News

SUA donează jumătate de milion de vaccinuri Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor dona 500.000 de vaccinuri Republicii Moldova, potrivit unui anunț al Ambasadei.
09.07.2021 | 21:25
SUA doneaza jumatate de milion de vaccinuri Republicii Moldova
ADVERTISEMENT

Încă de acum două luni, prin intermediul platformei COVAX, România a cedat o parte dintre vaccinurile pe care le avea către Republica Moldova.

România a început de luna trecută să vândă către state terțe o parte semnificativă dintre vaccinurile pe care le avea, deși a continuat să doneze ser către vecinii de peste Prut.

ADVERTISEMENT

SUA donează 500.000 de vaccinuri către Republica Moldova

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău a anunțat prin intermediul unei rețele de interacțiune socială că 500.000 de doze de vaccinuri Johnson & Johnson vor ajunge în curând în Republica Moldova.

“Anunț cu mândrie că, prin intermediul platformei COVAX, SUA donează Republicii Moldova 500.000 de doze de vaccinuri Johnson & Johnson produse în SUA. Primele 150.000 de doze vor ajunge în Moldova pe 12 iulie.

ADVERTISEMENT

Nu putea exista un prilej mai important pentru această donație. SUA rămâne partenerul ferm al Republicii Moldova în combaterea acestei pandemii și salvarea vieților cetățenilor Moldovei.

După cum a spus Președintele Biden, Statele Unite se angajează să confere eforturilor internaționale de vaccinare aceeași rapiditate pe care a demonstrat-o pe plan intern.

ADVERTISEMENT

Această donație este cea mai recentă într-un parteneriat extins și productiv, în cadrul căruia s-au acordat peste 4 milioane de dolari de asistență legată de combaterea COVID în Republica Moldova, inclusiv echipamente fizice precum frigidere de laborator și distilatoare de apă, și de asemenea pregătire profesională pentru personalul centrelor de vaccinare și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Este un moment unic în istorie. Statele Unite vor continua să facă tot ce putem pentru a construi o lume mai sigură și mai protejată de amenințarea bolilor infecțioase”, a transmis Ambasada SUA.

ADVERTISEMENT

România a donat 100.000 de doze de vaccinuri Pfizer și AstraZeneca

În cadrul ședinței de Guvern de joi, a fost aprobată o donație de peste 100.000 de doze de vaccinuri către Republica Moldova și 10.000 de doze către Georgia.

“Ajutorul umanitar pentru Republica Moldova constă în acordarea a 100.620 de doze de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, din numărul de doze de achiziţionate de Ministerul Sănătăţii”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern, conform Libertatea.

Interesul în scădere al românilor față de campania de vaccinare a determinat, probabil, Guvernul să ia această măsură, fiind din ce în ce mai puține persoane care aleg să se vaccineze.

ADVERTISEMENT