News

Subiecte geografie la Bacalaureat 2023. Cum se rezolvau și care este baremul de corectare. Proba la alegere a profilului la bac 2023. Update

Ce subiecte au picat la geografie la Bacalaureat 2023. Proba la alegere a profilului, proba la geografie de la BAC 2023 a venit cu mai multe surprize.
28.06.2023 | 15:01
Subiecte geografie la Bacalaureat 2023 Cum se rezolvau si care este baremul de corectare Proba la alegere a profilului la bac 2023 Update
Bacalaureat 2023 geografie. Ce subiecte au picat. Colaj Fanatik/ Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
28-06-2023
12:06

Subiectele și baremul la geografie de la Bacalaureat 2023, conform edu.ro

Absolvenții de liceu care au dat proba la alegere a profilului și a specializării la geografie au avut de rezolvat varianta cu numărul 5. Candidații au avut de rezolvat 3 subiecte.

Pe edu.ro au apărut subiectele și baremul de rezolvare. Acestea pot fi descărcate de mai jos:

Bacalaureat 2023, geografie, subiecte:

Bacalaureat 2023, geografie, barem:

28-06-2023
10:14

Bacalaureat 2023. Elevii au avut de rezolvat varianta 5 la geografie

Absolvenții claselor a XII-a care au susținut proba la alegere a profilului și a specializării la geografie au avut de rezolvat varianta 5. Trei ore au avut la dispoziție.

La fel ca anii trecuți, elevii au primit 3 subiecte. La primul, au avut de răspuns la o serie de întrebări având la bază harta politică a Europei. La subiectul al II-lea, au avut de rezolvat exerciții referitoare la harta României – unități de relief, râuri și orașe. În fine, subiectul III a constat într-o serie de chestiuni legate de date demografice din statele UE.

Subiecte Geografie BAC 2023. Sursa foto: edupedu.ro
Subiecte Geografie BAC 2023. Sursa foto: edupedu.ro

 

28-06-2023
06:34

Bacalaureat 2023: subiectele la proba de geografie au apărut în online

Miercuri, examenul de Bacalaureat 2023 a ajuns la a treia probă, cea la alegere a profilului. Deși elevii au început lucrările ora 09:00, în spațiul public au apărut deja poze cu subiectele la nici o jumătate de oră distanță de la startul probei.

Iată ce au primit candidații care au ales să susțină BAC-ul la geografie.

BAC 2023 geografie
Subiecte geografie Bacalaureat 2023. Sursa foto: antena3.ro
Subiecte geografie Bacalaureat 2023. Sursa foto: antena3.ro

Bacalaureat 2023. Ce subiecte au picat la geografie. Examenul de Bacalaureat a debutat luni, pe 26 iunie, cu prima probă, cea la Limba și Literatura Română. Cea de-a doua probă, obligatorie a profilului s-a desfășurat pe 27 iunie, iar astăzi are loc proba la alegere a profilului.

Subiecte geografie la Bacalaureat 2023, sesiunea iunie-iulie

Miercuri, 28 iunie, examenul de Bacalaureat 2023 continuă cu a treia probă, cea pe care absolvenții de liceu și-au ales-o. Proba este diferită în funcție de profilul la care a învățat fiecare elev.

ADVERTISEMENT

Astfel, cei care au fost la un profil real au avut de ales între următoarele materii: fizică, informatică, anatomie și fiziologie umană, biologie vegetală și animală, chimie sau economie. Elevii care au urmat ore la profilul uman au putut opta pentru una dintre următoarele specializări: geografie, psihologie, logică, argumentare și comunicare, filosofie sau sociologie.

FANATIK vă anunță, în timp real, ce subiecte au picat la geografie la examenul de Bacalaureat 2023 imediat ce vor fi disponibile. Elevii au la dispoziție trei ore pentru rezolvarea cerințelor, din momentul în care au primit subiectele.

ADVERTISEMENT

Modele de subiecte la geografie și barem pentru Bacalaureat 2023

Proba la geografie va fi structurată pe trei secțiuni. În cazul primelor două, vorbim de subiecte tip grilă. Elevii vor avea de identificat anumite țări sau orașe pe hartă. De asemenea, vor avea de ales varianta corectă de răspuns la anumite întrebări.

Cel de-al treilea subiect va testa cunoașterea unor aspecte geografice ale Europei, potrivit portalinvatamant.ro. Modele la geografie și baremul de corectare pot fi vizualizate AICI și AICI.

ADVERTISEMENT

Așadar, simularea Bacalaureatului 2023, ce va avea loc în iulie, prezintă subiecte variate pentru diferitele materii, inclusiv Geografie. Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și baremele de corectare pentru Bacalaureatul la Geografie.

Proba la Geografie este una dintre cele mai importante și include subiecte relevante pentru examenul de Bacalaureat 2023. Nu uitați și de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare, inclusiv comunicarea orală în limba română și maternă, parte integrantă a examenului.

ADVERTISEMENT

Elevii de clasa a XII-a trebuie să fie pregătiți pentru aceste examene și să-și aprofundeze cunoștințele în Geografie și alte materii relevante. Accesul elevilor în săli va fi permis conform regulilor stabilite de minister. Bacalaureatul reprezintă un moment important în parcursul școlar și este esențial să se obțină rezultate bune la probele scrise. Elevii sunt sfătuiți să se pregătească în mod corespunzător pentru a obține rezultatele dorite.

Subiectele la geografie primite la simularea BAC 2023

Simularea la proba de geografie pentru examenul de bacalaureat 2023 s-a desfășurat în luna martie. Elevii care au ales această materie au avut de prezentat un avantaj din punct de vedere economic al faptului că țara noastră este un stat carpatic.

Simulare geografie 2023 (5)
Simulare geografie 2023 (5)

De asemenea, elevii care se pregăteau pentru examenul de bacalaureat au avut de precizat ce influențează procesul de îmbătrânire demografică, din ultimii zeci de ani, a populației din Europa.

Simulare geografie 2023 (6)
Simulare geografie 2023 (6)
Simulare geografie 2023 (7)
Simulare geografie 2023 (7)

Notele pe care elevii le-au luat la simulare nu au putut fi contestate. De asemenea, nici nu au fost trecute în catalog, doar în cazul în care se solicita acest lucru printr-o cerere depusă.

Simulare geografie 2023 (8)
Simulare geografie 2023 (8)

Ce subiecte au primit elevii la geografie la Bacalaureat anul trecut. Model de subiect și barem geografie

Anul trecut, absolvenții de liceu au primit varianta 1 la proba de geografie. La primele două subiecte, au avut de rezolvat exerciții cu privire la harta politică a Europei și cea a României (unități de relief, ape, râuri).

Subiecte Geografie 2022
Subiecte Geografie 2022
Subiecte Geografie 2022
Subiecte Geografie 2022
Subiecte Geografie 2022
Subiecte Geografie 2022
Subiecte Geografie 2022
Subiecte Geografie 2022

Cei 119.828 de candidați înscriși, în iunie 2022, la proba la alegere de la Bacalaureat, au primit la subiectul al III-lea o serie de cerințe pe baza situației agricole din patru state ale Europei.

Calendar Bacalaureat 2023. Sesiunea de BAC iunie-iulie

În acest an, evaluarea competențelor nu a mai avut loc, din cauza grevei profesorilor, notele fiind echivalate cu mediile obținute de candidați la cursuri. Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2023, probele scrise au început pe 26 iunie, prima dintre ele fiind cea la limba română. Pe 27 iunie, absolvenții de liceu au avut proba obligatorie a profilului- istorie sau matematică.

A treia probă are loc miercuri, 28 iunie 2023, iar ultima probă, cea la limba maternă se desfășoară pe 29 iunie. Rezultatele vor fi afișate pe data de 3 iulie, până în ora 12:00, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației.

Tot atunci, candidații pot depune contestațiile, intervalul orar 12.00—18.00. Rezolvarea acestora va avea loc în perioada 4-6 iulie, urmând ca pe data de 7 iulie să se afișeze rezultatele finale.

Calendar BAC 2023. Sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Cei care nu au luat examenul de bacalaureat în prima sesiune sau nu au reușit să îl susțină, se pot înscrie la a doua sesiune, cea din toamnă. Ministerul Educației transmite că înscrierea pentru Bacalaureatul din toamnă se face în perioada 17-14 iulie 2023.

La fel ca în cazul primei sesiuni, evaluarea competențelor nu se va mai ține. Pe 16 august se va desfășura prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura Română. Pe 17 august va avea loc proba obligatorie a profilului, urmând ca pe 18 august elevii să susțină proba la alegere. Trei zile mai târziu, pe 21 august, va avea loc proba la limba maternă.

Afișarea rezultatelor va fi pe 25 august 2023, până la ora 12:00. Contestațiile vor putea fi depuse în aceeași zi, între orele 12:00-18:00. În perioada 26-28 august se vor rezolva contestațiile, iar pe 29 august 2023 vor fi afișate rezultatele finale.

ADVERTISEMENT
Tags:
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului:...
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului: „Bun venit!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Drumul care îi scapă pe șoferi de traficul infernal. Acces mai rapid spre...
Drumul care îi scapă pe șoferi de traficul infernal. Acces mai rapid spre mare
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie...
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie căsătorită s-a plâns de o situație care pare rușinoasă pentru familia ei
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?