpul detenției.

ADVERTISEMENT

Deși recent, Judecătoria Gherla a decis pentru a doua oară că tânăra poate să fie eliberată condiționat, având în vedere faptul că aceasta a avut un comportament regulamentar și a participat la sute de activități, se pare că Tribunalul din Cluj nu a avut aceeași părere.

Drept dovadă, magistrații au decis să anuleze cererea, iar Carmen Șatran va sta în continuare în închisoare pentru crima săvârșită.

ADVERTISEMENT

Carmen Șatran va rămâne în continuare în închisoare

Trebuie menționat faptul că tânăra a executat în mare parte pedeapsa care i-ar permite să fie eliberată, însă în continuare, Tribunalul Cluj preferă să o țină în închisoare.

Judecătorii spuneau în ultima decizie că până acum ”condiţia existenţei dovezilor temeinice de îndreptare nu a fost îndeplinită de către condamnată”.

ADVERTISEMENT

În același timp, aceeași magistrați au mai arătat și că este nevoie de o exigență mai mare în momentul în care este verificată condiția existenței dovezilor de îndreptare în cazul tinerei, care la doar 19 ani a putut comite o astfel de infracțiune, care ”este deosebit de ridicată, fiind resimţită în cadrul societăţii”.

În același timp, magistrații de la Tribunalul Cluj au mai stabilit și că următoarea cerere de eliberare condiționată nu va putea să fie formulată până la data de 2 ianuarie 2023.

ADVERTISEMENT