News

Subiecte la biologie și geografie la Bac 2023, sesiunea de toamnă. Ce le-a picat elevilor, barem de corectare la bacalaureat. Update

Subiecte la biologie și geografie la Bac 2023. Vineri, 18 august, s-a desfășurat proba la alegere a profilului și specializării.
18.08.2023 | 15:02
Subiecte la biologie si geografie la Bac 2023 sesiunea de toamna Ce lea picat elevilor barem de corectare la bacalaureat Update
Subiecte la biologie și geografie la Bac 2023, sesiunea de toamnă. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
18-08-2023
12:09

Subiectele și baremul la biologie și geografie de la BAC 2023, sesiunea de toamnă

Absolvenții de liceu care au dat proba la alegere a profilului și a specializării la geografie și biologie au avut de rezolvat varianta cu numărul 7.  Pe edu.ro au apărut subiectele și baremul de rezolvare. Acestea pot fi descărcate de mai jos:

BAC 2023, geografie, sesiunea de toamnă, subiecte:

BAC 2023, geografie, sesiunea de toamnă, barem:

BAC 2023, biologie animală și vegetală, sesiunea de toamnă, subiecte:

BAC 2023, biologie animală și vegetală, sesiunea de toamnă, barem:

BAC 2023, anatomie, sesiunea de toamnă, subiecte:

BAC 2023, anatomie, sesiunea de toamnă, barem:

 

Subiecte la biologie și geografie la Bac 2023. A doua sesiune a examenului de bacalaureat din 2023, cea de toamnă, a început miercuri, cu prima proba scrisă la Limba și literatura română. Cea de-a doua probă, obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, s-a desfășurat joi, 17 august.

Subiecte la biologie la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, proba la alegere a profilului

Vineri, 18 august, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Candidații au putut opta pentru una dintre cele 11 discipline regăsite în metodologie. Amintim că peste 33.900 de elevi s-au înscris la sesiunea din toamnă.

ADVERTISEMENT

Este, însă, cel mai mic număr de elevi înscriși la sesiunea a doua, din ultimii 18 ani. Examenul se va desfășura în 137 de centre de examen din toate județele țării. Participanții la probă vor intra în sălile de examen până la ora 08:30, urmând ca apoi, accesul să fie interzis. După ce vor primi instrucțiuni de la profesorii supraveghetori, subiectele vor fi date candidaților.

Ulterior, acestea vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației, pe subiecte.edu.ro. FANATIK va transmite, în timp real, ce subiecte au picat la biologie, în sesiunea de toamnă, imediat ce acestea vor fi disponibile.

ADVERTISEMENT

Subiecte la geografie la Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă, proba la alegere a profilului

De asemenea, pași similari vor fi parcurși și de absolvenții de liceu care au optat pentru susținerea examenului la geografie. Proba la alegere va începe la ora 09:00, după ce ușile claselor se vor închide.

Candidații vor primi subiectele, iar apoi vor fi publicate pe site-ul Ministerului Educației și transmise de FANATIK. Elevii vor avea la dispoziție 180 de minute pentru rezolvarea subiectelor la geografie.

ADVERTISEMENT

Accesul în sala de examen se face pe baza actului de identitate. Elevilor le este interzis să intre cu telefoane mobile, manuale sau alte mijloace pe care le pot folosi în cadrul examenului.

Modele de subiecte la biologie și geografie. Barem pentru Bacalaureat 2023. Ce s-a dat în sesiunea de vară și cum puteai lua nota 10

Modele de subiecte la biologie și geografie se pot găsi tot pe site-ul Ministerului Educației, pe subiecte.edu.ro. De asemenea, baremul de corectare pentru candidați va fi publicat la ora 15:00, după ce vor apărea subiectele.

ADVERTISEMENT

Candidații pot vedea, mai jos, ce subiecte s-au dat în sesiunea de vară a bacalaureatului, atât la biologie, cât și la geografie.

Subiecte la biologie
Subiecte la biologie
Subiecte la biologie
Subiecte la biologie
subiecte geografie
subiecte geografie
subiecte geografie
subiecte geografie
subiecte geografie
subiecte geografie

Calendar BAC 2023, sesiunea de toamnă

Candidații s-au înscris la sesiunea din toamnă a examenului de bacalaureat în perioada 17-24 iulie 2023. Prima probă a avut loc pe 16 august, iar cea de-a doua pe data de 17 august.

Vineri, 18 august, se desfășoară proba la alegere, urmând ca pe 21 august să fie susținut examenul la limba și literatura maternă. Afișarea rezultatelor va fi pe 25 august 2023, iar în intervalul 26 – 28 august 2023 vor fi soluționate contestațiile. Pe 29 august vor apărea rezultatele finale.

„Se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicarea între ei sau cu exteriorul.

Încălcarea regulilor menţionate va fi considerată fraudă/tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi sunt eliminaţi de la proba în cauză.”, amintește Ministerul Educației, cu privire la desfășurarea examenului.

Admiterea la Medicină, calendar. Admiterea la Facultatea de Geografie 2023

Cei care își doresc să susțină examen de admitere la Medicină, în toamnă, trebuie să știe că înscrierile vor avea loc în perioada 1-17 septembrie 2023. Examenul va fi susținut pe 21 septembrie.

Totodată, admiterea la Facultatea de Geografie, din cadrul Universității din București, va avea loc în septembrie, pentru cei care au susținut examenul de bacalaureat în cea de-a doua sesiune.

Astfel, între 4 și 14 septembrie 2023 se desfășoară înscrierea candidaților, urmând ca la 16 septembrie să fie afișate rezultatele la scrisoarea de motivație. Afișarea rezultatelor finale are loc pe 23 septembrie.

ADVERTISEMENT