News

Studiu. Cât mai aveau de trăit în medie pacienții morți din cauza coronavirusului

24.04.2020 | 10:05
Studiu Cat mai aveau de trait in medie pacientii morti din cauza coronavirusului
ADVERTISEMENT

O echipă de cercetători a realizat un studiu în care se arată cât mai aveau de trăit în medie pacienții morți din cauza coronavirusului.

Cât mai aveau de trăit în medie pacienții morți din cauza coronavirusului

Conform Mediafax, care citează The Sun, studiul oamenilor de știință din Glasgow arată că pacienții morți din cauza coronavirusului mai aveau de trăit în medie 13 ani.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii au analizat care era speranța de viață a celor decedați din cauza COVID-19 și au ajuns la concluzia că în medie aceștia au murit cu 13 ani mai devreme decât în mod natural.

Datele oamenilor de știință provin de la pacienții din Italia, dar au fost comparate cu cele ale Organizației Mondiale a Sănătății și cu baza de date a sistemului de sănătate din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Bărbații aveau mai mult de trăit decât femeile

Cercetătorii de la Universitatea din Glasgow au detaliat studiul și au precizat că bărbații morți de coronavirus ar mai fi avut în medie de trăit 13 ani, în timp ce femeile doar 11 ani.

Conform unei echipe internaționale de cercetători, două tipuri de celule din cavitatea nazală au fost identificate drept cele mai probabile puncte de intrare a coronavirusului în organism.

ADVERTISEMENT

Conform unui studiu publicat de British Medical Journal, pacienții care dezvoltă o formă gravă a bolii păstrează în organism virusul cu o săptămână mai mult în raport cu cei care au o formă ușoară a bolii.

Un alt studiu efectuat în China pe 96 de pacienți a demonstrat că particulele virale rezistă o perioadă mai îndelungată și ating vârful bolii mult mai târziu în cazul persoanelor care dezvoltă o formă gravă a bolii.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii din China au descoperit cel puțin 30 de tulpini ale virusului SARS-CoV-2. Cele mai agresive transformări au fost găsite la virusul din Europa, dar și la Zhejiang, în China. Aceste tulpini severe ar putea genera de până la 270 de ori mai multă încărcare virală. În SUA, au fost găsite mutațiile mai ușoare.

ADVERTISEMENT